Sabtu, Mei 25, 2013

Amily Rania Iman

Akhirnyaaaaa.... Setelah 13 hari baru Mummy dan Daddy dapat buat keputusan nama anak ketiga kami ni.... Uhuks...

Ramai sangat kawan2 dan sedara mara tanya pasal nama si kecik ni tapi hari ni baru dapat reveal... Bukannya apa, kami perlukan masa untuk fikir dan buat keputusan... Bukan mudah nak namakan anak ni uols... Nama ni akan digunakan hingga selamanya so perlulah fikirkan nama terbaik untuk mereka...

Kan....

So, kami suami isteri sepakat lah, memberikan nama seperti di atas utk anak ketiga kami ni...  Syukur alhamdulillah... Dapat carikan nama yang sweet2-manja dan mempunyai makna yang baik utk anak2 kami...

Esok dah masuk 2 minggu... Rasa macam kejap je masa berlalu..... Rasa ngeri dalam labour room masih jelas terngiang2... Huhuhu...

Ohye, sepanjang 13 hari ni Alhamdulillah... Amily sangat mudah dijaga... Tak jaundice... Tak kembung teruk.... Breastfeeding pun sangat smooth tapi Mummy belum start biar stock ebm lagi... Malas le nak pump sebab nipples masih sakit lagi... Seriau noks... Tunggulah seminggu dua lagi...

Kakak dan abang pulak sangat sayang kat Amily terutama si abangle... 24hrs nak cium gomol adiknya sampai Mummy pulak naik rimas... Yele, takut budak tu lemas kena hempap... Dia bukan tahu nak berlembut.... Main redah je kan...

Haisshhh... Cepatle habis pantang.... Nak keluar shopping langsir dan baju raya ni.... Uhuks....

Ok daaaa.....

Published with Blogger-droid v2.0.6

6 ulasan:

Amy Z! berkata...

Tahniah Marsya dan suami. Alhamdulillah semua baik2 saja. Sedap sgt nama Amily ni. Hihi.

cikgu su berkata...

Tahniah.
Sedapnama baby..Amily!

-cinta soFiaSafiya- berkata...

tahniah kaksha.....subhanallah comei betoi baby amiLy nih......

selamat berpantang ya :) take care

dak-eiza berkata...

best nama baby dia!
take care

norhidana miswan berkata...

comei nyer nama dia... ish2 akak nih amily baru berapa minggu dia dh sbk nk cari langsir hehehe...

gee ryder berkata...

Yeke ngeri??? Heheheh..
Tetiba next year dua line :p