Selasa, Julai 23, 2013

Bosannyaaaa..

Adoi lama gila tak update blog.. Boringle asyik update pakai phone je... Nak bukak lappy manalah sempat uols... Sejak tak berbibik ni jangan kau mimpi nak meleisure dalam rumah sendiri... Kalau ada masa pun pukul 2 3 pagi... Haaa... Tp aku takdelah se-desperate itu nak update blog jam 3 pagi... Adalah baik aku membuta... Hohohoh...

Maka harini teragak nak update. Ni pun sambil2 netekkan Amily atas pangku tp jari laju menaip blog.. Hehehe.. Ohye, gambar atas tu adalah ber-value. Sebabnya pertama kali bawak Amily naik stroller jalan2 kat playground depan rumah.. Stroller tu berusia setahun kot.. Beli masa bulan puasa tahun lepas... Pakai sekali dua je, lebihnya Qila buat letak bear dia dan sorong keliling porch.. Porch rumah sangat luas so itu ajelah kerja si Qila... Hehe..

Ohye, masa bawak Amily keluar tu... Dia punyelah happy.. Ada videonya dekat instagram... Actually ni pun semua gambar dari insta.

Umur Amily skrg pun dah 10minggu.. Kejap je masa berlalu.. Masa kena cucuk 2 bulan last week, berat dah 5.6kg.. Alhamdulillah tak demam... Cranky pun tidak.. Good girl..

Actually minggu ni dan minggu depan Daddy takde... Ada course kat ALAM. Boring sangat berbuka dan makan sensorg.. Class dia start 7.30pg dan habis 6.30ptg so dia stay sana ajelah... Bi ajak stay ALAM bawak anak2 tapi anak2 sekolah... Bosan kot duduk dlm bilik aje nak tunggu dia habis class. Kalau hotel syiok lah jugak.. Heheh.. Tapi hari akhir maybe nak stay overnight kat sana. Saje nak bagi anak2 merasa... Bukan kena bayau pon.. ;p

Herm.. Sesi mengemaa rumah dah almost settle 50%.. Bi dah habis vacum semua lantai/carpet dan kipas... Sliding pun dah berkilat kena wipes... Puas hati... Seronok sangat tak bekerja di bulan puasa ni uols.... Tak terkata nikmatnya.... 

Cakap pasal raya, projek mengecat rumah blom start lg. Entah sempat entah tidak. Selagi Bi tak habis course macam mana nak start. Anak2 punye persiapan nasib baik dan settle awal2... Diorg tu mcm biasalah, ramai belikan baju raya so sorg akan dpt berbelas2 pasang.. Nak nak lagi Mummy mmg gilakan H&M... Setiap 2 3 bulan mmg memborong kat sana.. Tp skrg Brands Outlet pun dah mcm H&M... Baju bebudak supercute!! Baju Mummy pun cun melecun!! Sukalah....

Cuma satu je ni.... Kasut raya Mummy.. Belum jumpa lagi... Heheheh...

Tahun ni tak decide lagi nak raya mana... Last year raya rumah dulu... Tahun nak rasa raya kampunglah kot.. Tapi Bi mcm cakap nak raya rumah sendiri dulu... Ah boringlah....... Tahun lepas dah merasa, boring... Huhuhu.. Macam mana pun kat kampung 1000 kalu lebih meriah.. Kat rumah ni pelita pun tak pasang. Harap lampu kelam kelip je... Huhu..

Oklah uols.. Nak mandikan anak2 ni... Daaaaa....

Published with Blogger-droid v2.0.6

4 ulasan:

norhidana miswan berkata...

bile mule keje kak? takpe nikmati saat2 dpt cuti lama ngn tenang... kalu nk beraya rumah sndiri thn ni nampaknyer akak kene angkut sume family akak la beraya rumah akak... camne ok tak?

makin tembam anak dara akak tu tp rambut je takde lg

dak-eiza berkata...

hamboii heavennya dia bercoti
jeles ai tauu hahaha
updet pakai henpon pon kemain menjele dia taip, all in one story kann

gee ryder berkata...

Aku pun tak dapat lagi kasut raya ni hehe

julia abu anuar berkata...

Selalunya, u shopping mana utk barang keperluan anak2? Bestkn klu dpt shopping. ..