Isnin, Februari 24, 2014

Daddy dah balik!!!!!

Meh tayang gambar Daddy beberapa jam sebelum Daddy sampai ke rumah... :) 

Daddy whatsapp, gambar then caption 'alhamdulillah'.... So Mummy dah tahulah kan... Dah tunjuk luggage tu maknanya Daddy dah bersedia nak balik rumah... Tu gambar Daddy kat port Kuantan... Hampir tengah malam, hari yang sama, Daddy sampai kat rumah... Sebelum tu Daddy dah sms tanya siapa yang masih belum tidur. Tentunya Ariq seorg yang belum tidur sbb dia bz tengok DVD cars 2 yang Mummy baru beli untuk dia... :)

Reaksi Ariq????

Masa Mummy dengar bunyi kereta berhenti depan rumah terus Mummy lari ke pintu sambil ambil kunci... Ariq membontot dari belakang....

Dia tanya, Mummy nak pergi mana.....

Bila dia dengar je suara Daddy bagi salam dari pintu pagar rumah, terus Ariq freeze... Dia kehairanan...

Dia ternganga - fikir.. Agaknya suara macam kenal... Tapi takkan Daddy... Daddy kan works... Siapa pulak yang datang tgh2 malam buta ni... Macam tulah agaknye dalam kepala Ariq... Dia termenung jap masa nak pakai slippers tu... Masa tu dia tak nampak Daddy lagi sebab pandangan kami dihalang oleh kereta yang parking kat porch... So Ariq pun jalanlah kedek2 ke arah pintu pagar. Oh my god... Ketawa besar bila kelibat nampak Daddy!!

Ya Allah... Hanya Tuhan aje yang tahu perasaan Mummy masa tu bila dengar tawa Ariq malam tu... Gelak surprise macam dapat hadiah paling mahal dalam dunia.... Sebab dia mmg tak tahu dan tak sangka Daddy akan balik malam tu.... :)

Ayat pertama yang keluar dari mulut dia adelah :-

"Dadddyyyy!!! Kenapa Daddy balik lama (lambat) sangat????!!" 
Sambil hulur tangan celah pagar nak pegang tangan Daddy dia... 

Sayu, gembira, nak nangis dan terharu sangat...... Bila nam[ak reaksi Ariq... Dia pegang tangan Daddy ajak masuk rumah... Masuk je dalam rumah terus dia kejut kakak dia...

"Qila!!!! Daddy dah balik ni........."

Happy sangat suara dia....

Qila pun sangat surprise... Bangun je terus senyum terus pot pet pot pet... Macam2 dia tanya Daddy... Segar terus bijik mata dia... Dua2 berebut nak tidur dengan Daddy malam tu..... 

Bahagia...

Hanya Tuhan yang tahu........ Reaksi anak2 yang tak dapat Mummy nak sampaikan dengan kata-kata... Kegembiraan mereka... Malam itu.

Speechless dan priceless!


Macam ni.... Hahahahahahaha...

Esoknya diorang ke sekolah Daddylah hantar.... Daddy jemput dan Daddylah jugak buat semuanya untuk anak-anak kesayangan ni... Makan pakai... Paling heaven, Qila hulur badan mintak geli-geli... Ariq pun hulur kaki mintak diurut2... Benda tu lah kot paling diorg rindu... Hehehe...

Amily sengih2 tapi masih malu-malu..... Hehehehe...

So bermulalah episod bermanja dengan Daddy sepuasnya....

Buat apa yg mereka mahu sebebasnya...

Ariq sangat happy.... Tapi sangat possessive... Pantang Daddy hilang dari mata, dia dah start gelabah....

Qila ok jeghs... Dia dah biasa... :) Tapi memang dia melekaaaaaap je dengan Daddy... Tapi bila Daddy hilang jap isap rokok takdelah dia sampai nak ikut macam Ariq tu... Hehehe.. Dia cool sikit.. Ariq drama king!

Sedih sebab tahu, kebahagiaan ini hanya sementara... Tapi selagi ada masa ini, jangan sia-siakan... Gunakan masa yg ada sebaiknya.... 

Adik pun tumpang enjoyyyyyyyyyy!!!

Ohye, Daddy ada ni, diorg tidur balik lah di bilik masing2..... Ni kat bawah Daddy tengah layan diorg tengok DVD dalam bilik... Kemain lagi bersandar kat katil masing2....



Mummy keluar masuk bilik sorg pun tak perasan... Paling sadis, Mummy nak betulkan bantal bagi si Ariq selesa nak sandar pun tak boleh!!

Daddy dah letak bantal tu macam tu, Mummy janganlah usik... Dah cukup selesa lah tu... Mummy kena marah pulak sebab sibuk2 nak tukar posisi bantal tu... "Daddy yang letak macam nilah..." Kan?

Amboiiiiiiiiiii.... :P

Semoga kalian happy sentiasa ketika Daddy ada ni nak.... Bergembira ye sayang... Enjoy your every single moment with Daddy.... 

:)

Syukur alhamdulillah..... 

5 ulasan:

Sue berkata...

happynyee diorang... tumpang happy sekali :)

Amyz Azlie berkata...

Adoi. tak boleh baca la pasal perasaan anak2 ni. mesti nak berjurai2 air mata walaupun happy.

Anyway, tumpang happy tengok anak2 awak happy Marsha. Semoga baik2 saja. :-)

Zasillah Ariffin berkata...

syukur Alhamdulillah :)

norhidana miswan berkata...

hehehe msti cute reaksi dua beradik tuh kan.... si adik msh lg malu2 kan... cube dh tau nnti lg over dr abg n akak nyer...

mrs eyza berkata...

boleh terbayang macam mana happy nya ariq bila jumpa daddy...heaven laa dia orang skrg nie... =)