Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2013

Day 45 means MERDEKA!!!

Imej
Hahahahahahahahaha... Ketawa dulu uols!!Hari kemerdekaan aku jatuh pada hari selasa bersamaan hari kedua anak2 aku tak pergi ke sekolah sebab jerebu... Tapi masa tu IPU dah turun ke 100++ jelah dr 400++ sehari sebelum tu. Memang scary betul sebab Muar si jiran kami tu bacaan sampai 700++ kan.. Memang duduk dalam asap jelah.... Seksa paru2!So hari kemerdekaan aku tu kami mulakan dengan lunch di McD!! Agegege... Bosan sebenarnya tapi disebabkan itu fav laki dan anak2ku maka belasah jelah... Qila makan 3 ketul ayam... Ko mampu??!Eh sebelum tu kami gi potong rambut Ariq... Dah panjang sgt smp teacher ikat rambut dia masa kat school. Susah nak menulis kot... So potong!! Hahaha... Nampak sangat dah jadi abang-abang kan sbb sikit pun tak nangis... Kalau sebelum2 ni jangan kau tanya, malas aku nak cerita... Pffthhh!So lepas kenyang apa lagi... Alang2 dah sampai kat Pahlawan Mall tu kami pun shopping!!!! Memanglah takde apa menarik kat situ. Takde BabyGap, Mothercare, Guess etc etc.... Tapi ba…

Day 25 and counting...

Imej
Haisshhh.... Lagi 20 hari noksss..... Lama betul nak menunggu... Pada masa yg sama, takut pulak masa berjalan pantas sbb malas nak masuk kije balik....Hehehe... Jangan risau... Mak cuti 3 bulan noks..... Heaven... Agegegegege....Ohye.. Amily Rania Iman dah 4kg skrg... Last timbang masa nurse dtg rumah iaitu masa dia berusia 20 hari... Skrg ni tataule brp berat dia... Dulu kakak dan abang dia... Umur sebulan baru cecah 4.2kg... Yelah Amily lahir pun dah 3.4kg kan..... Yang pasti pipi dia kemain berat lagi skrg.... Peha jangan kata le... Ikut gen kakak dgn daddy... Ahaks....Jumaat ni kena gi hospital utk review hormon thyroid dia.. Hopefully normal lah sbb selagi breastfeed ni mmg hormon dia terganggu sikit sbb Mummy makan ubat thyroid.. Tu sebab Amily kena berulang ke hospital utk cek darah dia... Ikutkan hati nak stop je bf tapi sangat sedihlah nak bagi dia minum fm semata..... Tak sampai hati le...Takpelah.... Kita tgkle apa kata doktor nanti ye...Ohye... Mummy skrg dah gatal dah....…