Khamis, Mac 14, 2013

Geram

Budak ni kan, bila depan mata Mummy.... Mummy geram sangat dengan dia sebab dia ni susah nak kawal dah sekarang ni.... Terutama di tempat awam.....

Bibik memang tunggu masa je nak cubit budak ni kot...

Mummy apetah lagi.....

Kalau kite marah or ugut dia nak jual dia kalau dia nakal, bukan dia reti takut...

Sebaliknya dia akan menjerit bingit satu Melaka dengar... Oh my god... Bayangkan kalau itu berlaku di dalam sebuah klinik???? Macam semalam... Huwaaaa.....

Malu Mummy......

Geramnye kat dia hanya Tuhan je yang tahu.... Sekarang ni yang boleh kontrol dia hanya Daddy seorang sahaja.... Mummy dan bibik dia tak takut langsung... Tak tahulah macam mana pasni kalau Daddy dah start kerja... Haih....
Tengoklah muka dia tu.... Nampak good boy kan??? Nampak innocent jeghs...

Mummy tak larat dah nak pujuk cakap bebaik dengan dia agar dia behave.... Puas nasihatkan dia sebelum tidur... Hembus Ya Latif banyak2 kat kepala dia.... Memang dia akan behave sesekali... Tapi kadang2 bila notty dia datang, Ya Allah...... Tak keruan Mummy dan bibik.. Terutama bila Daddy takde...

Pada masa yang sama, Mummy pun tak larat nak babap or cubit dia bila dia nakal sangat.... Dia dah tak heran dah... 

Sian dia.... Adik belum keluar dah kena cubit kat punggong... Dia ni pujuk lembut2 or cakap baik2 hanya praktikal bila masa2 tertentu je... Kalau dia dah super excited, kita cakap apa pun dia tak dengar....

Dia buat bodo je....

Geram tau...

Tapi bila Mummy works, tak jumpa dia almost 8-9 hours... Ya Allah rasa rindu sangat......

Rindu celoteh dia..... 

Rindu pelat dia....

Daddy pun rasa rindu sangat kalau tak jumpa dia sebab dia ni sangat cheeky... Apa je yang keluar dari mulut dia buat kami semua akan rasa bahagia dengan kehadiran dia.. Cuma tang nakal dan hyper dia tu aje kami tak larat nak handle..

Ariq oh Ariq..... Mummy kunyah2 Ariq macam chewing gum nak???? 

Shessshh!

Sekarang ni siapa yang marah dia lebih2 or usik dia lebih2, dia akan cakap "Angah panggil Daddy bantai dengan tali pinggang nak???!"

Amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...... 

Daddyle ajar ni... Pfffthhh!

3 ulasan:

Fazlinil Irma berkata...

budak bijak ni.. ada je akai dia nak bg mummy marah.. :)

OneSimpleMother berkata...

amboi... tali pinggang tu... hehehe.. lawakla ariq ni..

Suliana berkata...

haha.. pandai dia.. ibu bapalah yg mencorakkan anak2.. samalah macam saya, aqil punya perangai pun dah pening kepala pikir..