Selasa, Mac 19, 2013

Jumaat yang meroyan... Hahaha

Jumaat lepas masa lunch hour aku meroyan sangat kat office.... First sebab frust sangat kheeeeennn... Mahunya tak frust sebab Khamis sebelum tu aku dah pasang niat nak shopping kat Jusco during lunch hour masa Jumaat tu lah.... Sebab JJ ada sales.... (Ah JJ tu sepanjang masa sales nyah oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....)

Tapi masa lunch hour tu, big boss bagi hint2 suruh duduk office dgn dia untuk settlekan hal geran ERGS yang masih belum settle tu... Sentaaaaaaaaaaaapppp... Siap order nasi ayam untuk makan during lunch kan.... Punyelah frust!! Sebabnya aku mmg nak sangat JJ Ayer Keroh nun... Kalau weekend mmg tak kuasa nak ke sana sebab jauh... Baik gi Aeon Mall je... Tapi ada sesuatu nak beli kat JJ Ayer Keroh... Kat Aeon Mall takde....

Ah tu malas lah nak cerita... So lepas ke kerja, hasrat murni ku untuk shopping tetap diteruskan jugak.... Gigih tu uols.... Mak terus drive ke JJ terrus dari office... :)
Nil lah sebab utama mak menggeletis nak shopping jugak.... Hahahahahahahahaha....  

Benda pertama aku nak beli adalah bath tub baby.... Ihiks... Yelah, haritu adalah last day untuk member sales... So bath tub tu dapat 20% diskaun.. Oklah tu noks harga sebenar adalah RM69.90.. banyak jugak mak dapat jimaaaaattt.. :P Kat Aeon Mall ada bath tub tu tapi tinggal dua je... So dua2 tu dah ada kotor sket... Muhehehehe.. Mak memang cerewets!!!

Dan, memandangkan Sabtu tu mak takde plan nak keluar kemana-mana... So hajat hati nak basuh baju2 baby yang baru beli.... Baju2 lama Qila dan Ariq semua bibik dah settlekan... So sebagai Mummy yang diva dan hover ni, Iols pun belilah perkakas dan keperluan untuk membasuh 'tangan' segala mak nenek baju2 baby tu... So memboronglah segala keperluannya kheeennn...
Semua harus pink dan hijau sedikit..... Retis tak retis lah kaaaaaannn... Sepit baju pun nak pink! Lantak lah.... Hahahaha... Ini semua pemangkin supaya mak ada tenaga dan kudrat untuk membasuh... :P Basuh tangan Uols..... :p

Kat rumah bukan takde baldi or bakul baju pon... Saje gatal nak beli baru sebab baby adalah girl so kena beli color pink! Muehehehe...

Dapat gak cari bakul kecil utk letak segala mak nenek diapers + toiletries yang juga color pink! Hehehehe... Bukan senang nak cari yang besar yang boleh sumbat semua... :)

Mata dah rambang, beli jugak lagi beberapa helai baju baby dari Baby Miki... Sangat syomel!!!! Mummy janji.... Ni baju2 yang terakhir akan dibeli... Pasni tunggu baby lahir baru sambung beli okay..... ;)

Tapi sedih sangat bila Barbie Kiera Pop Star yang Qila nak sangat tu takde pulak jual kat JJ ni.... Call Daddy mengadu... Dia kata esok boleh cari kat Aeon Mall sahajor.... Yessss... :)

So nak dekat maghrib baru sampai rumah... Muehehehe....
Malam tu terus keluarkan segala baju2 baru yang terlipat dalam plastik untuk dibasuh... Baju2 baru yang dah siap berhanger dalam wardrobe tak keluarkan sebab malas.... Mana larat uols nak basuh semua serentak... Ni basuh yang nipis2 je sebab iols malas nak berkerah tenaga nak memerah.... Hahahah... Dasar....

Yang lain2 macam napkins, towels, blankets, rompers, sleepsuits dan baju2 lain tu, lain kalilah basuh... Sedikit lama2 jadi bukit.... Bukan tanak suruh bibik, biar basuh sendiri puas hati..... Kan??? Takpe ada amsa lagi ni... InsyaAllah sempat....
Elok pulak matahari memancar terik weekend tu... Memang sedap lah baju tu kering dalam masa beberapa jam sahajor..... Masa sibuk menyidai semua baju ni kan.... Terus terasa eh lamanyaaaaaaaaaa aku tak buat kerja2 menyidai ni.... Selalunya bibik yang buat semua.... Tiba2 teringat zaman muda2 dulu basuh baju2 Qila.... Masa dia kecik.... Teringat masa tu Bi jauh di lautan, aku jaga Qila sensorang.... Dengan bantuan Mamalah of course.. Teringat bau Qila masa baby.....  Aku stop buat semua kerja ni lepas Ariq umur 4 bulan sebab dah ada bibik kan... So semua pass baton kat bibik... Aku langsung tak amik port lagi bab2 basuh baju anak ni... Tetiba rasa rindu pulak moment ni.... (tangan di dada mata ke atas lidah terjelir)

The best part is, si kakak dan si abang tolong Mummy sidai baju2 baby....... Time mengangkatnya pulak si abang tolong Mummy angkat.... Sangat sweet kan????

Tak sabar nak tengok muka baby........ 

Weekend ni sampai weekend depan Mummy dan daddy akan sibuk... Daddy sibuk exam dan Mummy sibuk dengan wedding busu boy.... So April baru kami boleh relax sikit.....

Masa tu bibik balik Indon bercuti.... So takdelah istilah relax yo....... Risau gak boleh ke handle semua ni tanpa bibik... :(

Huhuhuhuhuh... Oklah dah panjang sangat ni.... 

Later Mummy blog pasal Kakak dan Abang pulak ye... Daaaaaaaa....

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Suliana berkata...

seronoknya soping barang baby :-)..

mama ila berkata...

wahhh..banyaknya baju baby..hehehe..seronokkan... salam kenal dari ila yer..ila follow sini =)