Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2013

Kemain excited sebab Saheizy Sam datang!!

Imej
Siapa tak syiok uols kalau artis datang tempat kerja diorg... Heuheuheu.....
Tadi jam 11.30 pagi Saheizy datang Universiti Iols kerja... Office I ni dekat sangat dengan Bangunan Persatuan Pelajar, so kat sana ada event Radio Era dengan kerjasama Nescafe so diorg jemput Saheizy Sam lah bagai kan...
So, apa lagi..... Serbuuuuuuuuuuuuu.... Lucky tak ramai students gediks meroyan pun... Awal lagi kot so tak ramai lagi yg datang.... Menunggu sambil menguap. Dengan baju dan tudung buruk je Iols datang menemui kekanda Sam.... Mampoo????  Mata pun sembab sebab tak tidur dengan lena semalam...Amily asyik merengek dalam cot dia... :(
Ramai betul menjerit sakan bila Sam turun dari kereta porsche dia tu... Handsome sungguh!!! Dah namapun artis mestilah handsome kan???? Gila ko.... Gila ko tak handsome! Ihiks... Naik porsche beruk pun nampak handsome uols ini pulak Saheizy Sam!!! Eh aku rasa lah dia naik porsche, aku hentam aje.... Boahahahahaha..... 
Okay okay silap.... Dia naik Nissan Gtr noks.…

Q-Dees Annual Concert...

Imej
Ini pertama kali Daddy tidak dapat hadir ke Q-Dees Annual Concert anak-anaknya.... Sangat sedih sebab ini kali pertama untuk Ariq, tapi kali ketiga untuk Qila....
Tak apelah Sayang-sayang Mummy semua.. Itulah gunanya laman blog Mummy ni.... Mummy akan cerita details so Daddy boleh baca... Anak2 Mummy pun boleh baca jugak bila besar nanti. InsyaAllah..... Tahun ni 1st time school buat separate antar 3 buah, dan buat pagi.... Barulah best! Mata masih segar. Last 2 years dua2 buat petang... Ngantuk wey... Tahun ni tak lama sangat menunggu.... Flow laju dan tidak membosankan.... Good job Q-Dees!
Atas tu baju diorg tahun ni... Tahun ni kena bayar RM90.00 untuk each baju. Q-Dees memang akan beri terus baju tu... Belasah jelah pasni memang takkan pakai kemana pun... :)
Qila make up kat dalam hall tu aje sementara menunggu kids 6 tahun convo atas pentas... So Mummy ambil our own sweet time untuk make up kan Qila.... Qila memang happylah kan dapat make cantik2... :)
Dah siap.... Tapi takde li…

Seronoknyaaaaaaaaaaaaa!!!!

Imej
Seronoknya uolssssss.... Update blog paka PC baru........ Sedap gila... SMooth je keyboard nak menaip! Screen besaaaaaaaarrr... Puas hati...
Another reward selepas APC last few months.. Agegegege.... 
Rasa diri ini begitu dihargai... :P
Barulah semangat nak update blog.... Kheeeennn... Kat office ni iols sorang je dapat PC ni. Ngada kan? Confirm ada org jeles tapi janganlah begitu uols.... Dapat PC baru ni tak bermakna iols disayangi... Adelah kerja nak kena tambah tu... Huwaaaa..... 
Okay sekarang nak cerita pasal last week. Kami anak beranak spent almost 6 hours kat 2 malls semata2 untuk happykan si abang dan kakak tu... Lama tak buat kerja macam ni. Selalunya dengan Daddy, tapi kali ni dengan bibik sahajor. Paling best Mummy ikut je kepala Mummy kedai mana nak keluar masuk sebab tak perlu 'berebut' masa dengan Daddy... The feeling I cant afford to explain... Hahahaha...
Yelah kalau Daddy ada nak kena mintak izin boleh tak masuk kedai ni kejap, boleh tak masuk kedai tu keja…

Almost 3 weeks...

Dah almost 3 weeks Daddy starts sailing.. Alhamdulillah, hati sudah mula tabah dan boleh adapt menguruskan rumahtangga dan anak2 tanpa dia sisi. Urusan bibik pun dah 90% settle. Tinggal tunggu permit dan visa dia siap ajelah...Jangan tanyalah bibik baru ni macam mana.. Belum sebulan pun dia kerja. Jaga Amily pun baru 20 hari... So masih terlalu awal dia nak mahir dan menyedarkan diri bahawa dia tu datang ke Malaysia ni sebagai pembantu rumah. Bukan pelancong... Pui.Ohya. A'qila baru je baik demam. Sekarang Ariq pulak menyusul. Demam tak tinggi. Light2 sahaja....Sah lah kalau mcm tu demam rindukan Daddylah jawapnya.... Yelah, dah 3 minggu tak jumpa Daddy. Selama ni 24hrs berkepit dengan Daddy.... My poor kids...Sabar dan kuat ye Sayang. Mummy tahu anak2 Mummy kuat. Ariq mesti kuat sama macam kakak walaupun kakak mata $$$ sikit... Hehehe...Ingat lagi ayat dia cakap masa demam last few days."Daddy nak cari duit sampai SERATUS RIBU kan Mummy nak belikan kite hadiah" (ke bara…

Beberapa hari sebelum berpisah dengan Daddy...

Imej
So lepas je tahu tarikh dimana Daddy akan mula bekerja, Mummy dan Daddy pun plan lah sesuatu untuk suprisekan anak2... 
Apa lagi yang boleh buat diorg happy kan selain berendam dalam pool di hotel??
Ihiks...
So nak pergi jauh memang tak dan nak fikir dan booking... So yang dekat2 sudahle...
Pepagi tu berkecah jugakle nak mengemas. Anak dah tiga ni... Mummy sebolehnya mengemas barang2 tu tanpa pengetahuan anak2... Memang niat hati nak surprisekan diorang. Tapi Qila tu dia mcm boleh hidulah sebab Mummy pepagi dah suruh diorg mandi dan bersiap. Becok mulut dia tanya nak pergi mana... Bila kata nak gi Tesco, dia macam happy lah jugak janji jalan....
Tapi tetiba masa Mummy kemas2 tu, tetiba dia datang kat Mummy... Dan tanya "Mummy kita nak tidur hotel ke?"
"Eh mana ada... Mana ada duit"
Terus dia berlari ambil ketiga2 tabung dia adik beradik dan cakap.,
"Kite ada duit... Ni duit ni Mummy... Cukup tak???" 
Muka dia berharap sangat. Nak tersembur ayer mata Mumm…