Jumaat, November 15, 2013

UPSR

Amboiiii... Ramai betul yang dapat straight A's ye... Kemain mak bapak memasing update status kat FB.. "Syukur anak ibu/mama/bonda/amma/mummy dapat 5A.. Terima kasih nak.... Ini hadiah paling bermakna sekali untuk ibu/mama/bonda/amma/mummy .."

Hado?

Yang tak dapat straights A's pulak, beginilah status FBnya bila readers/kawan/sedara mara bertanya "Demi menghormati abang/kakak/anak mommy/mere bete/my baby/ saya tak boleh reveal resultsnya di sini ye.. Tapi resultsnya alhamdulilllah cemerlang..."

Hado?

Heuheuheuheu... Dunia dunia.... 

Eh... Bukan aku nak dengki lah uols... Saje seronok tengok gelagat manusia...

Tapi kan, sekarang ni agak scary lah... Bebudak makin bijak... Ramai betul dapat 5A... Belum lagi 4A... Beribu kot... So apelah nasib bebudak yang dapat 3A dan kebawah tu ek??? Dapatke tempat di sekolah terbaik? Dapatke nak belajar dengan guru terbaik??

Tepuk dada tanya selera....

Agaknya, macam mana results Qila dan Ariq 7 dan 8 tahun akan datang???

Huhuhuhuhuh...

Ohye, Melaka adalah negeri kedua terbaik seluruh Malaysia..

Bangga jugakle.. ;)
Cheers baybeh!!
Okbai!

1 ulasan:

ibuayu berkata...

Hehe..mcm2 status ya...akak pun bangga melaka no2