Rabu, Mac 27, 2013

Sekali lafaz...

 Alhamdulillah..... Dengan sekali lafaz, satu-satunya adik tunggol aku nan saorang tu dah bergelar seorang SUAMI..... Rasa sayu sangat... Akhirnya dia berkahwin juga dengan seorang yang betul2 ikhlas menyintainya...... Dan perempuan itu juga sangat disenangi oleh kami sekeluarga.... Hahahahahaha..

Perghhh kehlas ayat ko kheeeen....

Yelah... Nak kawin ni kenalah dapat restu mak bapak uols... Tambahan lagi dia ni anak tunggal lelaki... Bongsu pulak tu.... Samalah macam Ariq bila besar nanti kan, Mummy mesti akan pilih yang terbaik untuk dia...... 

Huhuhuhuh.... So kami memang senang dengan kehadiran Dr. Siti Halimatun dalam keluarga kami.... Senanglah nak dapat MC free uols... Muehehehehehehehe....

Welcome to our family dik....
Upacara batal air sembahyang... Tak sangka woooooo, adik aku ni muka je poyo... Boleh sekali lafaz je haritu... Terer betul.... Abang ipar kesayangan kau yang itu pun 3 kali Boy oiiii... Hahahahah... Tumpang bangga akak ko ni..... 
See.... Kami laki bini yang over excited.... Anak2 tak tahu kat mana dah hilang...... Seronoklah buat majlis nikah kat masjid.... Sejukkkk dan tenang aje.... Takde sesak dan kepanasan kan.... :)

Terkezutlah tu mak punya perut tersorok... Hehehehe.... Baju kurung raya ni ngam2 soi je kat badan... Kain terpaksa pakai bawah perut.... Pakai extension lah uols..... Perut sangat nampak tapi dalam gambar ni tak berapa jelas lah..... Ada jugak yang tanya kat instagram...

Malam tu pulak ada majlis khatam quran... Di rumah pengantin perempuan....
Ni aje gambar yang ada.... Hehehehe..... Actually ada banyak.... Tapi malas nak transfer dari hp.... Ni semua dari instagram jeghs....

Esoknya, 24 Mac 2013 majlis reception belah pengantin perempuna kat Kukup Golf Resort. Ohye, adik aku ni dapat orang Pontian... So berkampunglah kami kat Pontian tu dua hari satu malam... Duduk homestay ramai2.....

Ariq sangat happy bila sampai je kat resort tu.... Nampak pulak golf course, buggy dan bendera lubang tu..... Dia lantas merengek2 ajak Daddy ke padang.... Nak main golf katanya.... Aduhaaaaaiii nak... Tengah2 panas ni ape jadahnye nak main golf.... Huwaaa.... Sian dia...... Teringin sangat kot nak main golf tengah padang.... Selama ni main depan TV je....

Tapi bila pengantin dah start je berarak masuk ke dewan, dia lupalah kisah golf.... Dia makan bertambah-tambah noks.... Lepas dah kenyang, mulalah dia melasak!!!

Huwaaaaaaaaa..... 

Masa nak bergambar dia memang suka... Dia orang pertama naik atas pelamin, TETAPI.......
Ko tengok.... Dia berjoget atas tu... Bukan posing tapi MELINJANG!!
Qila steady je.... Ko tengok Busu Boy grip bahu Ariq.. Diorg nak posing senyum pandang camera pun tak senang... Hahaha...

Pelamin sangat cantik dan sweet... Baju Siti pun cantik.... Mak suka....
Ko tengok muka aku pulak.... Aku tengah control ayu tu.... Tangan tengah grip bahu Ariq nak suruh dia diam sebab mak dia yang diva sendu ni nak ambil gambar.... Huhuhuhu...
Mak masih lagi control atu.... Oh itulah Mama I...... Kami dua beradik je.... Kalau ada arwah Abah dan arwah akak, nampakle ramai kat dalam gambar ni.... :(

Ariq dah mula menjerit.... Dia kata "Jangan pegang Angaaaaaahh... Lepassssssss......"

Lantas mak ni pun hilanglah kesabaran yang maha ciput tu........
So nilah hasilnya..... Muehehehe... Tangan aku tu tengah mengepak then grip kepala dia sebab geram sangat!!!!!

