Rabu, Jun 05, 2013

Day 25 and counting...

Haisshhh.... Lagi 20 hari noksss..... Lama betul nak menunggu... Pada masa yg sama, takut pulak masa berjalan pantas sbb malas nak masuk kije balik....

Hehehe... Jangan risau... Mak cuti 3 bulan noks..... Heaven... Agegegegege....

Ohye.. Amily Rania Iman dah 4kg skrg... Last timbang masa nurse dtg rumah iaitu masa dia berusia 20 hari... Skrg ni tataule brp berat dia... Dulu kakak dan abang dia... Umur sebulan baru cecah 4.2kg... Yelah Amily lahir pun dah 3.4kg kan..... Yang pasti pipi dia kemain berat lagi skrg.... Peha jangan kata le... Ikut gen kakak dgn daddy... Ahaks....

Jumaat ni kena gi hospital utk review hormon thyroid dia.. Hopefully normal lah sbb selagi breastfeed ni mmg hormon dia terganggu sikit sbb Mummy makan ubat thyroid.. Tu sebab Amily kena berulang ke hospital utk cek darah dia... Ikutkan hati nak stop je bf tapi sangat sedihlah nak bagi dia minum fm semata..... Tak sampai hati le...

Takpelah.... Kita tgkle apa kata doktor nanti ye...

Ohye... Mummy skrg dah gatal dah.... Disebabkan raya dah dekat (eh ko puasa pun belum) Mummy dah start shopping raya uolss.... Tapi setakat online sahajo... Skrg ni asyikkkk membeli di Ladorn.. Tadi pulak baruuuuu custom made platform nak pakai raya nanti.... Hahahahaha... Hover khen...

Yelah... Dah lama tak merasa pakai heels noks.... Gian sudeh... Tadi pun tailor langsir Mummy dah datang ukur tingkap... Tunggu Mummy beli kain langsir je ni.... Maklumle tahun lepas tak sempat tukar langsir... Huhhhhhu....

Baju raya je belom tempah ni.... Takut tailor fully booked je.... Risau ni... Mueheheh...

Baju raya anak2 beli siap jelah... Bi pulak belum cari kain lagi.. Haih tataule sempat ke tak...

Ambooiiii.... Puasa pun jauh lagi dah fikir psl raya.. Eh bulan depan dah puasa noks.... Sebulan je lagi ni... Dah takde masa daaaahhh...

Hahah.. Oklah... Nak tidurkan Ariq.. Dia sorg je masih liat ni... Qila dan Amily dah lama lena.... Haih...

Good nite!!

Published with Blogger-droid v2.0.6

4 ulasan:

Adlin Mohamad berkata...

kita awal2 dah tempah sejak anak 3 ni kena prepare awal sebab tiga2 nak sedondon hehehe baju mak apak beli siap je la

norhidana miswan berkata...

comei la qila ngn rambut gitu kak, nampak dh beso lah, pastu dh boleh diharapkan tlg jaga si adik tuh...

sbr kak sbr, sempat lg nk supink raya ek... nikmatilah cuti2 duk umah akak nih ngn tenang ek

QA's ~ mamapapa berkata...

salam kenal..jmput follow kmbali :)

zahirian berkata...

qila nampak kurus?