Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2013

Masanya sudah tiba....

Setahun dua bulan Daddy cuti panjang.... Setahun dua bulan..

Cuti combine course Daddy sudah lama tamat.... Tamat bulan Julai yang lalu.... Sememangnya sejak Julai lagi kami bersiap sedia menunggu panggilan dari Office.......

Dan bila panggilan itu diterima, jiwa yang kononnya kental meruntum jua.... Air mata tak semena-mena gugur juga......
Sepanjang setahun dua bulan ni macam2 perkara penting terjadi di dalam keluarga kami.... Antaranya, kehadiran orang baru iaitu Amily Rania Iman yang sekarang baru je masuk ke usia 4 bulan... Manja perwatakannya..... Lain sekali cara menjaganya.... Amily diduga dengan ezcema dan alergi.... Ujian dari Allah untuk anak itu. Alhamdulillah... Sekurang-kurangnya masih ada penawar....
Sepanjang setahun dua bulan ini juga, dua tahun berturut2 kami dapat raya bersama... Dapat hias rumah ketika menjelang raya bersama.... Indah.. Berpeluang juga melatih disiplin anak2 bersama-sama.. Walaupun Daddy hanya betul2 bercuti lepas combinenya tamat pada bulan puasa…

The Easy Way To Learn English (sticky mode)

Imej
Assalamualaikummmmm...
Aceh....
Para pembaca budiman semua. Saya ingin berkongsi sesuatu dengan Uols...
Ini bukan MLM ye... :P
Saya nak tolong kakak ipar dan birasku promote buku penulisan mereka ini....
Bagus untuk anak2 dan kita sendiri juga.... Bukunya ringan dan kecil, mudah dibawa kemana-mana.... Sebagai rujukan dan bekalan ilmu untuk memperbaiki english grammar kita semua..
Tak mahal uols,
RM16.50 sahaja.....

Keratan akhbar.. Itulah birasku... Seorang English Teacher yang cemerlang di Negeri Sembilan...
Macam yang uols pun tahu, kakak iparku pulak sedang melanjutkan pelajaran di peringkat PhD di Manchester...
Dia pun penulis buku ni jugak...
So siapa yang berminat, boleh whatsapp di no 0122638083
No mak lah tu....
Harini baru je iklankan kat fb... Laku sampai tak menang tangan nak melayan whatsapp dan pm..
Seronok jugak berniaga online ni kan walaupun just tolong kakak dan abang je... Satu sen ku tak ambil upah ye....
Hehehehe...
Ok... Daaaaaaaa....
Ohye, petikan kata2 kakak Di…

Cakra Khan

Imej
Aduhai.....
Sekarang aku gila sangat dengan suara mamat ni..... Husky gila.... Sexy nyah.... Angau terpangau betul tau.... Hahahahaha...
Semua lagu2 dia sedap... Aduh aduh aduh...
Meh dengar sikit...

Dan paling mak suka......
Haruslah lagu ni :-

Harus Terpisah.. Ni kalau dengar dalam kereta, mmg feeling hokay... Nak2 kalau hujan.... Boahahahaha...

Dia nyanyi live lagilaaaaaaaaaahhhh buat aku gila...
Hahahahahahahaha....
Mak memang taste lelaki suara husky noks....
Ni satu lagi....

Grrrrr....
Ok dah bai!