Ahad, Ogos 04, 2013

Tinggal beberapa hari saja lagi....

Sedih sangat kan.... Ramadhan bakal berlalu meninggalkan kita... Sayu... Entah dapat bertemu lagi entahkan tidak... :(

Khamis depan raya kan???? Aduhhhhh.... Seram ok... Rumah ni satu apa tak buat lagi. Macam manalah nak mengemas, weols tak lekat langsung kat rumah... Ni ha skrg kat rumah PIL sebab semalam berbuka kat sini... Hati mmg nak sangat balik mengemas tapi jasad tidakle bergerak2... Puiii sangat!!

Semalam sempat iron dan pasang langsir utk sliding... Color maroon langsir raya tahun ni. Classy adalah temanya... Hehehe.. Belasah jelah uols.. Langsir tingkap lain belum sempat nak bukak dan tukar.. Sliding tu teaser je baru... Hehehe...

Kuih raya masih belum dapat dari kwn2 yang ku order... Haishhh... Tataule bila nak ambil ni...

Yang di atas adalah tayangan baju raya anak2.. Paling banyak adalah pasti si Amily... Kakak no 2 dan abang paling sikit... Sikit pon kan dah berbelas pasang... Huhu... Rezeki diorg... Tahun ni banyak nenek belikan dari HK dan Vietnam... Maklong pun ada belikan dari Manchester.. Mummy Daddy belikan lat Melaka dan KL.. Amily pun banyak dpt hadiah baju raya dr kawan2 Mummy.... Syukur murah rezeki dia...

Tahun ni beraya kat Muar dulu kot.. Sebab adik aku kan baru kawen.. Dia raya Muar sulu pastu nak balik Pontian dah... So ikut jadual dialah...

Excited jugak sebenarnya sebab pertama kali beraya berlima.... Huhuks berderetnya anak2 aku... ;)

Kepada yg pulang berhari raya di kampung yg agak jauh... Berhati-hati ya.. Jangan gembira sangat.. Ingatlah pada  yg tiada...

Aku ni takde kampung pure... Kat Muar tu pun rumah Maklong... Mmg tpt kumpul kami sedara mara.. PIL pun masih duduk si bandar so istilah balik kampung tu bukanlah real sangat pon..

Oklah.. Ni pun update sambil netekkan Amily... ;)

Published with Blogger-droid v2.0.6

1 ulasan:

norhidana miswan berkata...

kalu turun ke muar singgahla kt kg dana kak...

rasa cpt sgt masa berlalu, dh penghujung ramadhan dh kan kak...
insyallah sempat nyer nk kemas2 umah tu, akak kan biasa mmg teror keje cpt2 gitu...

selamat hari raya utk akak n family...