Bukan setakat itu sahaja uols...... Kat bawah pelamin lain pulak ceritanya......

Cer kau tengok gambar ni :- 
Anak kau mampu nak buat macam ni???????

Tercengang adik aku bila Ariq join pegang tangan dia masa pengantin tengah sibuk potong cake!!! Siap cakap "Cepatlaaaahhh..." Sebab pisau tu tak bergerak2 dari tadi.... Habis je potong, dia orang pertama tepuk tangan.... Eh kau ingat ni birthday party???????

Terpaksa adik aku potong sekali lagi untuk posing depan cameraman.....

Muahahahahahaha..... Ariq oh Ariq....

Ko makan apa ni nak oi?????

Pfffthhhhh!



Jumaat, Mac 22, 2013

Takde kerja...

Hari ni gatal tukar background.... Saje gatal.... Takde benda nak buat di kala kebosanan kat office ni.... Ihiks.....

Tak sakit mata kan???

Senang baca kan???

Tu yang penting...

Ohya, esok kami akan ke Pontian...... Satu-satunya adik tunggal aku akan bernikah dengan wanita pilihan hatinya..... Ahad bersanding kat Kukup Golf Resort.... Woaaahhhh sukalah Ariq boleh tengok orang main golf live gituuuhhh... Ahaks...

Iyeeeeee.. Sekarang ni dia sangat obsess dengan sukan golf... Hari2 nak tengok Golf Channel kat astro tu....  Mummy sangatlah bosan okay kalau dia merengek2 nak mintak tukarkan channel golf! Selama ni asyik tengok 613... Haaaaaaaaa... Sekarang merasalah kau tengok golf tournament setiap hari noks!!!

Qila pulak tak sudah2 nak tengok DVD Barbie.... Asyikkkk berangan bila dah besar nanti nak pakai heels macam Princess Barbie.... Adoyaaaaaaaiiii....


Nilah anak bujang saya nan saorang sedang nonton golf....... Dipaksanya kita duduk teman duduk sebelah dia... Pffftthhh!!!

Lately ni memang susah ye nak ambil gambar Qila.... Dah anak dara dah minah tu so wajahnya sekarang amat exclusive ye uols...... Kalau tayang selalu nanti jatuh pulak sahamnya...

Muehehehehehe...

Okbai!

Selasa, Mac 19, 2013

Jumaat yang meroyan... Hahaha

Jumaat lepas masa lunch hour aku meroyan sangat kat office.... First sebab frust sangat kheeeeennn... Mahunya tak frust sebab Khamis sebelum tu aku dah pasang niat nak shopping kat Jusco during lunch hour masa Jumaat tu lah.... Sebab JJ ada sales.... (Ah JJ tu sepanjang masa sales nyah oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....)

Tapi masa lunch hour tu, big boss bagi hint2 suruh duduk office dgn dia untuk settlekan hal geran ERGS yang masih belum settle tu... Sentaaaaaaaaaaaapppp... Siap order nasi ayam untuk makan during lunch kan.... Punyelah frust!! Sebabnya aku mmg nak sangat JJ Ayer Keroh nun... Kalau weekend mmg tak kuasa nak ke sana sebab jauh... Baik gi Aeon Mall je... Tapi ada sesuatu nak beli kat JJ Ayer Keroh... Kat Aeon Mall takde....

Ah tu malas lah nak cerita... So lepas ke kerja, hasrat murni ku untuk shopping tetap diteruskan jugak.... Gigih tu uols.... Mak terus drive ke JJ terrus dari office... :)
Nil lah sebab utama mak menggeletis nak shopping jugak.... Hahahahahahahahaha....  

Benda pertama aku nak beli adalah bath tub baby.... Ihiks... Yelah, haritu adalah last day untuk member sales... So bath tub tu dapat 20% diskaun.. Oklah tu noks harga sebenar adalah RM69.90.. banyak jugak mak dapat jimaaaaattt.. :P Kat Aeon Mall ada bath tub tu tapi tinggal dua je... So dua2 tu dah ada kotor sket... Muhehehehe.. Mak memang cerewets!!!

Dan, memandangkan Sabtu tu mak takde plan nak keluar kemana-mana... So hajat hati nak basuh baju2 baby yang baru beli.... Baju2 lama Qila dan Ariq semua bibik dah settlekan... So sebagai Mummy yang diva dan hover ni, Iols pun belilah perkakas dan keperluan untuk membasuh 'tangan' segala mak nenek baju2 baby tu... So memboronglah segala keperluannya kheeennn...
Semua harus pink dan hijau sedikit..... Retis tak retis lah kaaaaaannn... Sepit baju pun nak pink! Lantak lah.... Hahahaha... Ini semua pemangkin supaya mak ada tenaga dan kudrat untuk membasuh... :P Basuh tangan Uols..... :p

Kat rumah bukan takde baldi or bakul baju pon... Saje gatal nak beli baru sebab baby adalah girl so kena beli color pink! Muehehehe...

Dapat gak cari bakul kecil utk letak segala mak nenek diapers + toiletries yang juga color pink! Hehehehe... Bukan senang nak cari yang besar yang boleh sumbat semua... :)

Mata dah rambang, beli jugak lagi beberapa helai baju baby dari Baby Miki... Sangat syomel!!!! Mummy janji.... Ni baju2 yang terakhir akan dibeli... Pasni tunggu baby lahir baru sambung beli okay..... ;)

Tapi sedih sangat bila Barbie Kiera Pop Star yang Qila nak sangat tu takde pulak jual kat JJ ni.... Call Daddy mengadu... Dia kata esok boleh cari kat Aeon Mall sahajor.... Yessss... :)

So nak dekat maghrib baru sampai rumah... Muehehehe....
Malam tu terus keluarkan segala baju2 baru yang terlipat dalam plastik untuk dibasuh... Baju2 baru yang dah siap berhanger dalam wardrobe tak keluarkan sebab malas.... Mana larat uols nak basuh semua serentak... Ni basuh yang nipis2 je sebab iols malas nak berkerah tenaga nak memerah.... Hahahah... Dasar....

Yang lain2 macam napkins, towels, blankets, rompers, sleepsuits dan baju2 lain tu, lain kalilah basuh... Sedikit lama2 jadi bukit.... Bukan tanak suruh bibik, biar basuh sendiri puas hati..... Kan??? Takpe ada amsa lagi ni... InsyaAllah sempat....
Elok pulak matahari memancar terik weekend tu... Memang sedap lah baju tu kering dalam masa beberapa jam sahajor..... Masa sibuk menyidai semua baju ni kan.... Terus terasa eh lamanyaaaaaaaaaa aku tak buat kerja2 menyidai ni.... Selalunya bibik yang buat semua.... Tiba2 teringat zaman muda2 dulu basuh baju2 Qila.... Masa dia kecik.... Teringat masa tu Bi jauh di lautan, aku jaga Qila sensorang.... Dengan bantuan Mamalah of course.. Teringat bau Qila masa baby.....  Aku stop buat semua kerja ni lepas Ariq umur 4 bulan sebab dah ada bibik kan... So semua pass baton kat bibik... Aku langsung tak amik port lagi bab2 basuh baju anak ni... Tetiba rasa rindu pulak moment ni.... (tangan di dada mata ke atas lidah terjelir)

The best part is, si kakak dan si abang tolong Mummy sidai baju2 baby....... Time mengangkatnya pulak si abang tolong Mummy angkat.... Sangat sweet kan????

Tak sabar nak tengok muka baby........ 

Weekend ni sampai weekend depan Mummy dan daddy akan sibuk... Daddy sibuk exam dan Mummy sibuk dengan wedding busu boy.... So April baru kami boleh relax sikit.....

Masa tu bibik balik Indon bercuti.... So takdelah istilah relax yo....... Risau gak boleh ke handle semua ni tanpa bibik... :(

Huhuhuhuhuh... Oklah dah panjang sangat ni.... 

Later Mummy blog pasal Kakak dan Abang pulak ye... Daaaaaaaa....

Khamis, Mac 14, 2013

Geram

Budak ni kan, bila depan mata Mummy.... Mummy geram sangat dengan dia sebab dia ni susah nak kawal dah sekarang ni.... Terutama di tempat awam.....

Bibik memang tunggu masa je nak cubit budak ni kot...

Mummy apetah lagi.....

