Selasa, Mac 12, 2013

Check list lagi....

1. Cot dan playpen - settle
2. Bedding sets - settle
3. Feeding bottles - settle
4. Bf supporting pillow - settle
5. Receiving blanket + napkin - settle
6. Newborn rompers, jumpsuits etc - settle
7. Towel - settle
8. Mittens, booties + girdle/barut - settle
9. Breast pumps - settle
10. Baby wrap/bedung - settle
11. Rocker - settle
12. Diapers - settle
13. Baby oils - pending
14. Changing mat - settle
15. Topi/hats - settle
16. Toiletries - pending
17. Bath tub - pending
18. Mummy nipple cream - settle
19. Set pantang - pending
20. Baby stroller - settle
21. Nappy cream - settle.
22. Feeding towels - settle
23. Antidust latex baby pillow - settle
24. Socks Mummy - pending
25. Fellina lotion- pending
26. Diapers bag - pending

Haaaaa... Tengok tu kan almost settle semua..... Best betul kan..... Pasni tak payah nak pening2 kepala lagi....... Semua dah settle.... Mostly barang2 Mummy je yang tinggal... Ala tu dalam masa sejam shopping boleh settle.... Sap sap soi.... Ohye, serta packing barang2 dan masuk dalam kereta.... Itu senang jooorrr..

Persediaan awal tu penting.. Pasni dah sibuk wedding adikku... Pastu Daddy pulak dah sibuk final exam... Memang dah takde masa nak shopping... Akhir bulan April- awal Mei just bersedia untuk beranak.... Settle!

So anak2 pun dah settle diberi rewards awal2..... Last week adalah holiday terakhir sebelum Mummy deliver... Lepas ni memang dah tak larat nak bawak diorg berjalan lagi.... So Bukit Gambang adalah holiday terakhir sebelum Mummy deliver... Hopefully diorg takdelah merengek ye kena duduk rumah je pasni.. Ihiks... Dah puas dah berjalan every week....

Dua orang budak yang suka sangat tidur hotel dan mandi swim pool!! :)

Kalau dah lama sangat tak pergi hotel tu, masing2 mulalah mengomel  "Lamaaaaaaaaaaa saya tak pergi hotel kan Mummy..."

Iyolah.... Pasni duduk rumah je jaga adik ye sayang... InsyaAllah lepas Mummy deliver, kalau Daddy belum sign on lagi, kita gi jalan-jalan lagi ye... Lepas raya kot.. InsyaAllah.... 

Sayang kamu banyak-banyak... Muachs!

Update pasal Bukit Gambang nanti2lah ye....


1 ulasan:

Lelord berkata...

Iyerr je holliday terakhir...silap2 ko yg ajak bebudak ni nyahh