Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2013

39 weeks and diaper bag...

Imej
Hahahah... Tak habis-habis dengan diaper bag!!!
Alasan nak handbag baru je tu... Pffthh!!
So minggu ini adalah minggu ke 39... Seraaaaaaaaaammm.. Tanda2 still takde pon... Hidung pun still mancung lagi takde kembang sembab pon.. Ihiks.... Kaki pun takde bengkak sembab... Just kalau diri lama kat rumah buat keje rumah memalam tu memang naik mendadak lah... Tapi bila siang ok jeghs...
Barang2 baby alhamdulillah.... 100% dah ready..  Baju raya utk dia pun dah beli sikit2... Ye Mummy hover..... In fact baby cot pun dah siap tersedia dah..... Sweet like candy.... Sebelum ramai yang tanya... I tempah online bedding set ni uols 3 months back! Kat Needles Crafts.. Sila google lah sendiri..... Sweet... Masa memula pasang ni, Qila asyik2 lompat masuk dalam tidur dalam tu... Bohahahaha... Jangan patah kayu baby cot tu sudahle.... Bising gak takut kotor cadar tu nanti.... Tapi budak besar tu makin dilarang makin dia buat... Tu ko tengok bear tu dia le yang letak.... 
Sekarang ni ok le dia nak m…

37 weeks baybeh

Imej
Alhamdulillah......... Harini genaplah 37 weeks Mummy pregnant.... Tinggal 3 minggu sahaja lagi....... Sangat takut (sakit) tapi pada masa yang sama sangat teruja.... Sangat tak sabar nak cuti duduk rumah je ni.... Ahaks... Hopefully baby keluar on time 10 Mei.... Mummy kan cuti 3 bulan so boleh terus berjimba bercuti raya sebab raya tahun ni adalah jatuh pada 8 dan 9 Ogos.... Ngam ngam soi.... :) Lepas tu Daddy dan start kerja dah... :(
So far segala persiapan baby dan diri sendiri sudah settle 100% eh kecuali minyak Yu Yi baby je blom beli... Muheheheh.... Set berpantang Mummy dah beli last few days... Macam biasa beli Nona Roguy macam 2nd pregnancy..... NR is the best uols......
Bedding sets pun dah siap cuma belum sampai lagi..... Parcel Pos Laju memang lembabs uols..... Pasrah je lah nak tunggu..... Mummy tempah online sahajor.... Tak tahulah macam mana rupanya tu..... 
Cuma satu je belum dapat ni....... Diapers bag!!! Huhuhuhu... Dah berbulan survey tapi tak boleh decide langsu…

Melaka cuti wey......

Huhuhu..... Cuti pun weols tak kemana.... Actually since friday aku tak kerja sbb kurang sihat... Mak kena food poisoning uols.... Choy sgt seksa yarabbi bila 2 hari menderita sakit perut.... Memula ingat sakit nak beranak tp rasanya mcm pelik.... Rupanya, food poisoning..... Sheeesshhh!Saturday dan sunday dah sibuk dengan wedding sana sini... Kenalah pergi sebab saudara dan rakan rapat tu.... Ni monday ni baru lah rest kat rumah... Basuh baju, settlekan homeworks anak2.... Macam Qila tu dia dah pandai buat homeworks sendiri.... Ariq masih kena pantaulah.. Alaaaa dia pun kecik lagi.... Banyak perlu improvement... Qila tu seawal 3 tahun dia dah school... Ariq pun lebih kurang sama cuma boys ni mmg main2 sikit compare dgn girls... So tengoklah video atas tu...Dekat Keek pun dah upload few videos... Skrg ni kan musim Keek pulak... Semua bajet retis lah uols letak video muka sendiri dlm tu... Heheheh... Tp duration pendek sgt... Nak perkenalkan nama pun kena cakap laju2... Muehehehe...Ohy…

Khamis malam Jumaat

Imej
Hamboiiiiiiiiiiiiii.... Laju je korang ek kalau bab2 malam jumaat ni........... :p

Lama tak bebel2 kat blog ni... Kejap je dah masuk bulan April kan...... Tak lama lagi dah nak puasa.... Hehehehe... (Ko mengada ganti pose pun belummmm)

So ini bulan terakhirlah kot aku berstatus Mummy of Two... Pasni dah ada anak TIGA.... TIGA beb.... Seram je dengar... Heheheheh.... Camnelah rupa dan perangai yang nombor tiga ni ek??? Rasanya jauh sangat kot dengan perangai Qila dan Ariq..... Disebabkan dia girl, aku syak dia akan more to perangai Ariq.... Due ikut kiraan last period adalah pada 10 Mei 2013... So lebih kurang sebulan je lagi..... Pastu ko tengoklah apa ngomelan aku kat blog ni kan... Huhuhuhu... Ikut hati memang tak sabar dah sebab malas nak drive pergi kerja.... Tapi, kenalah tempuh jugak.... Selagi termampu, aku akan drive lah jugak kan....

Sabtu ni Bibik dah balik Medan... Genap 3 tahun dia berkhidmat dengan kami... Katanya nak datang kerja balik tapi wallahualam... Bi dah janji na…

Terima kasih Daddy!!~

Imej
My happy baby boy dengan Junior Golf Set barunya.......
Pasni jangan nakal2 ye sayang...... Daddy memang betul2 spoiled kan Ariq this time..... 
Mummy dengan kakak makan hatiii... Pfffthhh!!
Nanti suruh Daddy cecepat tanam rumput carpet (paling mahaaalll) kat depan rumah ni ye.... Boleh lah Ariq main golf selalu... :P