Kalau kite marah or ugut dia nak jual dia kalau dia nakal, bukan dia reti takut...

Sebaliknya dia akan menjerit bingit satu Melaka dengar... Oh my god... Bayangkan kalau itu berlaku di dalam sebuah klinik???? Macam semalam... Huwaaaa.....

Malu Mummy......

Geramnye kat dia hanya Tuhan je yang tahu.... Sekarang ni yang boleh kontrol dia hanya Daddy seorang sahaja.... Mummy dan bibik dia tak takut langsung... Tak tahulah macam mana pasni kalau Daddy dah start kerja... Haih....
Tengoklah muka dia tu.... Nampak good boy kan??? Nampak innocent jeghs...

Mummy tak larat dah nak pujuk cakap bebaik dengan dia agar dia behave.... Puas nasihatkan dia sebelum tidur... Hembus Ya Latif banyak2 kat kepala dia.... Memang dia akan behave sesekali... Tapi kadang2 bila notty dia datang, Ya Allah...... Tak keruan Mummy dan bibik.. Terutama bila Daddy takde...

Pada masa yang sama, Mummy pun tak larat nak babap or cubit dia bila dia nakal sangat.... Dia dah tak heran dah... 

Sian dia.... Adik belum keluar dah kena cubit kat punggong... Dia ni pujuk lembut2 or cakap baik2 hanya praktikal bila masa2 tertentu je... Kalau dia dah super excited, kita cakap apa pun dia tak dengar....

Dia buat bodo je....

Geram tau...

Tapi bila Mummy works, tak jumpa dia almost 8-9 hours... Ya Allah rasa rindu sangat......

Rindu celoteh dia..... 

Rindu pelat dia....

Daddy pun rasa rindu sangat kalau tak jumpa dia sebab dia ni sangat cheeky... Apa je yang keluar dari mulut dia buat kami semua akan rasa bahagia dengan kehadiran dia.. Cuma tang nakal dan hyper dia tu aje kami tak larat nak handle..

Ariq oh Ariq..... Mummy kunyah2 Ariq macam chewing gum nak???? 

Shessshh!

Sekarang ni siapa yang marah dia lebih2 or usik dia lebih2, dia akan cakap "Angah panggil Daddy bantai dengan tali pinggang nak???!"

Amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...... 

Daddyle ajar ni... Pfffthhh!

Selasa, Mac 12, 2013

Check list lagi....

1. Cot dan playpen - settle
2. Bedding sets - settle
3. Feeding bottles - settle
4. Bf supporting pillow - settle
5. Receiving blanket + napkin - settle
6. Newborn rompers, jumpsuits etc - settle
7. Towel - settle
8. Mittens, booties + girdle/barut - settle
9. Breast pumps - settle
10. Baby wrap/bedung - settle
11. Rocker - settle
12. Diapers - settle
13. Baby oils - pending
14. Changing mat - settle
15. Topi/hats - settle
16. Toiletries - pending
17. Bath tub - pending
18. Mummy nipple cream - settle
19. Set pantang - pending
20. Baby stroller - settle
21. Nappy cream - settle.
22. Feeding towels - settle
23. Antidust latex baby pillow - settle
24. Socks Mummy - pending
25. Fellina lotion- pending
26. Diapers bag - pending

Haaaaa... Tengok tu kan almost settle semua..... Best betul kan..... Pasni tak payah nak pening2 kepala lagi....... Semua dah settle.... Mostly barang2 Mummy je yang tinggal... Ala tu dalam masa sejam shopping boleh settle.... Sap sap soi.... Ohye, serta packing barang2 dan masuk dalam kereta.... Itu senang jooorrr..

Persediaan awal tu penting.. Pasni dah sibuk wedding adikku... Pastu Daddy pulak dah sibuk final exam... Memang dah takde masa nak shopping... Akhir bulan April- awal Mei just bersedia untuk beranak.... Settle!

So anak2 pun dah settle diberi rewards awal2..... Last week adalah holiday terakhir sebelum Mummy deliver... Lepas ni memang dah tak larat nak bawak diorg berjalan lagi.... So Bukit Gambang adalah holiday terakhir sebelum Mummy deliver... Hopefully diorg takdelah merengek ye kena duduk rumah je pasni.. Ihiks... Dah puas dah berjalan every week....

