Rabu, Oktober 23, 2013

Kemain excited sebab Saheizy Sam datang!!

Siapa tak syiok uols kalau artis datang tempat kerja diorg... Heuheuheu.....

Tadi jam 11.30 pagi Saheizy datang Universiti Iols kerja... Office I ni dekat sangat dengan Bangunan Persatuan Pelajar, so kat sana ada event Radio Era dengan kerjasama Nescafe so diorg jemput Saheizy Sam lah bagai kan...

So, apa lagi..... Serbuuuuuuuuuuuuu.... Lucky tak ramai students gediks meroyan pun... Awal lagi kot so tak ramai lagi yg datang....
Menunggu sambil menguap. Dengan baju dan tudung buruk je Iols datang menemui kekanda Sam.... Mampoo????  Mata pun sembab sebab tak tidur dengan lena semalam...Amily asyik merengek dalam cot dia... :(

Ramai betul menjerit sakan bila Sam turun dari kereta porsche dia tu... Handsome sungguh!!! Dah namapun artis mestilah handsome kan???? Gila ko.... Gila ko tak handsome! Ihiks... Naik porsche beruk pun nampak handsome uols ini pulak Saheizy Sam!!! Eh aku rasa lah dia naik porsche, aku hentam aje.... Boahahahahaha..... 

Okay okay silap.... Dia naik Nissan Gtr noks.... Ihiks....

Mak dekat sangat dengan dia... Hahaha... Potong Q je masa beratur nak ambil gambar. Ada aku kesah??? Students ada gak sound aku suruh beratur tapi berani kau student nak marah aku??? Aku picit kepala kau baru kau tahu.... Belajar tak habis ada hati nak kejar artis.... Buehehehehe....

Last2 student yang aku marah tu jugak aku suruh dia ambil gambar aku.... Sebab lepas aku marah student tu, aku ambilkan gambar dia banyak dengan Saheizy.... Muehehehehe... Give and take maaa.... Officemates aku dah bersepah ntah kemana.....

"Saya sepupu Yana tawwww..."

Kata aku...

"Eh ye keeeeeee???"

Saheizy Sam senyum lebar.... Ihiks.... 

Bukan saya sebenarnya... Suami saya je.... Tapi tak kira... Sepupulah jugak kan... Bohahahahaha....

Bangga tuuuewwww......

Bukan senang aku nak buat kerja2 gediks macam ni........ Muehehehehe... Kalau kat shopping malls memang tidakle.... Sebab kat sini tak sesak lah aku join... :)

Bye Saheizy Sam....... Sporting lah you ni... I like...... ;)

Nah video dia.....


Hehehehehe....

Selasa, Oktober 22, 2013

Q-Dees Annual Concert...

Ini pertama kali Daddy tidak dapat hadir ke Q-Dees Annual Concert anak-anaknya.... Sangat sedih sebab ini kali pertama untuk Ariq, tapi kali ketiga untuk Qila....

Tak apelah Sayang-sayang Mummy semua.. Itulah gunanya laman blog Mummy ni.... Mummy akan cerita details so Daddy boleh baca... Anak2 Mummy pun boleh baca jugak bila besar nanti. InsyaAllah.....
Tahun ni 1st time school buat separate antar 3 buah, dan buat pagi.... Barulah best! Mata masih segar. Last 2 years dua2 buat petang... Ngantuk wey... Tahun ni tak lama sangat menunggu.... Flow laju dan tidak membosankan.... Good job Q-Dees!

Atas tu baju diorg tahun ni... Tahun ni kena bayar RM90.00 untuk each baju. Q-Dees memang akan beri terus baju tu... Belasah jelah pasni memang takkan pakai kemana pun... :)

Qila make up kat dalam hall tu aje sementara menunggu kids 6 tahun convo atas pentas... So Mummy ambil our own sweet time untuk make up kan Qila.... Qila memang happylah kan dapat make cantik2... :)

Dah siap.... Tapi takde lipstik merah lah pulak... Qila pulak makan nuggets laaahhh makan sosej lah... Penat Mummy asyik touch up lipstick dia... Huhu... Ariq tanak make up walaupun teacher suruh make up sikit. Takpelah... Tu petanda dia lelaki TULEN... Hahahahaha...

My baby boy yang sangat happy.... Kemain lari sana sini asyik cari kawan2 sekelas dia... Excited sungguh dok kenalkan Mummy dengan kawan2 dia.... Hahahaha... 

Amily pun excited... Sempat yak, makan tidur menyusu semua.... Sangat good girl....

Sesekali mamat ni main Ipad sebab Mummy risaulah dia asyik lari sana sini. Nanti jatuh susah pulak nak berjoget atas pentas nun. Tapi kejap je pun dia boleh duduk diam....

Qila showing off her pony tail...

Ni lah pasangan Qila untuk tahun ni ketika berbaris nanti.....

Masa untuk menyerahkan diorg pada teacher class masing2.... Tengok tu, sangat behaved kan... Automatic perangai hyper dia tersimpan rapi dalam pocket. Ihiks....

Okay, Ini amoi pasangan Ariq ketika berbaris.... :) Pegang tangan tak lepas tuuuewww....

Sebelah kanan Kg Lapan, sebelah kiri Bkt Baru... Cheng pulak belah petang...

Okay ini video Ariq.... Ariq persembahan no 6, Qila no 13 so takdelah lama sangat nak tunggu pun.... Ingat dulu Daddy kata, macam manalah agaknya Ariq menari untuk concert dia... Mesti dia tanak buat.. Mesti dia lari sana sini...

Daddy silaplah.... Ariq sangat behaved dan enjoy perform atas pentas tu... Even masa kakak dia kat atas stage pun, dia dok bz berjoget kat bawah tu... Lari lari jugak tapi bila tiem perform dia all out.. Ihiks.... Ikut siapa ni????

Ni video Qila. Tapi tengoklah siapa yang lebih excited?? Qila komplen tahun ni lagu tidak menepati selera dia.... hahahaha... Dia nak lagu class lain. Mana boleh sayang.... 

Takpe next year maybe lagu sedap kot... Hehehehehe....

Apa2 pun seronok jugak this year sebab ada adik, nenek, Mama, Ayah, Kak Shameera, Abg Bobot dan bibik datang sokong Qila dan Ariq perform... Meriah....

Hopefully next year Daddy ada... Amin.........

Oklah got to go....



Jumaat, Oktober 18, 2013

Seronoknyaaaaaaaaaaaaa!!!!

Seronoknya uolssssss.... Update blog paka PC baru........ Sedap gila... SMooth je keyboard nak menaip! Screen besaaaaaaaarrr... Puas hati...

Another reward selepas APC last few months.. Agegegege.... 

Rasa diri ini begitu dihargai... :P

Barulah semangat nak update blog.... Kheeeennn... Kat office ni iols sorang je dapat PC ni. Ngada kan? Confirm ada org jeles tapi janganlah begitu uols.... Dapat PC baru ni tak bermakna iols disayangi... Adelah kerja nak kena tambah tu... Huwaaaa..... 

Okay sekarang nak cerita pasal last week. Kami anak beranak spent almost 6 hours kat 2 malls semata2 untuk happykan si abang dan kakak tu... Lama tak buat kerja macam ni. Selalunya dengan Daddy, tapi kali ni dengan bibik sahajor. Paling best Mummy ikut je kepala Mummy kedai mana nak keluar masuk sebab tak perlu 'berebut' masa dengan Daddy... The feeling I cant afford to explain... Hahahaha...

Yelah kalau Daddy ada nak kena mintak izin boleh tak masuk kedai ni kejap, boleh tak masuk kedai tu kejap... Kan??
Tempat pertama ditujui adalah Crocs.... Kesian Ariq nak sangat shoes Mickey tapi tak jumpa2... Last2 dapat shoes Lightning McQueen memang dah tak tengok lain dah.... Happy melompat2 sampai nak ambil gambar pun susah....

Seronok tengok dia happy macam ni.... Slippers dia pakai skrg ni semurah RM6.70 je uols beli kat Econsave. Murah kan sebab bentuk car tu yang dia suka sangat. Itulah dia pakai buat kemana2 naik lunyai dah.... Hahahaha... Crocs dia yg lama dulu cicir masa kitorg mandi pantai kat Mersing dulu..
Amily tertidur masa kami masuk Crocs sampailah waktu lunch.... 

Qila suruh ambil gambar dia tapi tanak senyum.... Qila dah shopping wedges few days back.... Habis hati dah tu... So lepas beli shoes Ariq weols ke ToysRus.. Belikan playdoh untuk bebudak ni.. Tapi level toRus tu penuh pulak dengan playzone dan yang sewaktu dengannya..... 

Maka, berjam2 lah dok melangut kat floor tu kan.... Demi anak2...
Masuk sini pulak..... 


Memang puas hatilah diorg dapat main kat sini.... Masing2 dah macam comando dah.... Tgklah Qila tengah melintas jambatan gantung gitu..... Ada chinese boy dok bagi semangat kat dia... Hehehehe... 
Amily dengan bibik siaaaaaaaannnn duduk kat luar je... Tapi Amily sangat good girl.. Sedikit pun tak merengek duduk dalam stroller tu almost 6 hours!
My happy girl... Masing dah busuk masam... Tapi keluar je dari tempat ni sambung naik rides car dan skuter pulak.... Haiya... Botak Mummy! 
Alololooo... Manja Mummy ni, 2 kali minum susu, 1 kali makan puree, 1 kali berak.... Hahahahaha... Tetap tersengih lebar bila nampak Mummy depan mata dia... Sayanggggg dia sangat2....

Iyeee... Amily baru masuk 5 bulan tapi Mummy dah bagi makan puree.... Dia dah minum susu Mamex + Similac Hipoalergenic.

Jangan tanya kenapa... Tu later Mummy akan blogkan pasal Amily dan eczemanya...

Okay?

As for now... Byeeee.... Mummy akan all out update blog lagi pasni sebab Daddy nak baca kat laut nun... :)

Rabu, Oktober 09, 2013

Almost 3 weeks...

Dah almost 3 weeks Daddy starts sailing.. Alhamdulillah, hati sudah mula tabah dan boleh adapt menguruskan rumahtangga dan anak2 tanpa dia sisi. Urusan bibik pun dah 90% settle. Tinggal tunggu permit dan visa dia siap ajelah...

Jangan tanyalah bibik baru ni macam mana.. Belum sebulan pun dia kerja. Jaga Amily pun baru 20 hari... So masih terlalu awal dia nak mahir dan menyedarkan diri bahawa dia tu datang ke Malaysia ni sebagai pembantu rumah. Bukan pelancong... Pui.

Ohya. A'qila baru je baik demam. Sekarang Ariq pulak menyusul. Demam tak tinggi. Light2 sahaja....

Sah lah kalau mcm tu demam rindukan Daddylah jawapnya.... Yelah, dah 3 minggu tak jumpa Daddy. Selama ni 24hrs berkepit dengan Daddy.... My poor kids...

Sabar dan kuat ye Sayang. Mummy tahu anak2 Mummy kuat. Ariq mesti kuat sama macam kakak walaupun kakak mata $$$ sikit... Hehehe...

Ingat lagi ayat dia cakap masa demam last few days.

"Daddy nak cari duit sampai SERATUS RIBU kan Mummy nak belikan kite hadiah" (ke barang eh dia sebut. Something like that lah dah tak ingat)

Aduh...... Amin kan sahajalah nak.. Mana tahu ada rezeki betul2 gaji Daddy sebulan rm50k.

Manalah tahu kan.... Merasalah Mummy nak pakai Audi Q9 ke walaupun belum wujud lagi.......... Boahahaha....

AMIN...

Apa apa pun sangat bersyukur yg kami still boleh keep in touch selalu dengan Daddy... Masih bokeh whatsapp and email kalau line internet stabil atas kapal tu... Teknologi menghubungkan kami... :)

Oklah... Nak check temperature anak2... Daaaa...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Selasa, Oktober 01, 2013

Beberapa hari sebelum berpisah dengan Daddy...

So lepas je tahu tarikh dimana Daddy akan mula bekerja, Mummy dan Daddy pun plan lah sesuatu untuk suprisekan anak2... 

Apa lagi yang boleh buat diorg happy kan selain berendam dalam pool di hotel??

Ihiks...

So nak pergi jauh memang tak dan nak fikir dan booking... So yang dekat2 sudahle...

Pepagi tu berkecah jugakle nak mengemas. Anak dah tiga ni... Mummy sebolehnya mengemas barang2 tu tanpa pengetahuan anak2... Memang niat hati nak surprisekan diorang. Tapi Qila tu dia mcm boleh hidulah sebab Mummy pepagi dah suruh diorg mandi dan bersiap. Becok mulut dia tanya nak pergi mana... Bila kata nak gi Tesco, dia macam happy lah jugak janji jalan....

Tapi tetiba masa Mummy kemas2 tu, tetiba dia datang kat Mummy... Dan tanya "Mummy kita nak tidur hotel ke?"

"Eh mana ada... Mana ada duit"

Terus dia berlari ambil ketiga2 tabung dia adik beradik dan cakap.,

"Kite ada duit... Ni duit ni Mummy... Cukup tak???" 

Muka dia berharap sangat. Nak tersembur ayer mata Mummy tau Qila ni.... Dia macam tahu2 je Mummy memang nak bawak dia gi hotel pagi tu... Haih...

Lepas tu masa Daddy masukkan lagi barang2 dalam kereta, boleh pulak dia ternampak pelampung dan armfloats yang Mummy sembunyikan kat belakang nun.... Menggelabah dia lari masuk rumah balik mintak bawakkan swimming suit dia... Dia kata Mummy swimming suit kite mana????

Haih... Dah kantoi dah... Dah tatau nak jawap apa dah... Hahahaha...

Sebelum sampai hotel tu, kami lunch dulu....
Inilah bibik baru kami... Sarbiah lembs lembs nama dia... Pui... Lembs a.k.a dungu disengajakan... Pffthhh!
Iols anak beranak... Syameera pun ikot sekali.....
Dah sampai destinasi tu Mummy suruh Kak Syameera tutupkan mata Qila.... Hahahahahah... Drama sangat!!! Qila macam dah dapat teka je....

Dia pernah datang sini masa gathering MRSM Daddy last year. Masa tu Amily masih dalam perut... Ke awal this year eh? Lupa...
Dia masih belum percaya...... Masih blur blur....
Ariq????? Happy tak terkata sebab dia pun suka tidur hotel mandi manda pool....

Melihat senyum Qila dan Ariq tu.... Rasa hilang semua masalah... :)
Manis sungguh senyuman dia....

Kami check in dulu... 4.30 petang baru turun park... Setiap 5 minit Qila akan tanya, dah pukul 4.30 ke belum.... Huhuhu...
Amily pun happy..... Seronok dan saujana mata dia memandang sana sini... Mummy tak mandikan dia pun... Takut sejuk...

Mummy je terjun naik slides dengan Syameera dan Aqila... Ariq masih takut nak naik slides tu...
Kejap tu Nenek, Mama, Ayah dan Abang Bobot pun sampai... Diorg mandi jugak tapi tak tidurlah... Pas dinner ramai2 diorg balik... Busu Boy ngan Auntie je tak datang sebab Auntie Matun on call..
Cuaca redup.... Esoknya tu pun redup. Alhamdulillah tak panas sangat...
Mummy siap bawak tikar, park bawah pokok so memang nyaman lah....

Ohye, lupa nak cakap... Kami holiday pendek di Bayou Lagoon Resort kat Bkt Katil Melaka je..... Happening untuk anak2 seusia Qila dan Ariq lah.... Yang penting diorg mandi sampai puas....

Itu jelah yang sempat buat sebelum Daddy kerja.. Hari Selasa petang tu Daddy dah kena gi Singapore dah...

Dah seminggu lebih Daddy works... Nasib baik internet ada so boleh lah whatsapp sesekali... Nak cerita itu ini. Jadilah.... Takdelah terasa sangat sunyi... Walaupun sebenarnya sangat sunyi lebih2 lagi Ariq yang asyik tercari2 Daddy, rakan sepermainan dia.... Asyik merungut cakap "Lamanyaaaaaaaaaaa Daddy works"

Qila jugak yang cool. Dai tahu Daddy works jauh atas kapal. Nak kumpul duit nak abwak dia pergi hotel yang jauh naik aeroplane.. Hehehehehe... Sangat cool apdehal tengokle sebulan dua nanti.... Mesti nangis rindu...

Oklah... nak ciow dah... Byeeeeeee...