Rabu, Mac 27, 2013

Sekali lafaz...

 Alhamdulillah..... Dengan sekali lafaz, satu-satunya adik tunggol aku nan saorang tu dah bergelar seorang SUAMI..... Rasa sayu sangat... Akhirnya dia berkahwin juga dengan seorang yang betul2 ikhlas menyintainya...... Dan perempuan itu juga sangat disenangi oleh kami sekeluarga.... Hahahahahaha..

Perghhh kehlas ayat ko kheeeen....

Yelah... Nak kawin ni kenalah dapat restu mak bapak uols... Tambahan lagi dia ni anak tunggal lelaki... Bongsu pulak tu.... Samalah macam Ariq bila besar nanti kan, Mummy mesti akan pilih yang terbaik untuk dia...... 

Huhuhuhuh.... So kami memang senang dengan kehadiran Dr. Siti Halimatun dalam keluarga kami.... Senanglah nak dapat MC free uols... Muehehehehehehehe....

Welcome to our family dik....
Upacara batal air sembahyang... Tak sangka woooooo, adik aku ni muka je poyo... Boleh sekali lafaz je haritu... Terer betul.... Abang ipar kesayangan kau yang itu pun 3 kali Boy oiiii... Hahahahah... Tumpang bangga akak ko ni..... 
See.... Kami laki bini yang over excited.... Anak2 tak tahu kat mana dah hilang...... Seronoklah buat majlis nikah kat masjid.... Sejukkkk dan tenang aje.... Takde sesak dan kepanasan kan.... :)

Terkezutlah tu mak punya perut tersorok... Hehehehe.... Baju kurung raya ni ngam2 soi je kat badan... Kain terpaksa pakai bawah perut.... Pakai extension lah uols..... Perut sangat nampak tapi dalam gambar ni tak berapa jelas lah..... Ada jugak yang tanya kat instagram...

Malam tu pulak ada majlis khatam quran... Di rumah pengantin perempuan....
Ni aje gambar yang ada.... Hehehehe..... Actually ada banyak.... Tapi malas nak transfer dari hp.... Ni semua dari instagram jeghs....

Esoknya, 24 Mac 2013 majlis reception belah pengantin perempuna kat Kukup Golf Resort. Ohye, adik aku ni dapat orang Pontian... So berkampunglah kami kat Pontian tu dua hari satu malam... Duduk homestay ramai2.....

Ariq sangat happy bila sampai je kat resort tu.... Nampak pulak golf course, buggy dan bendera lubang tu..... Dia lantas merengek2 ajak Daddy ke padang.... Nak main golf katanya.... Aduhaaaaaiii nak... Tengah2 panas ni ape jadahnye nak main golf.... Huwaaa.... Sian dia...... Teringin sangat kot nak main golf tengah padang.... Selama ni main depan TV je....

Tapi bila pengantin dah start je berarak masuk ke dewan, dia lupalah kisah golf.... Dia makan bertambah-tambah noks.... Lepas dah kenyang, mulalah dia melasak!!!

Huwaaaaaaaaa..... 

Masa nak bergambar dia memang suka... Dia orang pertama naik atas pelamin, TETAPI.......
Ko tengok.... Dia berjoget atas tu... Bukan posing tapi MELINJANG!!
Qila steady je.... Ko tengok Busu Boy grip bahu Ariq.. Diorg nak posing senyum pandang camera pun tak senang... Hahaha...

Pelamin sangat cantik dan sweet... Baju Siti pun cantik.... Mak suka....
Ko tengok muka aku pulak.... Aku tengah control ayu tu.... Tangan tengah grip bahu Ariq nak suruh dia diam sebab mak dia yang diva sendu ni nak ambil gambar.... Huhuhuhu...
Mak masih lagi control atu.... Oh itulah Mama I...... Kami dua beradik je.... Kalau ada arwah Abah dan arwah akak, nampakle ramai kat dalam gambar ni.... :(

Ariq dah mula menjerit.... Dia kata "Jangan pegang Angaaaaaahh... Lepassssssss......"

