Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2013

Anak oh anak...

Imej
Bosannya menunggu meeting ni habis.. So ayuh kita update blog! Ohye.... Mummy dah nak masuk 30weeks dah ni.... Kejap je masa berlalu kan... Tapi pada masa yg sama, tak sabar sangat nak deliver baby dan cuti bersalin duduk rumah jaga anak2.. Kheeennn.... Malas sungguh nak kerja dah sebabnya kerja yang melambak2 tu takkan pernah habis!!Tapi rasa seram dan takut tu ada jugak... Hopefully baby keluar on weekend... So Daddy ada boleh hantar, teman dan ambil Mummy di hospital... Eheks.... Masa Ariq dulu... Cousin Mummy yang hantar ke hospital then dia terus balik... Registration dan angkat bags semua Mummy buat sendiri even dah sakit dan dah bukak 4cm. So shadap pada siapa yg cakap Mummy mengada nak request macam2... Pffthhh!Ohye... Sang kakak dan abang both perangai sangat menduga kesabaran.... Si kakak selalu moody dan bad mood..... Si adik sangat kuat merengek dan merajuk... Ko tahu kalau malam2, Mummy keluar gi dapur jap untuk minum air... Ariq boleh terjaga dan menangis meraung cari Mu…

Konsert Anuar Zain 3 Dekad Muzik, Cinta & Sanubari

Imej
Hahahahahahaha....
Ramai dah tahu noks project aku malam tu....... Kat fb dan instagram of coz dah canang live gitu..... Ihiks...
Kau hingat adelah kuasa aku nak duduk Quality Hotel Shah Alam tu kalau tak ade benda yang mustahak nak buat kat sana??? Cait... Tidaklah sama sekali kan...........
Inilah project mak malam tu uols.... Menonton Konsert  Anuar Zain yang bertemakan 3 Dekad Muzik, Cinta & Sanubari...
Kehlassssssssssss.... Dengan hujan renyai-renyai...... Jammed ala2 sendu... Bi yang gigih menghantar isterinya yang tercinta ni kan... Tapi bukan boleh hantar sampai depan stadium pon, kena menapak sikit dalam hujan tu...... Masa tu lupa okay aku tengah mengandung.... Jalan kemain laju excited punya pasal..... Kitorg sampai nak dekat 8.45 malam.... Nasib baik konsert start dalam pukul 9 malam.... Ngam ngam soi!
Aku bukan pergi seorang diri.... Dengan bff aku le..... Wynn lah siapa lagi....... :) Konsert ni kat Stadium Malawati Shah Alam... 15 minutes drive dari Quality Hotel j…

Seumur hidup ni kali pertama bercuti ke Shah Alam!

Imej
Hahahaha... Tajuk sangat lahar kan???
Ini adalah last week..... Last minute plan aje ni.... Huhuhu.. Sehari sebelum terus tu baru booking hotel... Sebab 50-50 je pun nak bawak anak2 ke sini.....
Kami check in di Quality Hotel, Shah Alam....
Kenapa Shah Alam??? Tunggu next entry... Muehehehehe.... Sampai je hotel benda pertama nak buat mestilah qc katil dulu.... Best jugak biliknya luas... RM170++ booked through booking.com. Bilik Junior Suite...
Okaylah..... Sadis betul tau... Dah separuh jalan baru Qila tanya ada bawak pelampung lengan dia tak... Huwaaaaa... Mummy lupa.... Nasib baik kiri kanan ada malls so kami ke Plaza Alam Sentral kat sebelah hotel untuk beli pelampung lengan... Cait... Setiap kali duduk hotel, setiap kali tu jugak beli pelampung lengan!
Petang sikit bawak kids ke pool side.... Punyelah tinggi gilos pool ni... Bilik kami kat floor 24... Pool ni kena naik ke 3 tingkat lagi guna tangga uols.... Semput mak!  Tapi Bi suka sbb takde orang.... Privacy katanya..... Alah…

27 weeks!

Imej
Besar kan perut ku???
Tapi berat baru 47.6kg je.... Normal lah tu sebab aku start dari 43kg.. Takdelah under weight kan....So far memanglah tak sabar nak deliver baby... Bukan tanak enjoy the pregnancy, tapi perut ni berat sangat... Huhuhuhu... Tak sabar nak pakai heels dan berlari semula.. Ihiks..Boleh gitu?Oklah.... Saje je update sementara tunggu anak2 dan Daddynya balik dr tapau breakfast..Happy chinese new year to all my beloved chinese friends!~ Muachs......
Published with Blogger-droid v2.0.6

check list barang baby!

Imej
Petang tadi breastpump dah sampai... So skrg Mummy ada dua pump.... Gigih kan.... Boleh invention buat double pumping gitu.... Ihiks... Dua2 pun brand Avent... Pump yang baru ni dapat bottle Avent baru.... Sangat cute!So skrg check list untuk barang baby almost done...1. Cot dan playpen - settle
2. Bedding sets - settle
3. Feeding bottles - settle
4. Bf supporting pillow - settle
5. Receiving blanket + napkin - settle
6. Newborn rompers, jumpsuits etc - settle
7. Towel - pending
8. Mittens, booties + girdle/barut - settle
9. Breastpumps - settle
10. Baby wrap/bedung - settle
11. Rocker - pending
12. Diapers - pending
13. Baby oils - pending
14. Changing mat - pending
15. Topi/hats - pending
16. Toiletries - pending (ni mesti byk nanti org bagi hadiah.. kuikuikui)
17. Bath tub - pending
18. Mummy nipple cream - pending
19. Set pantang - pending
20. Baby stroller - pending eh ke dah beli before this tapi nak yg lain... Pfthhhh!
21. Nappy cream - sblm ni aku pakai brand apa ek? Lupe noks…

Sakit hati

Imej
Aku sakit hati dengan office ni....... Kenapalah susah sangat nak bukak maybank2u dari office ni???? Dahla line 3g maxis maha lembabs..... G sematooooooooooo... Puiiiii!!!!

Aku nak bayar barangan belian online pun susah... Pui lagi..... Hissshhh...

Haih.... Asyikle sentap aku ni.........

Satu hal lagi, aku sangatle susah nak stop shopping online.... Kepala dah naik botak dah ni... Tambahan lagi, tempat online shopping aku yang hakiki, eceh... Kat mama.and.kids.junction tu selalu bagi special price kat aku, mahu tak meroyan..... Hati rasa nak beli semua jeee... Eceh....

So far, minggu ni aku tengah aim barang2 di bawah :-

Ihiks..... So far kat situ je yang bagi best price untuk aku.. Promosi sampai end of this month... Tengah tunggu green light dari Bi sebab dia seboleh2 suruh beli yang ini :-  Britax ni sekarang dah takde promotion lah... Dah mahal..... Tak sanggup wey nak keluar $$$$ semata-mata nak sumbat Qila dan adik dia duduk sini..... :p
Fisher Price Rocker...
Yang ni, dulu tak …