Khamis, Ogos 29, 2013

Update diri sendiri, suami dan anak-anak-anak


Haaa... Kau tengok tu..... Ni gambar pagi tadi, bukan main lagi masing2 leka tengok cartoon.... Iye... Si Amily tu dah terjebak tengok cartoon sejak dalam pantang lagi Uols....

Nak buat macam mana, kalau kakak dan abang dia ada rumah, TV memang pasang cartoon je... So, dia suka lah kan tengok TV sama sebab cartoon kan warna warni... Sepatutnya baby mcm dia ni kena tengok baby video yang sesuai dengan umur dia... Bukan tengok Mickey Mouse kaaann...

Tak kisahle janji dia diam tak nangis.... Sebabnya dia ni kalau nangis, memang hover.... Dia meneran kuat2 sampai bengkak bijik mata.... Kadang2 sampai tersedu2 kalau aku lambat dukung dia bagi tek... Geram sangat... Daddy mmg surenderlah tak boleh nak pujuk...

Iols sekarang dah start kerja... Baru masuk minggu kedua... So sementara ni Amily duduk rumah baby sitter whilst kaka dan abang lepas balik school Daddy yang jaga...

So far alhamdulillah, Amily boleh adapt dah dengan baby sitter... 2 3 hari pertama memanglah nangis tapi skrg dah ok... Mahunya tak kan, baby sitter ajar tidur buai... Pasrah jelah aku ni... Hidup ni tak boleh nak cerewet sangat... Kalau dah duduk baby sitter dan anak kau nangis teran2 tak dapat tek, memang buai ajelah penyelamatnya... Huhuhuhu...

Pada yang tanya mana si bibik tu??? Bila dia sampai??? 

Gi matilah dia... Macam2 alasan dia bagi untuk balik sini. Sudahnye kami laki bini sepakat ambil je bibik baru... Kami akan report polis bibik lari dan bayar denda kat imigresen rm200 untuk batalkan permit dia.. Bazir je duit tapi nak buat macam mana... Pasni dia mmg black list lah nak amsuk Malaysia. Padan muka ko..

So bibik baru sampai minggu depan kot... Urusan dgn agent mmg menyakitkan hati... Lembab... Sabar jelah.... Janji dapat settle sebelum Bi start kerja balik ni.... Dah cukup baik dah...

Bi skrg memang tengah standby untuk start kerja... Lepas US visa dia siap mmg bila2 masa office akan panggil.... Sedih sangat... Setahun lebih anak2 dapat bermanja dengan dia... Bila dia dah nak start kerja ni, paling sayu bila fikirkan anak2 lah... Qila dah warning dah, Daddy tak payah kerjalah... Mainan dia dah banyak dah penuh satu bilik. Tak payahlah beli lagi... So tak payahle pergi kerja... Sedih pulak aku dengar...

Oklah Uols... Dah nak pukul 8 ni... Nak buat kerja... Gaji biar berkat Uols... Heuheuheuheuheu...

Daaaaaaaa.....


Rabu, Ogos 28, 2013

omg!!

Saya masih hidup.... Lamanya mak tak update bloggggg...

Ampun uols...

Mak banyak gila kerja kat office ni..... Kat rumah lagilah takde masa....

Cepatlah bibik sampai...

Aku terlalu penat sampai demam ni... Sedih kan???

Demam pun still kena kerja..

I hate my job!!! Pui..

OKbai

Khamis, Ogos 15, 2013

Selamat Hari Raya!!!

Hehehehe... Dah seminggu raya kau baru nak wish??? Muehehehe.. Jadilah noks daripada takde...

Tema tahun ini adalah hijau kebiruan... Ala ala turqoise gelap gitu.... Amily punya baju kurung tu beli last minute... Besar gelobos... Janji hado... Busu Boy yang belikan kat bazar ramadhan..

Macam tahun lepas, kami raya rumah inlaw dulu... Then baru balik Muar pagi raya tu... So ini semua gambar-gambar raya hari pertama... Raya pertama mmg kelam kabut sikit so tiada langsung gambar berlima... Sedih!!

Tak kisahlah janji moment tu ada dalam kepala... Ni kali kedua berturut2 Bi dapat beraya bersama kami... Tahun depan belum tentu dapat beraya bersama... So kami just enjoy the moment jeghs... Menikmati sisa-sisa cuti ni bersama-sama... :( Sedih mmg sedih tp malas nak fikir sangat...

Tahun ni jugak tahun kedua kami beraya di rumah ni..... Alhamdulillah....

Alhamdulillah juga... This year beraya naik mpv so takdelah masing2 berebut aircond khen.... Anak dah ramai ni tak sesuai dah naik kereta.. Panasssss... Muehehehe.. Dasar tak tahu bersyukur.. Ada orang gi raya naik motor je Marsha oiiiii... Huhuhu..

Ohye, dikesempatan ini ku memohon ribuan ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa sepanjang berblogging ni.... Manalah tahu kan ada yg terkecil hati... Zero zero eh.. Jangan serik nak menyinggah di blog ni ye... Tanpa kalian siapalah diriku... Eceh... Next monday dah start kerja... Huwaaaaaa.... Malasnyaaaa...

Oklah uols.... Iols nak tido dah.. Gudnite!!!!

Daaaaa....

Published with Blogger-droid v2.0.6

Ahad, Ogos 04, 2013

Tinggal beberapa hari saja lagi....

Sedih sangat kan.... Ramadhan bakal berlalu meninggalkan kita... Sayu... Entah dapat bertemu lagi entahkan tidak... :(

Khamis depan raya kan???? Aduhhhhh.... Seram ok... Rumah ni satu apa tak buat lagi. Macam manalah nak mengemas, weols tak lekat langsung kat rumah... Ni ha skrg kat rumah PIL sebab semalam berbuka kat sini... Hati mmg nak sangat balik mengemas tapi jasad tidakle bergerak2... Puiii sangat!!

Semalam sempat iron dan pasang langsir utk sliding... Color maroon langsir raya tahun ni. Classy adalah temanya... Hehehe.. Belasah jelah uols.. Langsir tingkap lain belum sempat nak bukak dan tukar.. Sliding tu teaser je baru... Hehehe...

Kuih raya masih belum dapat dari kwn2 yang ku order... Haishhh... Tataule bila nak ambil ni...

Yang di atas adalah tayangan baju raya anak2.. Paling banyak adalah pasti si Amily... Kakak no 2 dan abang paling sikit... Sikit pon kan dah berbelas pasang... Huhu... Rezeki diorg... Tahun ni banyak nenek belikan dari HK dan Vietnam... Maklong pun ada belikan dari Manchester.. Mummy Daddy belikan lat Melaka dan KL.. Amily pun banyak dpt hadiah baju raya dr kawan2 Mummy.... Syukur murah rezeki dia...

Tahun ni beraya kat Muar dulu kot.. Sebab adik aku kan baru kawen.. Dia raya Muar sulu pastu nak balik Pontian dah... So ikut jadual dialah...

Excited jugak sebenarnya sebab pertama kali beraya berlima.... Huhuks berderetnya anak2 aku... ;)

Kepada yg pulang berhari raya di kampung yg agak jauh... Berhati-hati ya.. Jangan gembira sangat.. Ingatlah pada  yg tiada...

Aku ni takde kampung pure... Kat Muar tu pun rumah Maklong... Mmg tpt kumpul kami sedara mara.. PIL pun masih duduk si bandar so istilah balik kampung tu bukanlah real sangat pon..

Oklah.. Ni pun update sambil netekkan Amily... ;)

Published with Blogger-droid v2.0.6