Lantas mak ni pun hilanglah kesabaran yang maha ciput tu........
So nilah hasilnya..... Muehehehe... Tangan aku tu tengah mengepak then grip kepala dia sebab geram sangat!!!!!

Bukan setakat itu sahaja uols...... Kat bawah pelamin lain pulak ceritanya......

Cer kau tengok gambar ni :- 
Anak kau mampu nak buat macam ni???????

Tercengang adik aku bila Ariq join pegang tangan dia masa pengantin tengah sibuk potong cake!!! Siap cakap "Cepatlaaaahhh..." Sebab pisau tu tak bergerak2 dari tadi.... Habis je potong, dia orang pertama tepuk tangan.... Eh kau ingat ni birthday party???????

Terpaksa adik aku potong sekali lagi untuk posing depan cameraman.....

Muahahahahahaha..... Ariq oh Ariq....

Ko makan apa ni nak oi?????

Pfffthhhhh!



13 ulasan:

Nur Hafiza Rahsid berkata...

HHAHAHAHAHA kakk. Sy tengok gambar Ariq tu, teringat masa kecik2 baya Qila dulu.

Pakcik saya kawen. Tp sy pulak yang feeling lebih sedih sebab rapatt,. Pegi nanges dalam bilik panten. Org dok huhahuha Sy dok nanges begolek atas katel panten tu. Mampu?? Hahaha

Lepastu pakcik makcik tu pujuk2.. Sy ikutkan je mana pegi.. Sampai dia orang makan beradab, sy yg duduk tengah. Hahahahhaa.

Aduii. Sy taktau kenapa diri ini begitu sengal sampai begit sekali. :))

Marsha~ berkata...

Hahahaha.... smp mcm tu sekali syg kat pakcik ye.... qila dan ariq pun sgt closed dgn busu boy dia ni.... lebih2 lagi time daddy dah start belayar, mmg busu boy lah tpt bermanja... ni dh kwen no tataulah ada ms bermanja lg ke tak... huhu

Fazlinil Irma berkata...

alhamdulillah.. selamat pengantin baru utk adik marsha.. teringat citer2 dia dgn gf lama dlu.. hehe..

moga bahagia sampai syurga..

ariq tu tgok dlm gambar pun dah geram.. ligat..!

OneSimpleMother berkata...

hihihi.. lawaklah ariq ni... boleh pulak enterframe pengantin nk potong kek..

wan norulkhamisa berkata...

cute...

wan norulkhamisa berkata...

cute...

wan norulkhamisa berkata...

comel tulisan blog akk..nk tiru boleh..

Norhidayah Zaidon berkata...

salam kak..maaf mengganggu..blh x sy nak mntk email @ fb akk ke..mn2 la..sy nak tya about wedding kt kukup golf resort ni..hehehe..blh x?hrp x menyusahkan..trm kasih ;)

Norhidayah Zaidon berkata...

salam kak..maaf mengganggu..blh x sy nak mntk email @ fb akk..@ mn2 jela..yg sng..sbb sy nak tya sket la about wedding kt kukup golf resort ni..harap akk x keberatan..tq ye.. :)

Norhidayah Zaidon berkata...

salam kak..maaf mengganggu..blh x sy nak mntk email @ fb akk ke..mn2 la..sy nak tya about wedding kt kukup golf resort ni..hehehe..blh x?hrp x menyusahkan..trm kasih ;)

Marsha~ berkata...

hidayah sorry ye lmbt reply. Email akak marcia.zlyana@gmail.com

Norhidayah Zaidon berkata...

salam kak..sy dh sent email kt akk..akk dh dpt ke?maaf mengganggu ye..hehehe..tq..

Norhidayah Zaidon berkata...

salam kak..thanks sbb sudi respon..hehehe..sy dh sent email kt akk..dpt x?tq ye kak..hrp x menyusahkan.. :)