Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2013

Sekali lafaz...

Imej
Alhamdulillah..... Dengan sekali lafaz, satu-satunya adik tunggol aku nan saorang tu dah bergelar seorang SUAMI..... Rasa sayu sangat... Akhirnya dia berkahwin juga dengan seorang yang betul2 ikhlas menyintainya...... Dan perempuan itu juga sangat disenangi oleh kami sekeluarga.... Hahahahahaha..
Perghhh kehlas ayat ko kheeeen....
Yelah... Nak kawin ni kenalah dapat restu mak bapak uols... Tambahan lagi dia ni anak tunggal lelaki... Bongsu pulak tu.... Samalah macam Ariq bila besar nanti kan, Mummy mesti akan pilih yang terbaik untuk dia...... 
Huhuhuhuh.... So kami memang senang dengan kehadiran Dr. Siti Halimatun dalam keluarga kami.... Senanglah nak dapat MC free uols... Muehehehehehehehe....

Welcome to our family dik.... Upacara batal air sembahyang... Tak sangka woooooo, adik aku ni muka je poyo... Boleh sekali lafaz je haritu... Terer betul.... Abang ipar kesayangan kau yang itu pun 3 kali Boy oiiii... Hahahahah... Tumpang bangga akak ko ni.....  See.... Kami laki bini yang ov…

Takde kerja...

Imej
Hari ni gatal tukar background.... Saje gatal.... Takde benda nak buat di kala kebosanan kat office ni.... Ihiks.....
Tak sakit mata kan???
Senang baca kan???
Tu yang penting...

Ohya, esok kami akan ke Pontian...... Satu-satunya adik tunggal aku akan bernikah dengan wanita pilihan hatinya..... Ahad bersanding kat Kukup Golf Resort.... Woaaahhhh sukalah Ariq boleh tengok orang main golf live gituuuhhh... Ahaks...

Iyeeeeee.. Sekarang ni dia sangat obsess dengan sukan golf... Hari2 nak tengok Golf Channel kat astro tu....  Mummy sangatlah bosan okay kalau dia merengek2 nak mintak tukarkan channel golf! Selama ni asyik tengok 613... Haaaaaaaaa... Sekarang merasalah kau tengok golf tournament setiap hari noks!!!

Qila pulak tak sudah2 nak tengok DVD Barbie.... Asyikkkk berangan bila dah besar nanti nak pakai heels macam Princess Barbie.... Adoyaaaaaaaiiii....


Nilah anak bujang saya nan saorang sedang nonton golf....... Dipaksanya kita duduk teman duduk sebelah dia... Pffftthhh!!!
Lately ni…

Jumaat yang meroyan... Hahaha

Imej
Jumaat lepas masa lunch hour aku meroyan sangat kat office.... First sebab frust sangat kheeeeennn... Mahunya tak frust sebab Khamis sebelum tu aku dah pasang niat nak shopping kat Jusco during lunch hour masa Jumaat tu lah.... Sebab JJ ada sales.... (Ah JJ tu sepanjang masa sales nyah oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....)
Tapi masa lunch hour tu, big boss bagi hint2 suruh duduk office dgn dia untuk settlekan hal geran ERGS yang masih belum settle tu... Sentaaaaaaaaaaaapppp... Siap order nasi ayam untuk makan during lunch kan.... Punyelah frust!! Sebabnya aku mmg nak sangat JJ Ayer Keroh nun... Kalau weekend mmg tak kuasa nak ke sana sebab jauh... Baik gi Aeon Mall je... Tapi ada sesuatu nak beli kat JJ Ayer Keroh... Kat Aeon Mall takde....
Ah tu malas lah nak cerita... So lepas ke kerja, hasrat murni ku untuk shopping tetap diteruskan jugak.... Gigih tu uols.... Mak terus drive ke JJ terrus dari office... :) Nil lah sebab utama mak menggeletis nak shopping jugak.... Hahahahahahahahaha.…

Geram

Imej
Budak ni kan, bila depan mata Mummy.... Mummy geram sangat dengan dia sebab dia ni susah nak kawal dah sekarang ni.... Terutama di tempat awam.....
Bibik memang tunggu masa je nak cubit budak ni kot...
Mummy apetah lagi.....
Kalau kite marah or ugut dia nak jual dia kalau dia nakal, bukan dia reti takut...
Sebaliknya dia akan menjerit bingit satu Melaka dengar... Oh my god... Bayangkan kalau itu berlaku di dalam sebuah klinik???? Macam semalam... Huwaaaa.....
Malu Mummy......
Geramnye kat dia hanya Tuhan je yang tahu.... Sekarang ni yang boleh kontrol dia hanya Daddy seorang sahaja.... Mummy dan bibik dia tak takut langsung... Tak tahulah macam mana pasni kalau Daddy dah start kerja... Haih.... Tengoklah muka dia tu.... Nampak good boy kan??? Nampak innocent jeghs...
Mummy tak larat dah nak pujuk cakap bebaik dengan dia agar dia behave.... Puas nasihatkan dia sebelum tidur... Hembus Ya Latif banyak2 kat kepala dia.... Memang dia akan behave sesekali... Tapi kadang2 bila notty dia dat…

Check list lagi....

Imej
1. Cot dan playpen - settle 2. Bedding sets - settle 3. Feeding bottles - settle 4. Bf supporting pillow - settle 5. Receiving blanket + napkin - settle 6. Newborn rompers, jumpsuits etc - settle 7. Towel - settle 8. Mittens, booties + girdle/barut - settle 9. Breast pumps - settle 10. Baby wrap/bedung - settle 11. Rocker - settle 12. Diapers - settle
13. Baby oils - pending
14. Changing mat - settle 15. Topi/hats - settle 16. Toiletries - pending
17. Bath tub - pending
18. Mummy nipple cream - settle 19. Set pantang - pending
20. Baby stroller - settle 21. Nappy cream - settle. 22. Feeding towels - settle 23. Antidust latex baby pillow - settle 24. Socks Mummy - pending 25. Fellina lotion- pending
26. Diapers bag - pending
Haaaaa... Tengok tu kan almost settle semua..... Best betul kan..... Pasni tak payah nak pening2 kepala lagi....... Semua dah settle.... Mostly barang2 Mummy je yang tinggal... Ala tu dalam masa sejam shopping boleh settle.... Sap sap soi.... Ohye, serta packing barang2 …

31 weeks!

Imej
Eh... Harini dah masuk 31 weeks lah kan...
Huhuhu... 9 weeks to go dan Iols sangat tidak sabar...... Sangat tidak sabar mahu lihat dan cium baby yang suka buat lompat bintang dalam perut ni..... Geraaaaaammm... Kerepor2 Mummy tahan sakit kalau dia meregang dan menendang.... Haisshhh...
Agaknya macam manalah rupa budak bertuah ni ye..... Gebu ikut kakak ke tak? Becok ikut abang ke tak?? 
Macam manalah agaknye aku ni kan kalau dah beranak TIGA nanti.... Aduh... Tak terbayang noks.... Huhuhuhu... Bila tengok Qila dan Ariq rasa macam tak percaya aje yang diorg berdua ni zuriat aku... Yelah dulu masa muda2 tak pernah terfikir dapat merasai nikmat ni.... Sekarang ni aku betul2 bersyukur.... Dikurniakan anak2 dari suami yang aku cintai sendiri... Pilihan hati sendiri.... Kira niat gatal masa memula bercinta dulu memang termakbul lah kan... Dulu kan masa sedang angau bercinta, sibuk plan dan berangan nak ada anak bersama.... Nak beli rumah bersama... Kereta bersama so sekarang semua tu telah…

Last minute plan..

Imej
Last week bibik mintak permission untuk cuti 1 hari nak balik ke rumah adik ipar dia kat Bangi... Dia kata nak naik bas on friday tapi siapa pulak nak layan dia nak hantar naik bas sebab on friday semua pun sibuk kerja...
So Daddy pun tanya Mummy kalau2 ada plan nak ke Bangi... Boleh tumpangkan bibik sekali.. So pergi on saturday, balik sunday... Mummy pun actually mmg nak sangat ke Bangi... Sebabnya ada dua tiga agenda dalam kepala hotak ni...
1. Nak pergi Manjaku Bangi sebab belum pernah pergi...  2. Nak pergi Alamanda sebab Mothercare tengah sales! 3. Nak pergi Dinner Malam Anugerah Seni UKM
Memang Mummy laju2 terus setuju ajelah kan bila Daddy ajak pergi Bangi... :P
Daddy pulak mmg ada jemputan makan2 kat Shah Alam... So memang sambil menyelam minum air le....
So pagi sabtu tu bergerakle kami ke Bangi....  Budak ni mula2 memang duduk diam tengok Toys Story kat dalam kereta.... Tapi rupanya Qila just bawak 2 DVD je... Toys Story dan Tinkerbell.... Habis je Toys Story Qila pasang p…

Manja Mummy busyuk Mummy.......

Imej
Pencapaian terbesar lepas bersekolah dua bulan....
Dia dah boleh membaca!!!!
Teacher pun kata, Ariq suka reading.... Writing dia masih lemah sebab motor skills dia masih belum kuat... Tapi reading mmg dia suka...
Kat rumah pun dia suka reading dengan Mummy.....
Video bawah ni diambil beberapa saat je sebab batt kong.... Muhehehehehe...

Mummy bangga sangat dengan Ariq!!!