Jumaat, Mac 21, 2014

Fun Fair!

 Hujung minggu lepas kami bawak anak2 jalan malam2... Saje tengok lampu.... Tetiba masa lalu kat Melaka Raya tu, bebudak ternampak Fun Fair ni..... So Daddy janji esoknya lah datang situ sebab malam tu Daddy bawak ronda naik kereta pakai kain pelikat je... :P

So esok pagi tu bebudak ni bising dah..... Daddy janji nak gi fun fair kan? Mummy janji nak pergi fun fair kan? Pukul berapa nak pergi? Sekarang pukul berapa??

Haiisssshhhh.....
So malam tu lepas makan, ayuh kita....... Excitednya anak2 Mummy... Padehal sendu sungguh fun fair ini.....

RM2 per ticket... Mostly ride bebudak kat sana kena bagi 2 token... Macam mahal le kan... Dewasa sekali naik 3 token... Cis!!

1st kami naik train... Amily pun naik.... Hehehehe.... Excited dia tengok atas je sebab lampu banyak... Lepas tu hujan renyai, Amily dok dalam stroller menyusu terus terlelap...

Lepas tu Mummy teman Qila naik Ferris Wheel... Aduh, Mummy memang gayat macam2 baca... Tapi Qila relax je... Siap cakap "Oh sooo high" 

Mummy pulak panic cakap dia jangan look down jangan look down... Ingatkan dia takut tapi sebenarnya dia kagum...

Boleh?
My excited baby girl... Ariq tanak naik ni... Dia takut kot so Mummy tanak paksa....

Lepas beberapa minit baru Mummy ada daya nak bukak bag amik hp... Sebelum tu dok pegang besi tu takut benda ni goyang.... Nasib baik tak goyang... Hueheuheuheu...

Ngeeeeeeeeeee.... Tak berani nak pandang bawah noks!!!!

Budak ni berani sangat tau.......

Arid naik mushroom ni.... Memula dia macam takut... berubah gak muka dia bila benda tu bergerak sampai dia cakap "Woooooo....."

Bila Mummy dan Daddy bagi sokongan padu... Dia okay... Hehehehehe....

Adik??? Dah lena dah membuta....

Last posing sebelum balik...

Pasni dah boleh plan ke Legoland lah sebab bebudak ni dah berani sikit untuk naik rides pusing laju2 ni.... Hehehehe...

OKbai!

4 ulasan:

Fha Hzh berkata...

hari tu teringin gak nak singgah kat mlka raya nye funfair tpi asik x sempat je. akak ckp cam sendu, malas la nak g. heheh ingatkan banyak benda situ..

norhidana miswan berkata...

mcm lenggang je kak.... seronok lah tak ramai sgt org... berani jgk ek qila naik yg tinggi2 gitu... kalu dana serem gk

Marsha~ berkata...

Ms ni baru lepas hujan gerimis, org blom ramai... dlm 10pm ke atas baru org mula masuk... tp boring sgt sampaikan bebudak no senang je nak ajak balik. Kalau happening mesti susah nak ajak diorg balik... hehe

gee ryder berkata...

Budak2 manade perasaan gayat. Org tua mcm kita ni jer yg penakut haha...

qila muka sebijik daddy dah