Rabu, Februari 27, 2013

Anak oh anak...

Bosannya menunggu meeting ni habis.. So ayuh kita update blog!

Ohye.... Mummy dah nak masuk 30weeks dah ni.... Kejap je masa berlalu kan... Tapi pada masa yg sama, tak sabar sangat nak deliver baby dan cuti bersalin duduk rumah jaga anak2.. Kheeennn.... Malas sungguh nak kerja dah sebabnya kerja yang melambak2 tu takkan pernah habis!!

Tapi rasa seram dan takut tu ada jugak... Hopefully baby keluar on weekend... So Daddy ada boleh hantar, teman dan ambil Mummy di hospital... Eheks....

Masa Ariq dulu... Cousin Mummy yang hantar ke hospital then dia terus balik... Registration dan angkat bags semua Mummy buat sendiri even dah sakit dan dah bukak 4cm. So shadap pada siapa yg cakap Mummy mengada nak request macam2... Pffthhh!

Ohye... Sang kakak dan abang both perangai sangat menduga kesabaran.... Si kakak selalu moody dan bad mood..... Si adik sangat kuat merengek dan merajuk... Ko tahu kalau malam2, Mummy keluar gi dapur jap untuk minum air... Ariq boleh terjaga dan menangis meraung cari Mummy!!! Boleh?!! Perangai mcm baby 3 bulan.... Daddy puas pujuk pun tak jalan... Nak Mummy jugak!

Qila pun sama... Nak tidur dengan Mummy jugak... Tanak dengan Daddy.. So Mummy terpaksa tidur terlentang nak peluk Qila dan Ariq kiri dan kanan.... Bayangkan dgn perut besar ni tidur terlentang??? Aduhhh! Sesak nafas sakit pinggang uols!!!

Dugaan dan pengorbanan ibu... Huhuhuhu...

Tu belum diorg bergaduh dan menangis bertumbuk berebut toys........

Fitams....

Haih... Tataulah mcm mana diorg nanti bila adik lahir.. Nak kata rapat sangat tidaklah jugak... May ni Qila genap 5 tahun... Ariq pulak dah 3 tahun 6 bulan... Taklah rapat kot.. Huhuhu... Takut nak fikir.. huhu..

Okaylah uols... Nanti kita borak lagi ye... Daaaa..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Jumaat, Februari 22, 2013

Konsert Anuar Zain 3 Dekad Muzik, Cinta & Sanubari

Hahahahahahaha....

Ramai dah tahu noks project aku malam tu....... Kat fb dan instagram of coz dah canang live gitu..... Ihiks...

Kau hingat adelah kuasa aku nak duduk Quality Hotel Shah Alam tu kalau tak ade benda yang mustahak nak buat kat sana??? Cait... Tidaklah sama sekali kan...........

Inilah project mak malam tu uols....
Menonton Konsert  Anuar Zain yang bertemakan 3 Dekad Muzik, Cinta & Sanubari...

Kehlassssssssssss.... Dengan hujan renyai-renyai...... Jammed ala2 sendu... Bi yang gigih menghantar isterinya yang tercinta ni kan... Tapi bukan boleh hantar sampai depan stadium pon, kena menapak sikit dalam hujan tu...... Masa tu lupa okay aku tengah mengandung.... Jalan kemain laju excited punya pasal..... Kitorg sampai nak dekat 8.45 malam.... Nasib baik konsert start dalam pukul 9 malam.... Ngam ngam soi!

Aku bukan pergi seorang diri.... Dengan bff aku le..... Wynn lah siapa lagi....... :) Konsert ni kat Stadium Malawati Shah Alam... 15 minutes drive dari Quality Hotel jeghs... Memang strategik lah kan... Kalau Bkt Jalil mesti susah dan jauh Bi nak hantar.... 

Apa yang aku rasa sepanjang konsert tu???????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Oh em geeeeeeeeeeeeeeee..... Sangat teruja okay, bersama-sama lebih 6 ribu penonton yang lain menyaksikan Anuar Zain yang sangat handsome bergaya serta lunak merdu suaranya itu.... Worth every penny spent! Menyesal pulak tak ambil ticket Platinum atau VIP! Memang menyesal.... Huhuuuhuhuh...
Lighting sangat cantik....... Audio sempurna takde cacat cela sikit pun.... Teknikal semuanya perfect! Kena pula suara Anuar Zain yang sangat merdu.... Tak macam dengar konsert uols.... Macam tengok DVD jeghsss... Sungguh! Tanpa sebarang tajaan okay.... Anuar Zain memang ada classnya yang tersendiri... Superb!
Aku dan Wynn sangat feeling sampai keluar air mata... Terpancar keihlasan Anuar Zain menghiburkan kami dengan hampir 20 buah lagu... Terasa sampai ke lubuk hati dan sanubari..... Dia memang punya bakat yang sangar luar biasa.... Amazing....
Sangat handsome pulak tu.......... Nasib ko tak kahwin Anuar... Kalau tak mesti ramai jeles dan meroyan.... Heuheuheuheu...
Part paling histeria bila Nora Danish keluar masa lagu Ajari Aku!!!!! Makan hatiiiiiiiiiiiii bila tengok Anuar kiss tangan Nora.... Hahhahahahahahaha....
Memang sangat tak puas... 2 jam lebih berjalan begitu pantas... Kejap je dah pukul 11.30 malam.... Berat sungguh kaki nak melangkah keluar dari stadium.... Huhuhu...

Seriously, ini kali pertama aku pergi konsert artis Malaysia..... Memang menjadi kenangan paling indah seumur hidup... Pasni dah boleh beranak dengan tenang dah uols... Ihiks.... Memang puas hati dan habis hati sungguh!

Aku ada ambil banyak gambar dan video... Just pakai S3... Aku just nak share satu je video ni.... Masa ni Anuar nyanyi lagu Cinta Harus Memiliki kolaborasi dgn Adibah Noor, Dina & Elvira... Memang meremang bulu tengkok uols.... Dapat standing ovation gitu...... Memang 1st class lah!!

Nah!! Layan....... Abaikan suara aku yang super excited tu ye....

Okay, good night!!!

Selasa, Februari 19, 2013

Seumur hidup ni kali pertama bercuti ke Shah Alam!

Hahahaha... Tajuk sangat lahar kan???

Ini adalah last week..... Last minute plan aje ni.... Huhuhu.. Sehari sebelum terus tu baru booking hotel... Sebab 50-50 je pun nak bawak anak2 ke sini.....

Kami check in di Quality Hotel, Shah Alam....

Kenapa Shah Alam??? Tunggu next entry... Muehehehehe....
Sampai je hotel benda pertama nak buat mestilah qc katil dulu.... Best jugak biliknya luas... RM170++ booked through booking.com. Bilik Junior Suite...

Okaylah..... Sadis betul tau... Dah separuh jalan baru Qila tanya ada bawak pelampung lengan dia tak... Huwaaaaa... Mummy lupa.... Nasib baik kiri kanan ada malls so kami ke Plaza Alam Sentral kat sebelah hotel untuk beli pelampung lengan... Cait... Setiap kali duduk hotel, setiap kali tu jugak beli pelampung lengan!

Petang sikit bawak kids ke pool side.... Punyelah tinggi gilos pool ni... Bilik kami kat floor 24... Pool ni kena naik ke 3 tingkat lagi guna tangga uols.... Semput mak! 
Tapi Bi suka sbb takde orang.... Privacy katanya..... Alah macamlah nak dok beromen kat sini kan.....
Ariq macam biasa lah, takut nak masuk dalam pool...... Macam biasa gak Daddy paksa dia jugak... Memang meraung tapi sekejap je....
Kami kat sini kejap je sebab lepas tu hujan gerimis pun turun...........

Malam Mummy ada urusan lain.... So Daddy jaga anak2 kat hotel... Agegegege.... Thanx Daddy.... Love you sangat2 sebab being so sporting! :)

Esoknya pulak agenda paling syiok lah kan...... Lepas breakfast dan check out semua, kami ke Setia City Mall.... Nak shopping lah apa lagi.... Muehehehehe.... Dah kebetulan ada kat Shah Alam, tuju ke sana ajelah..... Yang penting ada H&M!!! Port favorite Mummy setakat ni... Muhehehehe... Mmg sebelum ni pergi sana beli baju baby, belum tahu gender... So skrg ni bila dah tahu, mmg meroyanlah....... Tapi H&M sini kecik... Tak sebesar Paradigm dan Lot 10... So takde choices sangat lah.... :(
Tapi takdelah shopping semata.... Selang seli kenalah ambil hati kids..... Kat sana banyak rides yang diorg suka naik... Memang banyak kali kena singgah nak bagi diorg main... Habis duit syiling Mummy... Nasib baik mmg ada bawak spare kemana2... 
Ni paling diorg sukalah sebab tak pernah naik.... Tractor.... Tu Ariq tengah nyanyi dan joget Oppa Gangnam Style... Boleh?
Of coz Ariq sengih sampai telinga..... Lama sangat dia nak naik tractor... Naik yang ni pun jadilah...

Lama gak kami kat sana.... Puas hati dapat beli baju baby girl kat H&M.... Ihiks.... Mummy pilih baju baby... Daddy pilih untuk Qila dan Ariq... Pepandai Daddylah.... Tapi Daddy lama betul... Mummy dah settle pilih baju baby, dia still tak habis memilih... Ko tahu dia nak belikan apa??? Dia nak belikan Ariq Cars swimming trunk, untuk Qila pulak bathrobe angry bird!!! Adoiiii... Mummy reject lah! Dahle mahal..... Bukan guna selalu pun... Dan si Ariq tu bukan berani nak swim pun... So takkan guna pun swimming trunk tu.... Si Qila pulak nak pakai bathrobe kat mana?? Ingat artis ke lepas mandi nak menggedik pakai bathrobe??? Angry bird pulak tu... Kalau barbie princess keeee mcikey mouse keeee okay jugak kan....

Daddy ada juga pilih baju untuk Ariq tapi mak aiiihh... Saiz baby... Muahahahaha... Sayang oh sayangggg... Masih belum pandai memilih baju untuk anak2... :P

So last2 Mummy jugak yang kena pilih untuk diorg.... Haihhh...

Lepas late lunch, sambung shopping... Memula ingat nak carik toys untuk anak2 tapi takde toyrus rupanya kat sini.... Masa nak pergi ELC, terrrrrrrsinggah Mamours pulaaakkkk.... Ternampak Quinny Zapp Xtra color pink! Tanya harga, ada pulak less 20%.... Memula ingat nak beli kat Littlewhiz sebab way cheaper tapi Littlewhiz takde color pink... So Daddy kata beli ajelah.... Dah alang2 kan.... Terus jadi member... 
Taraaa... Dan masa tu jugaklah Qila kata dia dah penat dan tak larat nak jalan.... So dialah yang rasmikan dulu stroller baby ni walaupun kau dah nak dekat 25kg kheeeeeeennn.... Sengih sampai telinga konon Daddy belikan dia stroller baru.... Pfffthhh! Sementara tunggu salesman tu pasang stroller, weols sambung shopping kat Mothercare depan Mamours tu... :) Baju baby girlllllllllllllllll... Oh em geeeeeeeeee..... Rambang mata Mummy...... Daddy cari toys, Mummy cari baju baby... Huehuehuehue...

Dah nak dekat jam 6 petang kami pun baliklah ke Melaka... 

Penat tapi puas hati dapat apa yang dihajati.... 
Sampai je Melaka singgah rumah nenek dulu sebab Uncle Jib baru je sign off.... Almost 7 bulan dia belayar..... So anak2 buah yang manja ni dapatlah habuan masing2.... Qila dapat Merida Brave.. Khas dari US ni..... 
Ariq pulak dapat Woody Toys Story... Dua2 boleh bercakap... Lagilah bebudak ni suka... Esoknya jugak Daddy beli DVD dua movies ni untuk anak2 dia tengok... 

Comel sangat bila Ariq panggil Woody tu as Moody.... Pelat tak habis2.... Hehehehehe...

Ohye, next entry Mummy akan cerita apa project Mummy malam tu ye..... :)

Ahad, Februari 10, 2013

27 weeks!

Besar kan perut ku???
Tapi berat baru 47.6kg je.... Normal lah tu sebab aku start dari 43kg.. Takdelah under weight kan....

So far memanglah tak sabar nak deliver baby... Bukan tanak enjoy the pregnancy, tapi perut ni berat sangat... Huhuhuhu... Tak sabar nak pakai heels dan berlari semula.. Ihiks..

Boleh gitu?

Oklah.... Saje je update sementara tunggu anak2 dan Daddynya balik dr tapau breakfast..

Happy chinese new year to all my beloved chinese friends!~ Muachs......

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sabtu, Februari 09, 2013

check list barang baby!

Petang tadi breastpump dah sampai... So skrg Mummy ada dua pump.... Gigih kan.... Boleh invention buat double pumping gitu.... Ihiks... Dua2 pun brand Avent... Pump yang baru ni dapat bottle Avent baru.... Sangat cute!

So skrg check list untuk barang baby almost done...

1. Cot dan playpen - settle
2. Bedding sets - settle
3. Feeding bottles - settle
4. Bf supporting pillow - settle
5. Receiving blanket + napkin - settle
6. Newborn rompers, jumpsuits etc - settle
7. Towel - pending
8. Mittens, booties + girdle/barut - settle
9. Breastpumps - settle
10. Baby wrap/bedung - settle
11. Rocker - pending
12. Diapers - pending
13. Baby oils - pending
14. Changing mat - pending
15. Topi/hats - pending
16. Toiletries - pending (ni mesti byk nanti org bagi hadiah.. kuikuikui)
17. Bath tub - pending
18. Mummy nipple cream - pending
19. Set pantang - pending
20. Baby stroller - pending eh ke dah beli before this tapi nak yg lain... Pfthhhh!
21. Nappy cream - sblm ni aku pakai brand apa ek? Lupe noks....
22. Feeding towels - Ah susah2 pakai napkin je noks!! Bibs tu semua tak payah beli.. Bazir sbb tak akan pakai pon!  Baby nak mengaruk nak susu kau tak akan sempat nak pasang bibs... ;p
23. Last... Antidust latex baby pillow.... Pillow yang leper tu noks.. Aku suka anak2 aku pakai pillow jenis tu so nanti cantik kepalanya... Baby pillow yang ada lubang tengah tu tak tahan lama... Kalau baby tidur meniarap elok pakai latex pillow...

Okay.... Wuiiii.... Banyak lagi benda penting belum beli.... Tapi takpe.. Banyak masa lagi noks.... Jangan gelabah, ku tampar baru ko tahu.... Hohoho..

Benda yang aku takkan beli sbb tanak ulang kesilapan lalu ialah baby carrier or mobby wrap or whatsoever tu... Dulu beli beratus2 tp nan hado pakai.... Aku lebih prefer strollers lah... Thats why aku tak kisah nak beli stroller byk2 sbb anak2 aku semua mmg naik stroller sampai skrg... So mmg berbaloi beli noks...

Ohye... Baby carseats pun boleh pakai yg lama... Ada dua carseats dan bolster seat yg masih elok..

Anak dah masuk 3 tetap excited membeli... Ni pun banyak boleh recycle barang2 kakak dan abang dia.. Tambah pulak gender selang seli ni.... Memang rabak poket khennn...

Ohye, uols buat apa cuti panjang ni??? Kami ke KL esok... Cousin Daddy tunang so ingat nak singgah Manjaku Bangi.... Ada sales tak ek?? Siapa tahu?? Nak singgah sana sebab majlis pertunangan kat area Bangi... Ihikss...

Tapi see how lah... Rasanya kena stop shopping dulu kot sebab takde tempat nak letak semua barang2 sbb belum kemas bilik lagi...

Oklah uolsss...

Thanx for reading!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Khamis, Februari 07, 2013

Sakit hati

Aku sakit hati dengan office ni....... Kenapalah susah sangat nak bukak maybank2u dari office ni???? Dahla line 3g maxis maha lembabs..... G sematooooooooooo... Puiiiii!!!!

Aku nak bayar barangan belian online pun susah... Pui lagi..... Hissshhh...

Haih.... Asyikle sentap aku ni.........

Satu hal lagi, aku sangatle susah nak stop shopping online.... Kepala dah naik botak dah ni... Tambahan lagi, tempat online shopping aku yang hakiki, eceh... Kat mama.and.kids.junction tu selalu bagi special price kat aku, mahu tak meroyan..... Hati rasa nak beli semua jeee... Eceh....

So far, minggu ni aku tengah aim barang2 di bawah :-

Ihiks..... So far kat situ je yang bagi best price untuk aku.. Promosi sampai end of this month... Tengah tunggu green light dari Bi sebab dia seboleh2 suruh beli yang ini :- 
Britax ni sekarang dah takde promotion lah... Dah mahal..... Tak sanggup wey nak keluar $$$$ semata-mata nak sumbat Qila dan adik dia duduk sini..... :p

Fisher Price Rocker...

Yang ni, dulu tak silap aku kemain mahal harganya... RM300++...... Jaman Qila dulu lah.... Tapi sekarang dah murah... Free postage lagi tu.... Rugi tak beli noks.... Huhuhuhuhuh... Memang dah booked dah.... Tunggu green light dari aku, aku akan suruh Ina dari mama.and.kids.junction pos sekaligus dgn barang2 lain....... Sebab haritu baru beli MOMBO dari dia kan... Takkan tetiap minggu nak suruh dia pos barang aku je pakai gedex/poslaju.... Dahle dia masih dalam pantang... So kali ni aku akan purchase sekaligus dan senanglah dia nak pos sekaligus nanti.... Ahakss.... Mudahkan dia dan aku jugeks.....

Last... Avent breastpump... Aku tak sure nak beli yang atas ni atau yang bawah ni.... Atas ni yang lama  dan bawah ni yang latest... See how... Tunggu pandangan dari Ina dulu...... 
Harga memang jauh lebih murah dari beli kat mall.... Padehal sama je pun.... Maybe ni harga warehouse kan... Diorg tak bayar sewa kedai and what-so-ever.... 

Pergghhh... Anak ketiga ni kemain all out aku shopping!!!! Gara2 barangan baby sekarang sangat mudah dan senang dibeli online dengan harga yang jauh lebih berbaloi berbanding dulu.... Dulu mahal gilos noks... Skrg semuanya free postage dan kalau loyal cutomer dapat lagi diskaun...

Tu sebab aku gila memborong barangan baby sekarang ni... Ahakss...

Rezeki anak no 3..... :)

Takpe, nanti pass baton kat anak2 adik aku je... Takde hal...... Boleh je guna balik... Mana tahu ada rezeki anak no empat kaaaaaaaann... Agegegege...

Oklah.... Nak kuar lunch....