Jumaat, April 19, 2013

37 weeks baybeh

Alhamdulillah......... Harini genaplah 37 weeks Mummy pregnant.... Tinggal 3 minggu sahaja lagi....... Sangat takut (sakit) tapi pada masa yang sama sangat teruja.... Sangat tak sabar nak cuti duduk rumah je ni.... Ahaks... Hopefully baby keluar on time 10 Mei.... Mummy kan cuti 3 bulan so boleh terus berjimba bercuti raya sebab raya tahun ni adalah jatuh pada 8 dan 9 Ogos.... Ngam ngam soi.... :) Lepas tu Daddy dan start kerja dah... :(

So far segala persiapan baby dan diri sendiri sudah settle 100% eh kecuali minyak Yu Yi baby je blom beli... Muheheheh.... Set berpantang Mummy dah beli last few days... Macam biasa beli Nona Roguy macam 2nd pregnancy..... NR is the best uols......

Bedding sets pun dah siap cuma belum sampai lagi..... Parcel Pos Laju memang lembabs uols..... Pasrah je lah nak tunggu..... Mummy tempah online sahajor.... Tak tahulah macam mana rupanya tu..... 

Cuma satu je belum dapat ni....... Diapers bag!!! Huhuhuhu... Dah berbulan survey tapi tak boleh decide langsung!!! Dalam kepala hotak Mummy nak yang ni :- 
Olivia Cherry by Storksak London..

Smart sangat....... Tak nampak mcm diaper bag khen????? Ngeeee........ Sungguh elegan...

Ni semua gara2 Dr Harlina, wife Angkasawan Negara tulaaaaaahhh... Gi bagitau pasal brand ni kat blog dia.... Hehehehehe... Terus terjebak jugak... Ni ada jual online di Malaysia tapi mahal sikitle compare kalau beli direct dr London... Kawan baik Mummy, Wynn kan skrg ada kat Europe... Dah tanya dia kalau jumpa brand Storksak ni sila whatsapp cepat2.... Ihiks....

Tapi yang Storksak tu mmg first choice lah....


2nd choice adalah ini... Gucci Craft Tote.... 

In case kalau tak dapat nak cari Storksak atas tu...

Ini bukan diapers bag tapi boleh dibuat as diapers bag.... Yessss... Mummy mmg hover...

Jangan meluat okay..... Boleh buat gi kerja jugek khennnn.... So multi purpose gitu... Dah suruh Wynn survey gak kalau ada kat Outlet di Paris...... Yummmehhhh....


3rd choice adalah ini.... LV Damier Neverfull MM...

Yesssssssss... I know... Orang dah tak pakai neverfull lagi.... Tu sebab Mummy nak buat as diapers bag tapi maybe lasssssssssssst choice... Dan kalau Wynn boleh dapat VAT 20%, I'll go for this one... Jugak boleh dibuat pakai harian... Anak dah 3, boleh campak semua masuk dalam.... :)

Oklah uols.....

Kehendak ibu mengandung jangan dipertikaikan..... Ahaks.....

Nanti kempunan susah uols...... Muehehehe...

Satu lagi mengidam cincin diamond ni.... Bi kata tunggulah dia start belayar dulu.... Skrg ni dapat gaji basic je, jangan kata cincin diamond, cincin belah rotan pun Bi tak hingin nak belikan.... Muhehehehehe...

Iyolah...... Kita tunggu ajelah ye.... Dapat tak cincin diamond ituuuuuu... Shhheeessshhhh!

Kalau dapat, alhamdulillah...... Kalau tak dapat pun, Mummy tak kesah.... Saje je ngada... :P

Okaylah... Selamat berhari minggu uols....

Kami tak kemana2 pun minggu ni.... Tak larat lah.... Duduk rumah ajelah kemas dan basuh rumah... :)


4 ulasan:

Fazlinil Irma berkata...

agak2 kalau dpt beg tu lepas baby kuar.. nti air liur baby meleleh dak. hahahaa.

cik chinta berkata...

dkt nk sm trikh due. tp dedynye xd ms bslin. bln 8 br off.

cikgu su berkata...

Marsha... Kak us nk Kirin lv speedy idyle strap kat Karan boleh??? Plissss

fazianbatrisyia berkata...

lama tak jumpa...selamat berpantang nanti ye...3 bln cuti kejap jek habis...da naik keje..nak tinggal bby sangatlah sedih...

Perasaan takut ke tak takut ke...keha hadap jek...tak leh wat apa...In sha Allah selamat sy doakan...