Rabu, Mac 06, 2013

Last minute plan..

Last week bibik mintak permission untuk cuti 1 hari nak balik ke rumah adik ipar dia kat Bangi... Dia kata nak naik bas on friday tapi siapa pulak nak layan dia nak hantar naik bas sebab on friday semua pun sibuk kerja...

So Daddy pun tanya Mummy kalau2 ada plan nak ke Bangi... Boleh tumpangkan bibik sekali.. So pergi on saturday, balik sunday... Mummy pun actually mmg nak sangat ke Bangi... Sebabnya ada dua tiga agenda dalam kepala hotak ni...

1. Nak pergi Manjaku Bangi sebab belum pernah pergi...
 2. Nak pergi Alamanda sebab Mothercare tengah sales!
3. Nak pergi Dinner Malam Anugerah Seni UKM

Memang Mummy laju2 terus setuju ajelah kan bila Daddy ajak pergi Bangi... :P

Daddy pulak mmg ada jemputan makan2 kat Shah Alam... So memang sambil menyelam minum air le....

So pagi sabtu tu bergerakle kami ke Bangi.... 
Budak ni mula2 memang duduk diam tengok Toys Story kat dalam kereta.... Tapi rupanya Qila just bawak 2 DVD je... Toys Story dan Tinkerbell.... Habis je Toys Story Qila pasang pulak Tinkerbell so Ariq maha bosan le kan sebab cerita girl..... Dia pun start melompat dan memanjat seats kereta... Ayoooo... Sampai bergegar MPV Daddy kau ni nak ooooiii!!! Bibik pun dah tak boleh kawal ini budak... Sampai satu tahap, Daddy stop kereta kat tepi hiway konon ugut nak campak dia masuk gaung.... Barule senyap sekejap.... Tahu takut!
Sangat handsome budak ni nak pakai cap... Beli kat H&M.. Baju superhero dari Manchester. Seluar biru tu dari H&M jugak... Perghhh kehlas... Ariq pun nak hashtag #wiwt hokay....... Spender je tak hingat dia pakai spender ape... Agegegegege....

Sampai je Bangi, kami singgah Pick A Dress dulu untuk shopping baju baby tapi oh em geeeeeee sedih gila kedai dia okay...... Beli barut dan sehelai rompers je kat sana.... Then terus ke Manjaku Bangi sebelah depan sana... 1000 kali jauh lebih best!!! :)

Bengang je bibik kan sebab kena singgah shopping dulu... Muncung je mulut dia sebab kena jaga bebudak tu yang tak reti duduk diam.... Daddy sibuk pilihkan toys... Aku sibuk carik dan explore apa yang best kat 1st floor Manjaku tu... Memang rambang mata babe!!! Semua wishlist yang masih belum settle ku beli aje kat sana.... Happy!

Pukul 3pm barule hantar bibik ke area UNITEN sana... Then terus shoot ke Shah Alam... Dua2 budak yang happy dapat toys sorang satu pun tidur dengan aman damai.....
Ariq dapat crane.... Mahal betul.... Daddy yang insist sangat nak beli sebab Daddy yang nak main sebenarnya!! :P
Actually Qila tidur peluk kotak toys dia... Set playground Dora.. Tapi lepas dia dah lena, kotak tu terlepas jatuh... Teddy tu mmg bawak dari rumah...

Sangat bengang okay sebab Waze bawak kami ikut jalan kampung untuk ke Jalan Naga Seksyen 32 Shah Alam dari UNITEN tu... Puuuiiii sikit punye jauh dengan jalan kampung berlopak sana sini... Aku rasa dah mcm lalu kat kampung2 di Batu Pahat okay.... :P Dahe time tu matahari mmg mencucuk kat side aku... Barannnnnn je dengan Bi.... Mata dahle ngantuk... Perut lapar sebab belum lunch..

