Khamis, Mei 09, 2013

Belum lagi le.....

Belum lagi uols......

Baby I belum keluar... Ikutkan pengiraan last period dan scan, due date adalah ESOK!

Iye.... Esok 10 Mei 2013...

Muehehehehe... Tapi Iols masih di office......... Masih bekerja dan drive sendiri.... Iols tak macam sesetengah poms tu... Baru pregnant 5-6 minggu dah tak boleh drive.... Choyyy sangat...

Walaupun suami saye ada di depan mata, tetap gi kerja drive sendiri....... Bawak MPV lagi.... Kereta sama besar dengan perut... Kau mampoo???

Perut mak tak kena stereng pun.... Seat sangkak ke belakang sampai habis.... Kaki mak panjang uols so takde masalah... Kalau naik kereta biasa, ooohhh itu problem sebab seat rendah termasuk kan... Tu sebab mak bawak MPV, tinggi takdelah senak perut... Hehehehe... Kalau naik kereta biasa, I pun tak mampoo uols sebab senak perut woo... 

Lagipun Bi tak tidur kat rumah sehari dua ni.... Dia sibuk test so memang kena study hard kat ALAM nun.... Umur dah lanjut uols... Takbleh nak study main2 lagi nanti sangkut... Hehehehe...

So Mama je yang datang teman tidur kat rumah... Mana tahu sakit datang malam2 kan.... Tapi so far masih belum ada tanda apa2... :)

Ohye, meh nak jaja latest gambar kami anak beranak....
Sehari selepas PRU13.... Mummy gi check up kat hospital.... Kids gi school.... Daddy cuti... So lepas settle check up, ambil kids dekat school terus pusing2 mall... Makan dan do some light2 shopping.... Yelah hari itu bertarikh 6 Mei 2013... Birthday mak uols!!!

Hehehehehehe...... Konon nak pow Daddy untuk hadiah birthday.... Tapi tak tahu nak pow apa.... I tetap nak diamond ring! Muehehehehe... Ngada.... Daddy jeling2 gak dekat display cermin Poh Kong tapi dia kata takde pun diamond ring yang harga bawah seribu... Choooyyy... Seribu katanya..... Kemut taw!!

Takpe Daddy..... Start sign on nanti, diamond ring harus dibeli pada gaji bulan pertama okay??? Mummy sanggup tunggu... Muehehehe...

Teringin gak nak beli heels tapi kaki dah dumpuk... Pakai apa semua sendat... Nak beli baju, eh takde mood lah nak pilih.... Nak beli make up pun takde selera.... Dalam paler hotak just nak cari lagi baju2 untuk baby... Last2 si kakak dan abang yang dapat habuan masing2 kat Poney.... Eh diorg pulak yang dapat habuan dari Daddy.... Nak pilih baju2 baby pun tak tenang sebab melayan Qila yang sibuk nak hot pants dan Ariq yang lari sana sini non stop! Pfffthhh!

Qila ni pelik tau... Baju nampak ketiak dia tak suka sebab sexy... Tapi hot pants nak pulak pakai.... Tak kisah pulak nampak bontot dan peha gebu dia tu.... Haih...

Mummy jugak tak dapat apa-apa....

Takpelah... Mummy pun baru je dapat 'diaper bag' last week..... Ngeeeeeeee...
Oh ye... Ni masa Daddy urut badan.... Anak2 dia sibuk jugak nak merasa... Duduk atas perut Daddy dapat rasa gegar2 sikit tu pun diorg dah cukup happy..... :)

Masing2 still pakai uniform sekolah.... Tak bawak baju spare pun..... 
Mummy yang sedang menuju ke 40 weeks of pregnancy........

Berat sekarang adalah 53.6kg...

Gynae pun cakap perut kali ni kecik so baby maybe dalam 3kg sahaja... Kakak dia dulu 3.1kg dan si abang  pulak 3.3kg... So maybe yang BONGSU ni kecik sikit sebab Mummy pun tak kuat makan macam dulu....

Saje jaga badan.... Muehehehehe....

Nyampah...

Oklah uols.... Doakan semoga I selamat bersalin ye..... Lahirkan anak yang sihat sempurna dan solehah..... Sakit sekejap je dalam 15 minit gitu.... Push pun senang je dalam sekali dua gitu...

Boleh ye doakan begitu... Hehehehehe..... 

Ok... Semoga lepas ni I akan buat entry bersama gambar baby dalam perut ni... InsyaAllah...

Daaaaaaaaaaaa....

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason appeared to
be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they just
do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out
the whole thing without having side effect , people could take
a signal. Will probably be back to get more. Thanks

Also visit my web page click here

norhidana miswan berkata...

hepi belated birthday kak...

ingtkan akak dh bersalin lum lg rupenyer, dana doakan akak selamat melahirkan, n semoga akak n bby sihat2 je hendaknyer ek...

Suliana berkata...

semoga slmt semuanya.. :-) haa. berat akhir lebih kurang berat saya ler masa tgu hari :-)

A D I A berkata...

semoga selamat bersalin ye. nampak slim je, perut je besar.

cikgu su berkata...

Semoga selamat. Senang bersalin...sakit 15min aje edar. Amin.

cikgu su berkata...

Semoga selamat. Senang bersalin...sakit 15min aje edar. Amin.

cik chinta berkata...

15 minit..nk jg r gtuh..ha7

fuadnis berkata...

semoga selamat semuanya marsha....i pun debor gak ni...hehe...eh apa nama u kat fb ye??nak add la...senang nak tau perkembangan terkini... :-)

Marsha~ berkata...

https://www.facebook.com/marsha.zliyana?ref=tn_tnmn

add sy kat situ ye... try bukak blog tak boleh pulak

Amy Z! berkata...

Semoga selamat semuanya Marsha. Aminnn..