Jumaat, Julai 12, 2013

3 Ramadhan - Day 63

Sekejap je masa berlalu kan....

Dah masuk bulan Ramadhan... Alhamdulillah dua tahun berturut-turut dapat berpuasa bersama Bi, suamiku yang tersayang itu.... Syukur juga tahun ni keluarga kami bertambah dengan kehadiran Amily Rania Iman.... Budak mucuk tembun macam kakak.... Baru 63 hari dah ketat pakai diapers mamypoko saiz S... Huggies memang dah tak muat dah... Drypers pun ngam ngam soi...
Rasa nak kunyah-kunyah je pipi dia tu....

Geram!!!! Dah masuk 2 bulan ni makin banyak akal dia... Sebelum ni ok je feeding pakai botol... Tapi sehari dua ni dia tanak pulak... Maybe sebab Mummy yang bagi... Nenek bagi laju je dia minum... Haih.... 

So far persiapan ramadhan ni takdelah sangat pon... Kami berbuka kat rumah je... Selang seli kat kampung dan rumah mertua seberang jalan nun... Kami sejak dulu memang jarang sangat berbuka kat luar.... Masak sendiri lagi seronok dan tak membazir... Raya??? Belum bincang lagi dengan Bi nak raya kat mana...

Tapi seronoklah.... Sebab kali ni aku cuti.... Bi pun dah habis belajar... Kami 24hrs ada kat rumah... Jaga anak2.... Kemas rumah sama-sama.... Masak sama-sama.... Benda yang kami tidak pernah buat sebelum ni.... Yelah kan sebelum ni masa aku cuti bersalin, Bi mana ada.... Time Qila dulu kami masih duduk dengan Mama... Ini kali pertama duduk rumah sendiri, dan dua2 ada masa 24hrs kat rumah... Seronok sangat...

Semoga kebahagiaan ini kekal, walaupun penat sangat buat house chores dengan nak jaga tiga org anak tanpa bibik.... Tapi puas hati sebab buat pertama kalinya, kami duduk di rumah sendiri tanpa ada orang luar yang tinggal bersama... Kau nak lari bogel keliling rumah pun boleh nyah.... Boahahaha...

Ohya.... 7 Julai haritu genap usia perkahwinan kami yang ke enam... Alhamdulillah.... Semoga perkahwinan yang penuh ranjau dan onak duri ini berkekalan hingga hujung nyawa kami... Aminnn...

Eh.. Lama betul tak letak gambar Qila dan Ariq kan??? Hehehe.... Nantilah ye... Diorg dah puas masuk blog ni..

Oklah uols... Selamat menjalani ibadah puasa... Selamat berhujung minggu.... Bagiku, setiap hari adalah hujung minggu.... Muehehehehe...

Daaaaa...



4 ulasan:

Nur Hafiza Rahsid berkata...

tahniah kak sempena enibeseri. semoga kekal bahagia hingga akhir hayat :)

Qila macam dah kuwusss je dalam gamba aritu.

Amy Z! berkata...

Happy anniversary!! Semoga kekal sampai syurga. Seronoknya dpt duduk rumah sama anak2. Kalau boleh, nak la sampai bebila. Tapi kena kerja nanti. Hehe. Xpe. Sekarang ni enjoy the moment.
Tembam betul Amily. Dah brp kg tu? Amelyz tak kuat menyusu. Hari tu timbang 4.04kg je. Takpe la janji sehat. Hehe.

Marsha~ berkata...

Thanx fiza and amy... 5 julai tuhari timbang dah 5.4kg.. badan dia boleh tahan pejal sbb ikut gen kakak dgn daddy... hehe

dak-eiza berkata...

epi enibeseri..makin berseri2 la yek
kalau auntie, bukan takat nk kunyah pipi..ngan peha, lengan sume hahaha