Khamis, Ogos 29, 2013

Update diri sendiri, suami dan anak-anak-anak


Haaa... Kau tengok tu..... Ni gambar pagi tadi, bukan main lagi masing2 leka tengok cartoon.... Iye... Si Amily tu dah terjebak tengok cartoon sejak dalam pantang lagi Uols....

Nak buat macam mana, kalau kakak dan abang dia ada rumah, TV memang pasang cartoon je... So, dia suka lah kan tengok TV sama sebab cartoon kan warna warni... Sepatutnya baby mcm dia ni kena tengok baby video yang sesuai dengan umur dia... Bukan tengok Mickey Mouse kaaann...

Tak kisahle janji dia diam tak nangis.... Sebabnya dia ni kalau nangis, memang hover.... Dia meneran kuat2 sampai bengkak bijik mata.... Kadang2 sampai tersedu2 kalau aku lambat dukung dia bagi tek... Geram sangat... Daddy mmg surenderlah tak boleh nak pujuk...

Iols sekarang dah start kerja... Baru masuk minggu kedua... So sementara ni Amily duduk rumah baby sitter whilst kaka dan abang lepas balik school Daddy yang jaga...

So far alhamdulillah, Amily boleh adapt dah dengan baby sitter... 2 3 hari pertama memanglah nangis tapi skrg dah ok... Mahunya tak kan, baby sitter ajar tidur buai... Pasrah jelah aku ni... Hidup ni tak boleh nak cerewet sangat... Kalau dah duduk baby sitter dan anak kau nangis teran2 tak dapat tek, memang buai ajelah penyelamatnya... Huhuhuhu...

Pada yang tanya mana si bibik tu??? Bila dia sampai??? 

Gi matilah dia... Macam2 alasan dia bagi untuk balik sini. Sudahnye kami laki bini sepakat ambil je bibik baru... Kami akan report polis bibik lari dan bayar denda kat imigresen rm200 untuk batalkan permit dia.. Bazir je duit tapi nak buat macam mana... Pasni dia mmg black list lah nak amsuk Malaysia. Padan muka ko..

So bibik baru sampai minggu depan kot... Urusan dgn agent mmg menyakitkan hati... Lembab... Sabar jelah.... Janji dapat settle sebelum Bi start kerja balik ni.... Dah cukup baik dah...

Bi skrg memang tengah standby untuk start kerja... Lepas US visa dia siap mmg bila2 masa office akan panggil.... Sedih sangat... Setahun lebih anak2 dapat bermanja dengan dia... Bila dia dah nak start kerja ni, paling sayu bila fikirkan anak2 lah... Qila dah warning dah, Daddy tak payah kerjalah... Mainan dia dah banyak dah penuh satu bilik. Tak payahlah beli lagi... So tak payahle pergi kerja... Sedih pulak aku dengar...

Oklah Uols... Dah nak pukul 8 ni... Nak buat kerja... Gaji biar berkat Uols... Heuheuheuheuheu...

Daaaaaaaa.....


2 ulasan:

Amy Z! berkata...

Bijak kan Qila. Tak mahu mainan sebab nak daddy ada kat rumah. Sebak pulak rasanya. Kalau ikut, mmg tak sampai hati nak tinggal anak2. Kwn office I pun laki dia kerja kapal gak. Ni hari ni baru turun kapal. Tak dapat raya sama. Anak 4. Paling kecik setahun. Mmg sebak, tapi nak buat camne kan?

Kalau minta kerja kat office boleh ke eh?

Qila kena tabah k? xoxo

gee ryder berkata...

Sian qila....sedih pulak.dengar