Isnin, Januari 06, 2014

Pejam celik pejam celik dah masuk 2014

Lamanya blog ni terperap.... Malas nak update sebab semua nak update kat Insta dan FB kan.... SO blog ni banyak cerita basi je....

Tapi memandangkan pembaca tetap yakni Daddy bebudak ni suka nak baca, so ayuhlah update jugak.... :)
Handsome kan??? Hahahahahaha..... Ni hari pertama Ariq dapat schoolbag dia ni. Berminggu mencari bag ni... Nan hado ketemu... Nasib baiklah Mummy Wynn sudi nak tolong carikan kat KL nun... Disuruhnya adik dan adik iparnya ke OU untuk carikan... Alhamdulillah..... Dah bersusah membeli, diposkannya pulak...

Sudahnya, posmen yang dapat nama...

Kata Ariq "Mummy... Ni bag baru kite, posmen yang bagi tadi...."

Sampailah hari ni, dia sangat yakin bahawa posmen yang bagi bag baru dia tu... Bukan Mummy atau bukan Mummy Wynn yang berusaha membelinya.. Mampu?
 My happy baby boy... Gi playground depan pun nak pakai bag ni.... Dia mmg sayang sangat..
Ewah... Tunjuk lagi....

1st day schooling... Mummy cuti dua hari sahaja nak spend hantar dan ambil diorg sekolah.... Happylah masing2 kan sebab Mummy cuti... Fresh je muka sebelum nak masuk kereta tu.... 
Bag baru.. Water bottle baru... Shoes aje lama... Ariq spender punnnnnnnnnnnnn lighting mcqueen! Obsess sungguh!
Adik menghantar kat pintu je.... Kemain lasak budak ni sekarang... Takboleh biar barang seminit!
Tahun ni class mereka kat tingkat dua. Q-Dees beroperasi ni kat bungalow 3 tingkat... So memang bertingkat2... Ariq ngada nangis memula sebab tanak class kat atas... Dengan kata lain, dia nak class lama dia sebab dah biasa kot... Dia kan drama king...
Dia dah nak nangis tapi Mummy pujuk2 gak dia bergambar dan duduk color. Dia tak bagi balik, so Mummy cakap Mummy tunggu kat bawah... Huhuhu...  

So balik tu masing2 ingat Mummy tunggu kat bawahle sebab Mummy datang awal... Heuheuheuheu...

Balik school first day mintak nak makan McD.... Ariq sangat over turun kereta tanak bukak bag!! Hoverrrrr.... Sayang sangat lah bag tu kan.... 

Makan merger fav dia laaahhh...

Kakak dapat ayam mmg tak toleh kiri kanan...

Second day adalah Jumaat so class habis awal... 11.00 pagi dah balik...

Ariq bersama dua org kawan baik dia.... Heuheuheu...

Kali ni nak makan KFC pulaaakkkk... Ayuhlah kita...


Kejap je anak2 Mummy ni dah besar... Sorang 5 tahun... Sorang 6 tahun... Qila kena seriuslah tahun ni sebab final year kat kindy... 

Sekarang ni no youtube at all..... Main Ipad boleh tapi untuk learning applications sahaja.  Memang straight lah sebab Mummy nak jugak tengok Qila naik pentas akhir tahun ni kan.... Tahun lepas keputusan dia satisfaction je... Hopefully tahun ni cemerlanglah hendaknya... Walaupun teacher kata Qila ni seorang yang bijak tapi kena fight dengan anak2 chinese yang bijak2 tu semua... Kan?

Kalau nak cemerlang, awal2 dah kena excellent... Baru boleh maintan hingga ke menara gading... InsyaAllah....

Mummy Daddy doakan untuk anak2 Mummy ni semua... Aminnnnnn...

Tiada ulasan: