Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2014

Hidupku sebagai Mummy yang kiasu..

Imej
Actually, sejak tahun 2012 lagi aku dah bookingkan sekolah rendah untuk anak2 aku... Means Qila akan masuk Darjah 1 pada tahun 2015 dan Ariq pada tahun 2016.
At first, Qila aku register kan di Sekolah Kebangsaan Perempuan Methodist 2 (MGS 2)
Tapi selepas mendapat nasihat dari 'kawan', beberapa jam selepas itu, aku tukar pulak booking ke Sekolah Kebangsaan Perempuan Methodist 1 (MGS 1) iaitu dalam kawsan yang sama tu... Sebabnya katanya situ Guru Besar Chinese, dan lebih ramai Chinese students kat situ... So potential anak2 ko cakap omputih adalah lebih tinggi peratusnya... Katanyalaaahhh...
So aku pun tukarlah... Walaupun aku sedar sekolah itu agak buruk... Yelah, sekolah zaman penjajah kot. Dinding kayu lantai papan... 
Kenapa aku pilih sekolah perempuan??
Knowing Qila, dia agak rimas dengan budak lelaki yang bising dan nakal. So daripada dia rimas nak ke sekolah, better aku hantar dia ke sekolah perempuan sahaja. :) Lagipun, sekolah perempuan lebih relax dan santai kalau se…

Daddy dah balik!!!!!

Imej
Meh tayang gambar Daddy beberapa jam sebelum Daddy sampai ke rumah... :) 
Daddy whatsapp, gambar then caption 'alhamdulillah'.... So Mummy dah tahulah kan... Dah tunjuk luggage tu maknanya Daddy dah bersedia nak balik rumah... Tu gambar Daddy kat port Kuantan... Hampir tengah malam, hari yang sama, Daddy sampai kat rumah... Sebelum tu Daddy dah sms tanya siapa yang masih belum tidur. Tentunya Ariq seorg yang belum tidur sbb dia bz tengok DVD cars 2 yang Mummy baru beli untuk dia... :)
Reaksi Ariq????
Masa Mummy dengar bunyi kereta berhenti depan rumah terus Mummy lari ke pintu sambil ambil kunci... Ariq membontot dari belakang....
Dia tanya, Mummy nak pergi mana.....
Bila dia dengar je suara Daddy bagi salam dari pintu pagar rumah, terus Ariq freeze... Dia kehairanan...
Dia ternganga - fikir.. Agaknya suara macam kenal... Tapi takkan Daddy... Daddy kan works... Siapa pulak yang datang tgh2 malam buta ni... Macam tulah agaknye dalam kepala Ariq... Dia termenung jap masa nak pa…

Aiyo..

Imej
Lamanya tak bukak blog.......... Aiyoooooooo.....

Kesian blog ni.... Terabai serabai... Sedih dia kot...
Aku pun tak surelah adeke lagi yang sudi nak baca blog aku yang sendu ni.... Dulu memang ramaile.. Tu pun sebelum ada tweeter, fb dan instagram kot... Sekarang ni orang dah malas nak baca blog. Kecuali blog artis blogger... Takpun time bulan puasa, memang ramai akan baca blog sebab time lunch hour takde benda nak buat....
Heuheuheuheuheu... Betul tak?
As for me, dunia blogger dan fb ni ada pasang surutnya... Sekarang ni nak update apa2 pun aku kena sangat berhati-hati... Sebabnya niat kita nak update gambar or status kadang2 bikin orang salah anggap. Bila dah salah anggap maka mulalah wujudnya fitnah.. Perang cyber... Wujud haters a.k.a anonymous... Kutuk mengutuk... Bila susah orang suka nak ambil tahu... Sebabnya, orang akan kata... Tulah dulu show off sangat....
Tapi bila senang, pun orang akan kutuk... Eiiii berlangak macam lah dia seorang yang berduit...
Habis tu macam mana???…

Comel gila...

Imej
Comel kan??? Heuheuheuheu... Geram sangat kat anak kucen ni... Jumpa dalam bilik adir ipar aku kat rumah kampung dia kat Pontian... Geraaaaaaaaaammm sangat rasa nak masuk dalam mulut!
Qila pun suka... Ariq takut! Cis...

Kepala besar, tak nampak badan dia...
Aku sejak ada anak ni mmg malas dah nak bela kucen... Malas nak layan bulu2 dia... So setakat suka dari jauh je boleh lah... Heuheuheu..
Ohye, kami kat Pontian untuk majlis cukur jambul anak buah aku ni :-
Adam Faheem... Baby boy kedua dalam keluarga... Ariq sayang betul dengan Adam... Kawan buat main bola le katakan.... Naik rimas budak tu kena gomol... Adam baru 40 hari kot masa ni...
Ni anak dara ku sebelum majlis... Tu Shameera.. Siapa follow blog aku mmg tahulah siapa dia ni... ;)
Amily baru first time pakai baju ni. Sempit! Hahahaha.... Dia ada banyak baju yg belum pakai sebab tak tahu nak pakai masa bila... Yelah masa dia 5 6 bulan kan dia eczema teruk. Sekarang ni baru ok. Barule nak pakai baju2 tebal... Selama ni tak bole…