Isnin, Januari 06, 2014

Rambut baru Ariq!!

Sejak Mummy update gambar anak2 Daddy ke sekolah, Daddy bising2 kat whatsapp.... Dia kata rambut anak bujang kesayangan dia ni mcm MAT REMPIT!



Macam MAT REMPIT kah???

Herm... Iyelah kot sebab obvious sangat kat tengkok tu dah lepas colar baju.... Mummy tengok banyak kali gambar ni... Pun tetiba rasa bersalah.... Dan jugak ada juga insiden dimana org2 bertanya pada Mummy,

"Laki ke pompuan ni???"

Sentaaaaaaaaaaaappp.

Makanya, ayuh potong rambut!!!!

Sebelum tu, ayuh ambil gambar terakhir sebelum rambut cantiknya ini dipotong.... Sedih jugak ni...

Huwaaaaaaaaa..... 

Peristiwa di saloon rambut memang malas nak cerita. Penuh drama dan air mata serta raungan si Ariq ni... Aduhh.. Lenguh tangan Mummy okay nak melayan budak ni... Sebelah tangan peluk dia... Sebelah tangan pegang dagu dia... Pastu suap pulak gula2 kat mulut dia nak bagi dia stop nangis dan MERONTA...

Budak ni sangatlah drama.... Seksa okay nak potong rambut dia... Mummy dah naik fed up dah nak pujuk baik2... Ugutan dah bagi... Upah dah bagi... Bila tiba masanya, dia boleh tanak langsung duduk kat kerusi untuk potong rambut tu... Geram betul...

Hasilnya :-


Tengah sentap sebab baru lepas meraung... Dia dah stop nangis dah sebenarnya. Tapi bila mamat tu letakkan wax, kasi tegak rambut dia macam ni. Dia start meraung balik..

"Tanak tegak!!!! Tanak tinggi!!!! Nak rendah jeeeeekkk"

Kau mampoo???? Puas pujuk suruh pandang camera, dia buat tatau jek...

Sekali imbas macam Maddoz anak Angelina dan Brad Pit! :P

Memang nampak lain dan berisi sikit badan dia.. Sebab kepala dah kecik dan balance dengan badan... Heheh

Ni tengah piliha habuah sebagai upah...

Sampai rumah, si adik memandang si abang kemain lama......

Pelik betul dia tengok siapa ni???? Abang aku keeeeeee??? Boahahahaha....

Memang hilang rupa comel dan manja Ariq!

Still... Memandang abang dia dengan penuh tanda tanya...
Heuheuhuehuehueh...

Siapa yang happy???

Daddy, Atuk dan Nenek!

Sebab anak dan cucu kesayangan dan rupa JANTAN...

Pffftthhh!

4 ulasan:

Elyn Sani berkata...

Jantan sungguh rupe mu ariq! Syg nye aunty takdo anak pompuan.....

wan norulkhamisa berkata...

suke tang Amilin menatap abgnye..hehe

Tanpa Nama berkata...

nnt daddy balik kite gie men bola kat padang ehh?...baru mcm C.Ronaldo...

Amyz Azlie berkata...

Hensemnyaaaa Ariqqq...!!