Selasa, April 30, 2013

39 weeks and diaper bag...


 Hahahah... Tak habis-habis dengan diaper bag!!!

Alasan nak handbag baru je tu... Pffthh!!

So minggu ini adalah minggu ke 39... Seraaaaaaaaaammm.. Tanda2 still takde pon... Hidung pun still mancung lagi takde kembang sembab pon.. Ihiks.... Kaki pun takde bengkak sembab... Just kalau diri lama kat rumah buat keje rumah memalam tu memang naik mendadak lah... Tapi bila siang ok jeghs...

Barang2 baby alhamdulillah.... 100% dah ready..  Baju raya utk dia pun dah beli sikit2... Ye Mummy hover..... In fact baby cot pun dah siap tersedia dah.....
Sweet like candy.... Sebelum ramai yang tanya... I tempah online bedding set ni uols 3 months back! Kat Needles Crafts.. Sila google lah sendiri..... Sweet... Masa memula pasang ni, Qila asyik2 lompat masuk dalam tidur dalam tu... Bohahahaha... Jangan patah kayu baby cot tu sudahle.... Bising gak takut kotor cadar tu nanti.... Tapi budak besar tu makin dilarang makin dia buat... Tu ko tengok bear tu dia le yang letak.... 

Sekarang ni ok le dia nak memanjat masuk dalam.. Jangan nanti, masa adik dia tengah tidur dalam tu nanti, dia lompat masuk dalam tidur sama udahle.... Fitam Mummy!!!

Ohye...... Last Sunday Wynn kawan bahek Mummy dah selamat touch down ke bumi Malaysia..... Mummy yang sangat gelojoh ni terus DRIVE SEORANG DIRI ke Bangi keesokkan harinya untuk collect my diaper bag yang diterbangkan khasssssssssss dari Paris... Sangatle gigih dan tak sabar kan........ Sihat walafiat takde pun sakit pinggang ke ape ke walaupun tengah batuk2 dan mild athma.... Ku redah hiway seorang demi mengambil bag itu.... Gigih.... Aku pun tak sangka aku segigih itu.... Berdoa jugak janganle terberanak kat tengah2 hiway tu... Ahaks...

Ngeeeeeeeeeeeee......

Sampai Bangi, terus serbu Manjaku Bangi dulu untuk last kopek shopping... Cari gak plastik untuk letak EBM tu tapi takde... Cait.... Terpaksa beli bottles jeghs....  Lepas tu terus jumpa Wynn dan peluk2 bag baru Mummy..... Muhehehehehe...

Jam 1 petang weols dan Faznor gerak ke The Gardens untuk claim box.. Sebab Wynn tak bawak balik box dari butik Paris... So weols claim kat KL jeghss... Sales Assistant Louis Vuitton itu sangat baik dan peramah.... :)
Daku yang super happy di kala 39 weeks pregnant! Perut sembunyikkkkk.... Box dan paperbag sikit punye besar rasa macam arkitek puloks....

So uols mesti dah boleh agak kheeeeennn I pilih diaper bag mana dari entry kat bawah ni..... Lagi mahu tanya kan.....

Bag biasa dan simple je uols...... :) Yang penting boleh dibuat melasak....

Yang penting lagi hari ni I gi office dah pakai dah.... Dasar....

Hahahahahahahahahahaha.......

Lepas collect box, weols gi makan then shopping!!! Paling banyak bawak balik paperbags adalah Faznor!!! Heheheh... Dia pun collect box kat LV jugeks.... :) Mak macam biasa keluar masuk kedai2 baby ajelah... Nak shopping utk diri sendiri mmg tak sampai lagi seru.... Tapi hanya sempat masuk kedai2 boring jeghs.... Dalam kepala hotak takut terlajak masa sebab nak balik before 6pm sebab nak ambil kids kat baby sitter....  Mata asyikle tengok jam.... Last2 pukul 7pm baru sampai Melaka.... Nasib Bi tak bising... Huhuhuhu....

Terima kasih Wynn sayang kerana belikan kami bag khassssssss dari Paris.....

Mak suka malam tadi tak boleh nak tidur tau... Mueheheheh...

Ok ok.... I dah boleh beranak dengan tenang sekarang....

Ngeeeeeeeeeeeeee........



1 ulasan:

Suliana berkata...

Haha. Sabo jelah.. Jauhnya la nak collect diaper beg ye.