Khamis, Mac 20, 2014

Mummy rindu dia ni.......

Ni semalam.... Mummy puasa semalam, pas berbuka masuk bilik gomol2 dengan Daddy  Amily atas katil... Mummy ternampak topi ni kat dalam cot dia.. So Mummy pakaikan dia.... Dumpukkkkkkkkkkkkkk je kepala dia yang bolat tu.... Nak kasi dia diam sebab nak ambil gambar, Mummy sumbat mulut dia dengan ninit dan bagi dia main henfon... Hehehehehe.....
Macamle faham apa kat henfon tu kan..... Geram tau dia ni... Kalau dia menakal, Mummy akan cakap no..... Dia straight akan baring... Konon mcm dia tak buat apa2 lah tu... Tapi kalau Daddy yang kata "no..." atau "biaseeee dia.." dia akan tonggeng2 nangis kepiluan...

Drama... 

Dia akan nangis lebih kuat kalau Mummy pujuk dia... 

Dua kali drama....

Geram sangat dengan kaki dia yang tegap tu.... Kalau tendang orang memang sengal wey... 

Oh.. Malam tadi dia mengamuk... Menangis meraung2 sebab sakit perut... Sian dia.... Pkl 4 pagi pulak batuk non stop... Alahai.... Cuasa jerebu dan sekarang hujang tetiap petang buat kesihatan anak2 Mummy drop lah... Kakak batuk, abang selsema dan Mummy pun dah start perit tekak macam nak demam...

Nextweek cuti sekolah... Kalau batuk berterusan, memang tak kemanalah jawapnya...

Kali ni Daddy cuti weols memang tak ke mana2 pun disebabkan beberapa masalah yang tidak dapat dielakkan.... Lagipun cuaca panas berjerebu dan skrg hujan pulak, memang tak baik nak travel sana sini..

Takpelah anak2.... Dapat gomol2 kat rumah sendiri pun dan bersyukur dah kan sayang???

Next time Daddy cuti, kita gi holiday ye???

Daaaa...




Tiada ulasan: