Selasa, Oktober 01, 2013

Beberapa hari sebelum berpisah dengan Daddy...

So lepas je tahu tarikh dimana Daddy akan mula bekerja, Mummy dan Daddy pun plan lah sesuatu untuk suprisekan anak2... 

Apa lagi yang boleh buat diorg happy kan selain berendam dalam pool di hotel??

Ihiks...

So nak pergi jauh memang tak dan nak fikir dan booking... So yang dekat2 sudahle...

Pepagi tu berkecah jugakle nak mengemas. Anak dah tiga ni... Mummy sebolehnya mengemas barang2 tu tanpa pengetahuan anak2... Memang niat hati nak surprisekan diorang. Tapi Qila tu dia mcm boleh hidulah sebab Mummy pepagi dah suruh diorg mandi dan bersiap. Becok mulut dia tanya nak pergi mana... Bila kata nak gi Tesco, dia macam happy lah jugak janji jalan....

Tapi tetiba masa Mummy kemas2 tu, tetiba dia datang kat Mummy... Dan tanya "Mummy kita nak tidur hotel ke?"

"Eh mana ada... Mana ada duit"

Terus dia berlari ambil ketiga2 tabung dia adik beradik dan cakap.,

"Kite ada duit... Ni duit ni Mummy... Cukup tak???" 

Muka dia berharap sangat. Nak tersembur ayer mata Mummy tau Qila ni.... Dia macam tahu2 je Mummy memang nak bawak dia gi hotel pagi tu... Haih...

Lepas tu masa Daddy masukkan lagi barang2 dalam kereta, boleh pulak dia ternampak pelampung dan armfloats yang Mummy sembunyikan kat belakang nun.... Menggelabah dia lari masuk rumah balik mintak bawakkan swimming suit dia... Dia kata Mummy swimming suit kite mana????

Haih... Dah kantoi dah... Dah tatau nak jawap apa dah... Hahahaha...

Sebelum sampai hotel tu, kami lunch dulu....
Inilah bibik baru kami... Sarbiah lembs lembs nama dia... Pui... Lembs a.k.a dungu disengajakan... Pffthhh!
Iols anak beranak... Syameera pun ikot sekali.....
Dah sampai destinasi tu Mummy suruh Kak Syameera tutupkan mata Qila.... Hahahahahah... Drama sangat!!! Qila macam dah dapat teka je....

Dia pernah datang sini masa gathering MRSM Daddy last year. Masa tu Amily masih dalam perut... Ke awal this year eh? Lupa...
Dia masih belum percaya...... Masih blur blur....
Ariq????? Happy tak terkata sebab dia pun suka tidur hotel mandi manda pool....

Melihat senyum Qila dan Ariq tu.... Rasa hilang semua masalah... :)
Manis sungguh senyuman dia....

Kami check in dulu... 4.30 petang baru turun park... Setiap 5 minit Qila akan tanya, dah pukul 4.30 ke belum.... Huhuhu...
Amily pun happy..... Seronok dan saujana mata dia memandang sana sini... Mummy tak mandikan dia pun... Takut sejuk...

Mummy je terjun naik slides dengan Syameera dan Aqila... Ariq masih takut nak naik slides tu...
Kejap tu Nenek, Mama, Ayah dan Abang Bobot pun sampai... Diorg mandi jugak tapi tak tidurlah... Pas dinner ramai2 diorg balik... Busu Boy ngan Auntie je tak datang sebab Auntie Matun on call..
Cuaca redup.... Esoknya tu pun redup. Alhamdulillah tak panas sangat...
Mummy siap bawak tikar, park bawah pokok so memang nyaman lah....

Ohye, lupa nak cakap... Kami holiday pendek di Bayou Lagoon Resort kat Bkt Katil Melaka je..... Happening untuk anak2 seusia Qila dan Ariq lah.... Yang penting diorg mandi sampai puas....

Itu jelah yang sempat buat sebelum Daddy kerja.. Hari Selasa petang tu Daddy dah kena gi Singapore dah...

Dah seminggu lebih Daddy works... Nasib baik internet ada so boleh lah whatsapp sesekali... Nak cerita itu ini. Jadilah.... Takdelah terasa sangat sunyi... Walaupun sebenarnya sangat sunyi lebih2 lagi Ariq yang asyik tercari2 Daddy, rakan sepermainan dia.... Asyik merungut cakap "Lamanyaaaaaaaaaaa Daddy works"

Qila jugak yang cool. Dai tahu Daddy works jauh atas kapal. Nak kumpul duit nak abwak dia pergi hotel yang jauh naik aeroplane.. Hehehehehe... Sangat cool apdehal tengokle sebulan dua nanti.... Mesti nangis rindu...

Oklah... nak ciow dah... Byeeeeeee...



3 ulasan:

norhidana miswan berkata...

seronok lah bdk 2 org tu ye kak... tak dpt jln jauh2 dpt mandi pool hotel dekat2 pun jd lah... amily sebijik muke qila.... comei sgt, baik je duk kt stroller tu tgk yg lain2 mandi

zahirian berkata...

comelnye amily..terase dl perut ni pon macam gegirl aje..heheh..sonok kan bile atas kapal dah ade tenet..beza gila banding zaman tulih2 surat atau beramos dulu..huhuhu

wan norulkhamisa berkata...

comel lagak anak2...