Isnin, April 15, 2013

Melaka cuti wey......

Huhuhu..... Cuti pun weols tak kemana.... Actually since friday aku tak kerja sbb kurang sihat... Mak kena food poisoning uols.... Choy sgt seksa yarabbi bila 2 hari menderita sakit perut.... Memula ingat sakit nak beranak tp rasanya mcm pelik.... Rupanya, food poisoning..... Sheeesshhh!

Saturday dan sunday dah sibuk dengan wedding sana sini... Kenalah pergi sebab saudara dan rakan rapat tu.... Ni monday ni baru lah rest kat rumah... Basuh baju, settlekan homeworks anak2.... Macam Qila tu dia dah pandai buat homeworks sendiri.... Ariq masih kena pantaulah.. Alaaaa dia pun kecik lagi.... Banyak perlu improvement... Qila tu seawal 3 tahun dia dah school... Ariq pun lebih kurang sama cuma boys ni mmg main2 sikit compare dgn girls... So tengoklah video atas tu...

Dekat Keek pun dah upload few videos... Skrg ni kan musim Keek pulak... Semua bajet retis lah uols letak video muka sendiri dlm tu... Heheheh... Tp duration pendek sgt... Nak perkenalkan nama pun kena cakap laju2... Muehehehe...

Ohye, aku skrg dah 36 weeks.... Mmg tak sabar sungguh nak beranak ni... Bibik baru seminggu balik bercuti ke Medan... Bulan Jun baru dia balik... Hahahaha... Merasalah aku buat kerja rumah dan jaga dua budak masham tu dgn perut besar mcm dugung ni.... Lucky Bi dan Mama ada... Mama selalu gak tolong masak.... Bi pulak tolong makan... Pfffthhh!!

Orang laki ni serajin mana pun dia, bila hidup dah biasa ada bibik, rajin dia boleh hilang uols.... Takpelah.... As long dia balik tetiap malam dan sanggup berulang dr rumah ke kelas dia kat ALAM nun, mak dah sujud syukur dah.....

Lain2 tak perlulah nak merungut sangat.. Hidup ni jangan asyik nak merungut dan komplen itu ini.... Orang baca pub bosan... Dah kalau hari2 meratap kat fb, asyik.merungut itu ini.. Eh bosanlah wey.... Orang lain kena lebih teruk dari ko...

Setakat nak jaga 2 org anak ni.... InsyaAllah tidaklah membebankan.... Petang diorg kat baby sitter after school.... Tugas aku pun bukan banyak sgt.... Cuma merasalah aku iron baju sekolah diorg yang jarang2 sekali aku buat tu...... Muehehe...

Oklah... Kepada yg bekerja, selamat makan tengahari.... Daaaaaa......

Published with Blogger-droid v2.0.6

1 ulasan:

norhidana miswan berkata...

kesian akak food poising lak, mkn kt luar ke kak? menjaga dua permata hati tuh kire senaman lah gk kak, memudahkan akak bersalin nnti kan heheheh...