Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2013

Update diri sendiri, suami dan anak-anak-anak

Imej
Haaa... Kau tengok tu..... Ni gambar pagi tadi, bukan main lagi masing2 leka tengok cartoon.... Iye... Si Amily tu dah terjebak tengok cartoon sejak dalam pantang lagi Uols....
Nak buat macam mana, kalau kakak dan abang dia ada rumah, TV memang pasang cartoon je... So, dia suka lah kan tengok TV sama sebab cartoon kan warna warni... Sepatutnya baby mcm dia ni kena tengok baby video yang sesuai dengan umur dia... Bukan tengok Mickey Mouse kaaann...
Tak kisahle janji dia diam tak nangis.... Sebabnya dia ni kalau nangis, memang hover.... Dia meneran kuat2 sampai bengkak bijik mata.... Kadang2 sampai tersedu2 kalau aku lambat dukung dia bagi tek... Geram sangat... Daddy mmg surenderlah tak boleh nak pujuk...
Iols sekarang dah start kerja... Baru masuk minggu kedua... So sementara ni Amily duduk rumah baby sitter whilst kaka dan abang lepas balik school Daddy yang jaga...
So far alhamdulillah, Amily boleh adapt dah dengan baby sitter... 2 3 hari pertama memanglah nangis tapi skrg dah ok..…

omg!!

Saya masih hidup.... Lamanya mak tak update bloggggg...

Ampun uols...

Mak banyak gila kerja kat office ni..... Kat rumah lagilah takde masa....

Cepatlah bibik sampai...

Aku terlalu penat sampai demam ni... Sedih kan???

Demam pun still kena kerja..

I hate my job!!! Pui..

OKbai

Selamat Hari Raya!!!

Imej
Hehehehe... Dah seminggu raya kau baru nak wish??? Muehehehe.. Jadilah noks daripada takde...Tema tahun ini adalah hijau kebiruan... Ala ala turqoise gelap gitu.... Amily punya baju kurung tu beli last minute... Besar gelobos... Janji hado... Busu Boy yang belikan kat bazar ramadhan..Macam tahun lepas, kami raya rumah inlaw dulu... Then baru balik Muar pagi raya tu... So ini semua gambar-gambar raya hari pertama... Raya pertama mmg kelam kabut sikit so tiada langsung gambar berlima... Sedih!! Tak kisahlah janji moment tu ada dalam kepala... Ni kali kedua berturut2 Bi dapat beraya bersama kami... Tahun depan belum tentu dapat beraya bersama... So kami just enjoy the moment jeghs... Menikmati sisa-sisa cuti ni bersama-sama... :( Sedih mmg sedih tp malas nak fikir sangat...Tahun ni jugak tahun kedua kami beraya di rumah ni..... Alhamdulillah.... Alhamdulillah juga... This year beraya naik mpv so takdelah masing2 berebut aircond khen.... Anak dah ramai ni tak sesuai dah naik kereta.. Pana…

Tinggal beberapa hari saja lagi....

Imej
Sedih sangat kan.... Ramadhan bakal berlalu meninggalkan kita... Sayu... Entah dapat bertemu lagi entahkan tidak... :(Khamis depan raya kan???? Aduhhhhh.... Seram ok... Rumah ni satu apa tak buat lagi. Macam manalah nak mengemas, weols tak lekat langsung kat rumah... Ni ha skrg kat rumah PIL sebab semalam berbuka kat sini... Hati mmg nak sangat balik mengemas tapi jasad tidakle bergerak2... Puiii sangat!!Semalam sempat iron dan pasang langsir utk sliding... Color maroon langsir raya tahun ni. Classy adalah temanya... Hehehe.. Belasah jelah uols.. Langsir tingkap lain belum sempat nak bukak dan tukar.. Sliding tu teaser je baru... Hehehe... Kuih raya masih belum dapat dari kwn2 yang ku order... Haishhh... Tataule bila nak ambil ni...Yang di atas adalah tayangan baju raya anak2.. Paling banyak adalah pasti si Amily... Kakak no 2 dan abang paling sikit... Sikit pon kan dah berbelas pasang... Huhu... Rezeki diorg... Tahun ni banyak nenek belikan dari HK dan Vietnam... Maklong pun ada beli…