Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2013

Bosannyaaaa..

Imej
Adoi lama gila tak update blog.. Boringle asyik update pakai phone je... Nak bukak lappy manalah sempat uols... Sejak tak berbibik ni jangan kau mimpi nak meleisure dalam rumah sendiri... Kalau ada masa pun pukul 2 3 pagi... Haaa... Tp aku takdelah se-desperate itu nak update blog jam 3 pagi... Adalah baik aku membuta... Hohohoh...Maka harini teragak nak update. Ni pun sambil2 netekkan Amily atas pangku tp jari laju menaip blog.. Hehehe.. Ohye, gambar atas tu adalah ber-value. Sebabnya pertama kali bawak Amily naik stroller jalan2 kat playground depan rumah.. Stroller tu berusia setahun kot.. Beli masa bulan puasa tahun lepas... Pakai sekali dua je, lebihnya Qila buat letak bear dia dan sorong keliling porch.. Porch rumah sangat luas so itu ajelah kerja si Qila... Hehe..Ohye, masa bawak Amily keluar tu... Dia punyelah happy.. Ada videonya dekat instagram... Actually ni pun semua gambar dari insta.Umur Amily skrg pun dah 10minggu.. Kejap je masa berlalu.. Masa kena cucuk 2 bulan last w…

3 Ramadhan - Day 63

Imej
Sekejap je masa berlalu kan....

Dah masuk bulan Ramadhan... Alhamdulillah dua tahun berturut-turut dapat berpuasa bersama Bi, suamiku yang tersayang itu.... Syukur juga tahun ni keluarga kami bertambah dengan kehadiran Amily Rania Iman.... Budak mucuk tembun macam kakak.... Baru 63 hari dah ketat pakai diapers mamypoko saiz S... Huggies memang dah tak muat dah... Drypers pun ngam ngam soi... Rasa nak kunyah-kunyah je pipi dia tu....
Geram!!!! Dah masuk 2 bulan ni makin banyak akal dia... Sebelum ni ok je feeding pakai botol... Tapi sehari dua ni dia tanak pulak... Maybe sebab Mummy yang bagi... Nenek bagi laju je dia minum... Haih.... 
So far persiapan ramadhan ni takdelah sangat pon... Kami berbuka kat rumah je... Selang seli kat kampung dan rumah mertua seberang jalan nun... Kami sejak dulu memang jarang sangat berbuka kat luar.... Masak sendiri lagi seronok dan tak membazir... Raya??? Belum bincang lagi dengan Bi nak raya kat mana...
Tapi seronoklah.... Sebab kali ni aku cuti.... B…

Day 55 : Sudah motak

Imej
Hehehe...Baru botak petang tadi sebab belakang kepala dah merah dan tanda2 mcm kelemumur tu dah banyak...So ayuh botakkan!!!Ariq tanya "Ni baby boy ke?"Hahahahah... Sesuka kan boleh tukar2 jantina...Qila pulak kata "Handsomenyaaaa... "Hahahahahha... Ni lagi sorang... Mummy debik kang...Memang jadi kelaziman kami akan botakkan kepala anak2 lepas tempoh pantang... Rambut Amily pun dah panjang sgt sampai ke tengkok... Rimas tgk kalau berpeluh.. Masa baby ni elok lah botak... Ringan kepala... Tapi masa nak tumbuh balik tu memang buruk sikitlah tapi its okay.....Nanti Mummy beli headband banyak2 ye sayang.... Pakai masa raya .. Hehehe...Tapi, Amily tetap comel di mata Mummy.... Love u sayang!!!Published with Blogger-droid v2.0.6