Kami kat Shah Alam tak lama sangat... Makan2 then lepak jap.. Kids main2 toys yang ada kat rumah Dodi kawan Bi tu.... Dodi ni actually exclassmate Bi kat MRSM dulu... Dia saje buat makan2 invite kawan2 datang rumah.... Pukul 6 petang kami gerak balik Bangi balik sebab Mummy nak gi dinner....... :)

Kali ni ikut hiway.... Legaaaaaaaaaaa...... Huhuhuhu.....
Pukul 8.30 malam Mummy dan kawan baik Mummy, Wynn dah terpacak kat Dewan Canselor UKM ni.... Daddy dan anak2 tinggal rumah Wynn sebab memang tak plan nak bawak diorg... Diorg lagi suka duduk ruamh kot... Masing2 dah ada toys baru kan.... Macam biasa, Mummy cakap dengan diorg Mummy ada mesyuarat... Ihiks....

Mari pose ala2 oscar award gituuuuu..... Mampu????
Sebahagian daripada kronies yang datang... Banyak gambar kat instagram sebenarnya..... 

Malam tu memang happening.... Yelah, kira macam mini gathering alumni Kelab Teater Rimba gitu.... Rindu sangat kat diorg ni... Macam2 cerita keluar... Macam2 gosip ada... Heuheuheuheu.... Riuh okay meja kami malam tu.... Thanx to Asram sebab sponsor dua meja VIP untuk kami semua.... Murah rezeki dia... :)
Mari posing di meja makan.....

Lepas habis dinner sempat mengeteh jap kat The Grato.. Nak dekat pukul 1pagi baru sampai rumah.... Anak2 dah tidoooooo.... Daddy je terjaga balik sebab Mummy balik....

Esoknya bangun lambat sebab tidur lambat... Plan ke Alamanda adalah musnah sama sekali sebab kami repeat balik ke Manjaku Bangi!!! Hahahahahaha.....

Mummy tak puas shopping..... Kali ni kami cover floor bawah pulak.. Heuheuheuheu... Botak paler Daddy nak membayar.... 

Lepas tu gi Mines untuk bawak bebudak naik cruise.... Wynn dan Owne kata, tak payahle weols nak ke Alamanda time weekend dan time orang dapat gaji ni sebabnya akan kompem sesak dan ramai gila umat!... So kami ke Mines aje... Ingatkan takde lah ramai orang nak serbu Mines kan..... Tapi sama je sesaknya uols... Nak masuk parking sesak jammed!! Sebab Big Bad Wolf kan kali ni buat kat Mines uols..... Mummy lupaaaaaaaa.... Susah gak nak dapat parking.... 
Kami terus naik cruise.......... Ariq masih mamai sbb baru bangun tidur...
Qila agak bad mood sebab lapar le tu....

Banyak gambar kat instagram... Malaslah nak tepek kat sini......

Lepas makan, jam 5 lebih kami terus ambil bibik kat UNITEN... Terus shoot balik Melaka.......

Penatnyeeehhhh....
Eh... Terselit pulak gambar ni.... Ni rocker baru sampai Jumaat lepas..... 
Damaged kat Manjaku Bangi.... Plastik Pick A Dress ntah mana ntah tercampak....

So far tinggal 10% je barang2 baby yang belum ready.... Syukur dapat sediakan semua awal sebab lepas ni Mummy dah sibuk wedding Busu Boy.... Lepas dari tu mesti dah sarat sangat untuk gi shopping... So alhamdulillah dah settle mostly banyak benda....
Thanx kepada Uncle Yasser dan Mummy Wynn sebab sudi tumpangkan kami malam tu...... Diorg mmg suka sangat duduk sini sebab ada banyak kucing... Heheheheheh...
Pagi2 kat rumah Mummy Wynn... Inilah crane baru Ariq..... Memang dia suka dapat main crane ni... Dia kan suka benda2 mcm ni.... Daddy??? Daddy lagilah suka sebab masa dia kecik2 dulu mana mampu nak beli semua ni.... Dah tua ni baru ada rezeki nak beli dan main... Heheheheheh

Okaylah... Panjang lebar entry ni khennnn...

Tiada ulasan: