Khamis, Jun 27, 2013

Day 45 means MERDEKA!!!

Hahahahahahahahaha... Ketawa dulu uols!!

Hari kemerdekaan aku jatuh pada hari selasa bersamaan hari kedua anak2 aku tak pergi ke sekolah sebab jerebu... Tapi masa tu IPU dah turun ke 100++ jelah dr 400++ sehari sebelum tu. Memang scary betul sebab Muar si jiran kami tu bacaan sampai 700++ kan.. Memang duduk dalam asap jelah.... Seksa paru2!

So hari kemerdekaan aku tu kami mulakan dengan lunch di McD!! Agegege... Bosan sebenarnya tapi disebabkan itu fav laki dan anak2ku maka belasah jelah... Qila makan 3 ketul ayam... Ko mampu??!

Eh sebelum tu kami gi potong rambut Ariq... Dah panjang sgt smp teacher ikat rambut dia masa kat school. Susah nak menulis kot... So potong!! Hahaha... Nampak sangat dah jadi abang-abang kan sbb sikit pun tak nangis... Kalau sebelum2 ni jangan kau tanya, malas aku nak cerita... Pffthhh!

So lepas kenyang apa lagi... Alang2 dah sampai kat Pahlawan Mall tu kami pun shopping!!!! Memanglah takde apa menarik kat situ. Takde BabyGap, Mothercare, Guess etc etc.... Tapi bagi kaki shopping macam aku ni ok jeggghsss... Ko tengok jelah stroller Amily atas tu dah naik senget dah.... Huhuhu.... Hajat hati nak gi Toysrus aje tapi kedai banyak sana noks.... Asyikle menyinggah sana sini... Daddy banyak shopping utk anak2 dia haritu... Mummy nan hado sbb nak beli wegdes pun saiz habis... Sentaaaap... Time Amily senyap lah masa tu tenang nak memilih tapi saiz nan hado!!! Nak masuk Mango nak beli baju tapi bila Ariq melenting sana sini, eh tak tenang aku nak memilih!!

Pas beli sepasang dua baju raya anak2 kat Bossini dan Trio, kami serbu Toysrus!! Baru bukak kan ni baru ada masa nak datang.. Tapi Toysrus sini express sahaja. Tak besar mcm kat Mid Valley tulah.. Kecik jaaaa tapi tu pun bebudak dan mak budak serta bapak budak dah tak keruan... Hahahaha...

Ariq dapat banyak toys!!! Daddy yang lebih excited memilih dr Ariq!! Qila pilih Barbie dan scooter... Hahahah... Belasah le... Lagipun depan Toysrus ada rides scooter dan cars yang boleh naik rm5 for 15 minutes, Qila mmg suka naik scooter pink so memang habis hatilah dia dpt scooter Barbie tu khennnn... Tapi aku lupa bawak membership card!! Vodoh...

Amily mmg sesekali merengek nak dukung... Berapa kali gak stop bf dia.. Dok dalam stroller tido lah jugak dia... Ohye, dia pun dapat banyak toys..... ;)

Lama betul kami kat sana.. Kata merdeka kaaaannn... Sampai nak dekat pkl 5 petang!! Pelik anak2 sikit pun tak ngadu penat tapi masuk je dalam kereta terus zzzzzzzz...

Sempat singgah tempah langsir sebelum balik rumah.. Lega sangat dah settle tempah langsir.... Nanti dah siap i show show ye... Buehehehehe...

Next week insyaAllah nak gi KL... Daddy ada oral exam so weols nak follow... Nak shopping raya kat KL. Nanti2 dah puasa mmg tak larat le kan... Pastu dah boleh duduk senang hati tinggal kemas dan hias rumah je kalau dah shopping siap2...

Middle August dah naik kerja...... Haishhh bosannya..

Oklah uolssss... Byeeee.... ;)

Published with Blogger-droid v2.0.6

2 ulasan:

wan norulkhamisa berkata...

sekejap je rs akk dh merdeka dah...
mcm perasan tudung akk pakai tu mcm tudung kita pakai gi keje arini..hehe

norhidana miswan berkata...

akhirnya murdeka2.... murdeka je terus supink yek kak, mmg kaki supink betul kan...

msti banyak amily dpt toys kt toysurs kan, comei je baju ujan si abg ngn kakak tuh