Isnin, November 18, 2013

Selepas 10 bulan bersekolah..


Ingat tak hari pertama Ariq di school???

Refer entry ni ye... Ariq Isyraf

Masa tu Januari 2013. Pertama kali ke sekolah.... Masa tu baru berumur 3 tahun 2 bulan.... Pelat lagi... Jalan pun kedek2 lagi...

Diapers pun masih pakai lagi, takut terkencing... Ihiks...

1st day kat school pun dia tak makan dan minum... Hehehe.. Ngada...

Biasalah tu, hari pertama ke school semua pun akan nangis dan takut. Lebih2 lagi Ariq ni memang tak pernah pisah dengan pisah dengan Mummy or Bibik... Memang manja... 

Sekejap je masa berlalu... Dan November ni, tolak cuti dan 'ponteng' makanya lebih kurang 10 bulan Ariq bersekolah...

Review Mummy,

Alhamdulillah... Berbaloi bayar yuran mahal2 tu..

Bukan nak puji anak sendiri, tapi Ariq memang totally zero... Dia tak macam Qila start umur 2 tahun dah pandai menulis. Ariq mmg zero tak tahu menulis langsung... Dia boleh pegang pensil tapi tangan dia masih lemah untuk menulis.. Kalau menulis pun tulisan dia tak apa nampak pun.. Motor skills dia masih lemah.. Tulis O je dia reti itu pun kaburrrr je... Hehehehe...

Membaca pun memanglah tak tahu.. Kalau tahu pun satu dua words ygt basic ajelah... ABC tu memanglah tahu.. Cuma reading in english dan malay memang zero.. Maths lagilah haram tatau..

Alhamdulilah, lepas 10 bulan bersekolah.. Dia dah boleh menulis dengan cantik. Mewarna... Membaca sampai books 7.. Mengira dan membuat operasi maths tambah dan tolak dengan baik... Thematic skills pun alhamdulillah improved.. Syukur..

Dia pun dah boleh bercakap in english dengan lancar dan tersusun.. Sangat comel, rasa nak kunyah bibir dia... Walaupun Mummy tahu, dia banyak dipengaruhi oleh cartoon dan youtube.. Yes.. Sebab slang dia banyak british accent. Padehal kat school teacher ajar US accent.

Tapi tak kisahlah.... 

Komen dari teacher pun sangat bagus... Even teacher pun sangat impressed sebab masa awal2 masuk school Ariq memang sangat pendiam dan refused nak buat apa yg teacher suruh. Suara pun tanak keluar.. First 5 months memang agak mencabar sebab dia tak berapa nak dengar cakap sangat.. Tapi after 10 months schooling... Teacher sangat impressed dengan pencapaian dia..

Dia dah banyak bercakap, bergaul dan beri komitmen penuh dalam class.

Tengok gaya dia bawa diri masa school concert tu pun Mummy dah boleh agak perangai dia kat school macam mana... Sangat behaved dan happy go lucky..

So overall, ni komen teacher..
S for Satisfactory..

E for Excellent... So Ariq dapat Excellent dari semua segi. Good job Sayang!!!

Mummy soooooo proud of you.. Macam tak caya je tapi komen dari teacher buat Mummy sengih sampai telinga dan teacher sayang sangat dekat Ariq... 

Dia nakal dan hyper sangat kat rumah, tapi kat school sangat behaved... Takpelah... Balanced.. Ihiks...

Keep it up Sayang... Mummy loves you sooooooo much!!
U will always be my baby boy... :)

Next year, takde dah Teacher Marina... Ariq tukar class so maybe dengan Tecaher Mary pulak... :) Hopefully Teacher Mary pandai tackle Ariq mcm mana Tecaher Marina buat untuk Ariq sepanjang 10 bulan ni....

Amin....

Ohye, esok genap usia Ariq 4 tahun... Empat tahun yang penuh dengan warna warni bersama satu-satunya anak lelaki Mummy dan Daddy... Semoga terus membesar menjadi anak yg soleh. Bijak pandai dan berguna kepada bangsa dan agama... Jadi anak, adik, abang dan cucu seterusnya insan terbaik untuk semua yang mengasihi Ariq ye nak... Mummy Daddy sentiasa doakan yang terbaik untuk Ariq! Muachs....

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Happy Birthday sayangku Ariq Isyraf!!!....walaupun Daddy jauh dimata di tengah lautan biru...hati Daddy tetap di Melaka especially Sri Pandan...semoga membesar menjadi manusia berguna utk keluarga,agama,bangsa dan negara yea!...miss U so so much!!...remember..." boyz is alwayz boyz"...nnt kite main golf n bowling lagi ye sayang??...Love u alls..

norhidana miswan berkata...

epy bday utk ariq the ensem boy.... waaaa bgs lah ariq nih, dpt excellent kt semua aktiviti... kadang bdk yg lasak n hyper tp kt school dia behavedd sbb hormat kt cikgu....

Marsha~ berkata...

Daddy!!!! Ariq, kakak, Amily & Mummy pun rindu sangat kat Daddy!!!!