Dua orang budak yang suka sangat tidur hotel dan mandi swim pool!! :)

Kalau dah lama sangat tak pergi hotel tu, masing2 mulalah mengomel  "Lamaaaaaaaaaaa saya tak pergi hotel kan Mummy..."

Iyolah.... Pasni duduk rumah je jaga adik ye sayang... InsyaAllah lepas Mummy deliver, kalau Daddy belum sign on lagi, kita gi jalan-jalan lagi ye... Lepas raya kot.. InsyaAllah.... 

Sayang kamu banyak-banyak... Muachs!

Update pasal Bukit Gambang nanti2lah ye....


Jumaat, Mac 08, 2013

31 weeks!

Eh... Harini dah masuk 31 weeks lah kan...

Huhuhu... 9 weeks to go dan Iols sangat tidak sabar...... Sangat tidak sabar mahu lihat dan cium baby yang suka buat lompat bintang dalam perut ni..... Geraaaaaammm... Kerepor2 Mummy tahan sakit kalau dia meregang dan menendang.... Haisshhh...

Agaknya macam manalah rupa budak bertuah ni ye..... Gebu ikut kakak ke tak? Becok ikut abang ke tak?? 

Macam manalah agaknye aku ni kan kalau dah beranak TIGA nanti.... Aduh... Tak terbayang noks.... Huhuhuhu... Bila tengok Qila dan Ariq rasa macam tak percaya aje yang diorg berdua ni zuriat aku... Yelah dulu masa muda2 tak pernah terfikir dapat merasai nikmat ni.... Sekarang ni aku betul2 bersyukur.... Dikurniakan anak2 dari suami yang aku cintai sendiri... Pilihan hati sendiri.... Kira niat gatal masa memula bercinta dulu memang termakbul lah kan... Dulu kan masa sedang angau bercinta, sibuk plan dan berangan nak ada anak bersama.... Nak beli rumah bersama... Kereta bersama so sekarang semua tu telah ditunaikan Allah s.w.t. Gatal toksah cakaplah kan... Merenyaaaaaaammm je masa tu... Hahahahaha... Dulu plan nak 4 org anak... Tapi yang 3 ni pun belum tentu boleh handle Uols... Bukan nak handle fikizal semata, rohani mereka, iman mereka, sahsiah mereka.... Berat ok tanggungjawap sebagai ibu dan bapa ni.... Anak2 ini adelah anugerah dan amanat dari Tuhan... So jangan ingat nak beranak banyak2 tapi tak reti nak menjaga dengan baik... Eh, emo pulak kau..... :P

Syukur alhamdulillah........ 
Perut Mummy ketika nak masuk 31 weeks beberapa hari lepas..... Pregnancy kali ini sangat berat.... Baru 7 bulan mak jalan dah kengkang... Masa shopping memang sihat walafiat tapi kalau kena buat kerja, aduhaaaaaaaaiii beratnyeeeeeeee perut! Hopefully baby tak lebih 3.3kg... Qila dulu 3.1kg.. Ariq 3.3 kg... Jangan naik lagi sudah.... Seksa mak nak teran ni uols.......

Lucky semua persiapan baby dah settle 90%... Lega sangat...

Kakak dan Abang pun makin lama makin besar... Makin tinggi.... Dah lama Mummy tak dapat dukung Qila dan Ariq..... Rindu.... Tapi rasanya kalau tak pregnant pun dah tak larat kot nak dukung diorg... Dah besar sangat dah..... 
Qila yang makin menganjak 'remaja'.... Sekarang ada hati nak heels okay... Koser mak... Sejak Daddy pasang DVD player kat dalam kereta, memang dua2 khsuyuk habis tengok cartoon! Asal masuk je kereta, mmg requested macam2 cartoon! 
Si Ariq ni pun sama..... Padehal kat belakang ada je screen seorang satu tapi tetap nak mengendeng tengok dekat depan... Saje nak bergeselan dengan Mummy......

Esok kami nak gi holiday...... Hehehe... Ada family ay anjuran office... Semoga selamat pergi dan selamat sampai ke sana.... Nanti Mummy update lagi ye....

Daaaaaaaaaaaaa.......

Rabu, Mac 06, 2013

Last minute plan..

Last week bibik mintak permission untuk cuti 1 hari nak balik ke rumah adik ipar dia kat Bangi... Dia kata nak naik bas on friday tapi siapa pulak nak layan dia nak hantar naik bas sebab on friday semua pun sibuk kerja...

So Daddy pun tanya Mummy kalau2 ada plan nak ke Bangi... Boleh tumpangkan bibik sekali.. So pergi on saturday, balik sunday... Mummy pun actually mmg nak sangat ke Bangi... Sebabnya ada dua tiga agenda dalam kepala hotak ni...

1. Nak pergi Manjaku Bangi sebab belum pernah pergi...
 2. Nak pergi Alamanda sebab Mothercare tengah sales!
3. Nak pergi Dinner Malam Anugerah Seni UKM

Memang Mummy laju2 terus setuju ajelah kan bila Daddy ajak pergi Bangi... :P

Daddy pulak mmg ada jemputan makan2 kat Shah Alam... So memang sambil menyelam minum air le....

So pagi sabtu tu bergerakle kami ke Bangi.... 
Budak ni mula2 memang duduk diam tengok Toys Story kat dalam kereta.... Tapi rupanya Qila just bawak 2 DVD je... Toys Story dan Tinkerbell.... Habis je Toys Story Qila pasang pulak Tinkerbell so Ariq maha bosan le kan sebab cerita girl..... Dia pun start melompat dan memanjat seats kereta... Ayoooo... Sampai bergegar MPV Daddy kau ni nak ooooiii!!! Bibik pun dah tak boleh kawal ini budak... Sampai satu tahap, Daddy stop kereta kat tepi hiway konon ugut nak campak dia masuk gaung.... Barule senyap sekejap.... Tahu takut!
Sangat handsome budak ni nak pakai cap... Beli kat H&M.. Baju superhero dari Manchester. Seluar biru tu dari H&M jugak... Perghhh kehlas... Ariq pun nak hashtag #wiwt hokay....... Spender je tak hingat dia pakai spender ape... Agegegegege....

Sampai je Bangi, kami singgah Pick A Dress dulu untuk shopping baju baby tapi oh em geeeeeee sedih gila kedai dia okay...... Beli barut dan sehelai rompers je kat sana.... Then terus ke Manjaku Bangi sebelah depan sana... 1000 kali jauh lebih best!!! :)

Bengang je bibik kan sebab kena singgah shopping dulu... Muncung je mulut dia sebab kena jaga bebudak tu yang tak reti duduk diam.... Daddy sibuk pilihkan toys... Aku sibuk carik dan explore apa yang best kat 1st floor Manjaku tu... Memang rambang mata babe!!! Semua wishlist yang masih belum settle ku beli aje kat sana.... Happy!

Pukul 3pm barule hantar bibik ke area UNITEN sana... Then terus shoot ke Shah Alam... Dua2 budak yang happy dapat toys sorang satu pun tidur dengan aman damai.....
Ariq dapat crane.... Mahal betul.... Daddy yang insist sangat nak beli sebab Daddy yang nak main sebenarnya!! :P
Actually Qila tidur peluk kotak toys dia... Set playground Dora.. Tapi lepas dia dah lena, kotak tu terlepas jatuh... Teddy tu mmg bawak dari rumah...

Sangat bengang okay sebab Waze bawak kami ikut jalan kampung untuk ke Jalan Naga Seksyen 32 Shah Alam dari UNITEN tu... Puuuiiii sikit punye jauh dengan jalan kampung berlopak sana sini... Aku rasa dah mcm lalu kat kampung2 di Batu Pahat okay.... :P Dahe time tu matahari mmg mencucuk kat side aku... Barannnnnn je dengan Bi.... Mata dahle ngantuk... Perut lapar sebab belum lunch..

Kami kat Shah Alam tak lama sangat... Makan2 then lepak jap.. Kids main2 toys yang ada kat rumah Dodi kawan Bi tu.... Dodi ni actually exclassmate Bi kat MRSM dulu... Dia saje buat makan2 invite kawan2 datang rumah.... Pukul 6 petang kami gerak balik Bangi balik sebab Mummy nak gi dinner....... :)

Kali ni ikut hiway.... Legaaaaaaaaaaa...... Huhuhuhu.....
Pukul 8.30 malam Mummy dan kawan baik Mummy, Wynn dah terpacak kat Dewan Canselor UKM ni.... Daddy dan anak2 tinggal rumah Wynn sebab memang tak plan nak bawak diorg... Diorg lagi suka duduk ruamh kot... Masing2 dah ada toys baru kan.... Macam biasa, Mummy cakap dengan diorg Mummy ada mesyuarat... Ihiks....

Mari pose ala2 oscar award gituuuuu..... Mampu????
Sebahagian daripada kronies yang datang... Banyak gambar kat instagram sebenarnya..... 

Malam tu memang happening.... Yelah, kira macam mini gathering alumni Kelab Teater Rimba gitu.... Rindu sangat kat diorg ni... Macam2 cerita keluar... Macam2 gosip ada... Heuheuheuheu.... Riuh okay meja kami malam tu.... Thanx to Asram sebab sponsor dua meja VIP untuk kami semua.... Murah rezeki dia... :)
Mari posing di meja makan.....

Lepas habis dinner sempat mengeteh jap kat The Grato.. Nak dekat pukul 1pagi baru sampai rumah.... Anak2 dah tidoooooo.... Daddy je terjaga balik sebab Mummy balik....

Esoknya bangun lambat sebab tidur lambat... Plan ke Alamanda adalah musnah sama sekali sebab kami repeat balik ke Manjaku Bangi!!! Hahahahahaha.....

Mummy tak puas shopping..... Kali ni kami cover floor bawah pulak.. Heuheuheuheu... Botak paler Daddy nak membayar.... 

Lepas tu gi Mines untuk bawak bebudak naik cruise.... Wynn dan Owne kata, tak payahle weols nak ke Alamanda time weekend dan time orang dapat gaji ni sebabnya akan kompem sesak dan ramai gila umat!... So kami ke Mines aje... Ingatkan takde lah ramai orang nak serbu Mines kan..... Tapi sama je sesaknya uols... Nak masuk parking sesak jammed!! Sebab Big Bad Wolf kan kali ni buat kat Mines uols..... Mummy lupaaaaaaaa.... Susah gak nak dapat parking.... 
Kami terus naik cruise.......... Ariq masih mamai sbb baru bangun tidur...
Qila agak bad mood sebab lapar le tu....

Banyak gambar kat instagram... Malaslah nak tepek kat sini......

Lepas makan, jam 5 lebih kami terus ambil bibik kat UNITEN... Terus shoot balik Melaka.......

Penatnyeeehhhh....
Eh... Terselit pulak gambar ni.... Ni rocker baru sampai Jumaat lepas..... 
Damaged kat Manjaku Bangi.... Plastik Pick A Dress ntah mana ntah tercampak....

So far tinggal 10% je barang2 baby yang belum ready.... Syukur dapat sediakan semua awal sebab lepas ni Mummy dah sibuk wedding Busu Boy.... Lepas dari tu mesti dah sarat sangat untuk gi shopping... So alhamdulillah dah settle mostly banyak benda....
Thanx kepada Uncle Yasser dan Mummy Wynn sebab sudi tumpangkan kami malam tu...... Diorg mmg suka sangat duduk sini sebab ada banyak kucing... Heheheheheh...
Pagi2 kat rumah Mummy Wynn... Inilah crane baru Ariq..... Memang dia suka dapat main crane ni... Dia kan suka benda2 mcm ni.... Daddy??? Daddy lagilah suka sebab masa dia kecik2 dulu mana mampu nak beli semua ni.... Dah tua ni baru ada rezeki nak beli dan main... Heheheheheh

Okaylah... Panjang lebar entry ni khennnn...

Selasa, Mac 05, 2013

Manja Mummy busyuk Mummy.......

Pencapaian terbesar lepas bersekolah dua bulan....

Dia dah boleh membaca!!!!

Teacher pun kata, Ariq suka reading.... Writing dia masih lemah sebab motor skills dia masih belum kuat... Tapi reading mmg dia suka...

Kat rumah pun dia suka reading dengan Mummy.....

Video bawah ni diambil beberapa saat je sebab batt kong.... Muhehehehehe...


Mummy bangga sangat dengan Ariq!!!