Jumaat, Mac 08, 2013

31 weeks!

Eh... Harini dah masuk 31 weeks lah kan...

Huhuhu... 9 weeks to go dan Iols sangat tidak sabar...... Sangat tidak sabar mahu lihat dan cium baby yang suka buat lompat bintang dalam perut ni..... Geraaaaaammm... Kerepor2 Mummy tahan sakit kalau dia meregang dan menendang.... Haisshhh...

Agaknya macam manalah rupa budak bertuah ni ye..... Gebu ikut kakak ke tak? Becok ikut abang ke tak?? 

Macam manalah agaknye aku ni kan kalau dah beranak TIGA nanti.... Aduh... Tak terbayang noks.... Huhuhuhu... Bila tengok Qila dan Ariq rasa macam tak percaya aje yang diorg berdua ni zuriat aku... Yelah dulu masa muda2 tak pernah terfikir dapat merasai nikmat ni.... Sekarang ni aku betul2 bersyukur.... Dikurniakan anak2 dari suami yang aku cintai sendiri... Pilihan hati sendiri.... Kira niat gatal masa memula bercinta dulu memang termakbul lah kan... Dulu kan masa sedang angau bercinta, sibuk plan dan berangan nak ada anak bersama.... Nak beli rumah bersama... Kereta bersama so sekarang semua tu telah ditunaikan Allah s.w.t. Gatal toksah cakaplah kan... Merenyaaaaaaammm je masa tu... Hahahahaha... Dulu plan nak 4 org anak... Tapi yang 3 ni pun belum tentu boleh handle Uols... Bukan nak handle fikizal semata, rohani mereka, iman mereka, sahsiah mereka.... Berat ok tanggungjawap sebagai ibu dan bapa ni.... Anak2 ini adelah anugerah dan amanat dari Tuhan... So jangan ingat nak beranak banyak2 tapi tak reti nak menjaga dengan baik... Eh, emo pulak kau..... :P

Syukur alhamdulillah........ 
Perut Mummy ketika nak masuk 31 weeks beberapa hari lepas..... Pregnancy kali ini sangat berat.... Baru 7 bulan mak jalan dah kengkang... Masa shopping memang sihat walafiat tapi kalau kena buat kerja, aduhaaaaaaaaiii beratnyeeeeeeee perut! Hopefully baby tak lebih 3.3kg... Qila dulu 3.1kg.. Ariq 3.3 kg... Jangan naik lagi sudah.... Seksa mak nak teran ni uols.......

Lucky semua persiapan baby dah settle 90%... Lega sangat...

Kakak dan Abang pun makin lama makin besar... Makin tinggi.... Dah lama Mummy tak dapat dukung Qila dan Ariq..... Rindu.... Tapi rasanya kalau tak pregnant pun dah tak larat kot nak dukung diorg... Dah besar sangat dah..... 
Qila yang makin menganjak 'remaja'.... Sekarang ada hati nak heels okay... Koser mak... Sejak Daddy pasang DVD player kat dalam kereta, memang dua2 khsuyuk habis tengok cartoon! Asal masuk je kereta, mmg requested macam2 cartoon! 
Si Ariq ni pun sama..... Padehal kat belakang ada je screen seorang satu tapi tetap nak mengendeng tengok dekat depan... Saje nak bergeselan dengan Mummy......

Esok kami nak gi holiday...... Hehehe... Ada family ay anjuran office... Semoga selamat pergi dan selamat sampai ke sana.... Nanti Mummy update lagi ye....

Daaaaaaaaaaaaa.......

Tiada ulasan: