Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2013

Semuanya ku borong PINK... Kalau baby boy acaner???

Imej
Actually si comel ni tidak menunjukkan jantinanya semasa last scan tuhari..... Boahahahahahahaha...
Tapi doktor yang scan tu konfiden sangat pulak yang baby ni adalah girl... Sebab dia kata, kalau boy, dah jelas boleh nampak telur dan bebird dia... Sebab tak nampak makanya 80% adalah GIRL.... Doktor siap ada shoot video baby ni tencing kat dalam perut Mummy.... Boahahahaha.... Notty you.... 
So Mummy pun konfiden jugaklah yang baby ni adelah GIRL....... So terus start shopping dan shopping dan shopping pinky2 dan purple2 baby stuffs sampai naik muntah!
Sampai satu tahap nak muntah dah tengok barang2 pink dan purple!
Boleh?????

Baby dalam perut baruuuuuu 6 bulan tapi Mummy dah hover shopping sampai rasa nak muntah!
Bedding sets dah siap order dan bayar deposit... Butterfly and turtle concept PINK lagi....... Beli online dari NeedlesCrafts kat Facebook... Tak sabar siap end of March nanti!!!

Oh em geeeeeeee... Haritu dah suruh bibik keluarkan baby cot dan basuh tilam baby.... Pastu ter…

Bayou Lagoon Resort

Imej
Hi uols..... Tengah buat apa tu? Aku tgh boring ni... Anak2 tgh nap.... Daddynya kat lobby tengah uruskan check in kwn2 yang lain....Actually weols kat sini utk gathering ExMRSM Muar... Daddy lah punye gathering, weols join je.... Teringat dulu masa gathering tahun 2009... Masa tu lah Ariq 'jadi'..... Ihiks... Masa tu buat kan PD... Tahun ni buat kat Melaka je... Tapi tpt ni best.... Water theme park nya not bad..... Besar jugak...Oklah..... Nanti I update lagi ye uols..... Daaaaa.....Published with Blogger-droid v2.0.6

Sungguh lama tak pergi beach...

Imej
Last week..... Last minit plan Daddy ajak gi rumah sewa dia kat Kuala, sesambil dia nak bawak tv dan helikopter dia tu.... So alang2 dah sampai Kuala, Daddy ajak singgah main pasir.....
Kebetulan aku tengah hangin satu badan dengan bibik yang paling rajin kat rumah ni.... So memang kenalah sejukkan badan dengan angin laut khen..... Heuheuheu... On the way tu sangat ngantuk sebab kami bertolak tengahari...... Berat je mata Mummy ni haaaa..... Ariq tgh layan cookies macam tuan besar....  Hahahahaha..... Perjalanan yang agak jauh buatkan si budak ni pun mengantuk..... Ternganga layan mata..... Kakak dia dah lama zzzzzzZZZZZZZ... Singgah Masjid Tanah makan KFC..... :p
Kami sampai rumah sewa Daddy terus layan mata baring nap jap... Tidur le apa lagi... Bebudak ni tak tidur, entah apa yg diorg buat..... Bila dah redup sikit baru gerak ke Pengkalan Balak...  Best je sebab mendung...... Sedaplah buat lepak sambil tunggu diorg main pasir dan terjun tiruk....  Ariq memang penggeli pasir... Slo…

Persiapan baby... My 3rd baby...

3rd baby kami ni inshaAllah due pada 10 Mei 2013... Lama lagi pun..... Tapi excitednya lebih sebab di awal kehamilan sampailah inshaAllah kelahiran nanti Daddy ada bersama.... Mahu tak excited kan.... Daddy akan start kerja maybe September 2013 kot... InshaAllah.....Qila dan Ariq pun sgt excited lebih2 lagi bila diorg dah boleh rasa baby kicking dalam perut Mummy... Speechless moment... Masing2 asyik pegang perut Mummy tunggu baby kicking.... Baby ni sgt2 aktif... Baru 5 bulan perut Mummy dan terbonjol2 senget benget kena tendang dan tumbuk dengan dia... Lebih2 lagi kalau dengar suara abang dan kakak dia kan....
Lagi aktif dia menggeletis kat dalam perut ni... Hahahaha...So far kami semua dah tahu gender.... Takde apa nak dirahsiakan sebab kwn2 insta dan fb semua dah tahu dah... Hehehe.. Lepas je tahu, Mummy yang over ni dah start shopping!!!! Benda yg paling best lah kan for sure, shopping baju dan barang2 baby..... Supercute dan syomeeeellll sangat.... Tak cukup malls, Mummy sambun…

Hadiah bungalow 3 tingkat!

Imej
Meh nak tayang helmet baru Ariq dulu... Hehehehehehehe... Tetap nak jambul.... Dia tak suka ke depan sangat... Rimas kot...
Apa??? Tajuk bungalow 3 tingkat??? Tapi mana????? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Nguehehehehehe... Ni lah dia............
Bungalow untuk cats kami.... 
Pfffthhhh! Bebudak ni yang terlebih suka..... 
Kheeennn..... Siap ada toys lagi.....
Nyampah aku.....
Manja betul kucing2 ni tau.... Mummy pun tak dapat nak duduk bungalow 3 tingkat!!! Pffthhh! Koko dan Putih Daddy sangat mengada.... Dia yang jatuhkan iams, anak2 dia yang kena kutip...
Geram betul...
Oklah, tu aje nak cerita

Ariq Isyraf 1st day at school...

Imej
Alhamdulillah..... Ariq dah masuk school... Officially pada 3 Januari 2013 yang lepas, for the first time Ariq register 4 yrs old class di sekolah yang sama dengan kakaknya... Q-Dees...
Mummy pilih Q-Dees juga kali ni instead of Genius Aulad sebab banyak faktor... 1st sekali sebab Mummy puas hati dengan pencapaian Qila... Confident level dia berkomunikasi in english dengan kawan2 dan kami kat rumah, dia pun dah boleh baca dan buat simple maths.. Syukur alhamdulillah.... 
Lagipun Q-Dees bagi diskaun untuk 2nd kid tapi GA tak... Tu yang buat Mummy tak fikir panjang... :) Inilah rupanya budak yang baru berusia 3 tahun 2 bulan excited dapat Mickey Mouse school bag... Dia yang requested bag ni.... Water bottle pun Mickey jugek.... Ihiks...
So pagi masa nak kejutkan bangun tu, memang seksa sikit... Sebab kami sampai dari KL malam sebelum tu pun dah lewat so dia tidur lewat... Qila takde masalah langsung, Ariq ada nangislah jugak pagi tu... Puas lah pujuk... Tapi lepas pakai baju, lepas dah…