Selasa, Februari 19, 2013

Seumur hidup ni kali pertama bercuti ke Shah Alam!

Hahahaha... Tajuk sangat lahar kan???

Ini adalah last week..... Last minute plan aje ni.... Huhuhu.. Sehari sebelum terus tu baru booking hotel... Sebab 50-50 je pun nak bawak anak2 ke sini.....

Kami check in di Quality Hotel, Shah Alam....

Kenapa Shah Alam??? Tunggu next entry... Muehehehehe....
Sampai je hotel benda pertama nak buat mestilah qc katil dulu.... Best jugak biliknya luas... RM170++ booked through booking.com. Bilik Junior Suite...

Okaylah..... Sadis betul tau... Dah separuh jalan baru Qila tanya ada bawak pelampung lengan dia tak... Huwaaaaa... Mummy lupa.... Nasib baik kiri kanan ada malls so kami ke Plaza Alam Sentral kat sebelah hotel untuk beli pelampung lengan... Cait... Setiap kali duduk hotel, setiap kali tu jugak beli pelampung lengan!

Petang sikit bawak kids ke pool side.... Punyelah tinggi gilos pool ni... Bilik kami kat floor 24... Pool ni kena naik ke 3 tingkat lagi guna tangga uols.... Semput mak! 
Tapi Bi suka sbb takde orang.... Privacy katanya..... Alah macamlah nak dok beromen kat sini kan.....
Ariq macam biasa lah, takut nak masuk dalam pool...... Macam biasa gak Daddy paksa dia jugak... Memang meraung tapi sekejap je....
Kami kat sini kejap je sebab lepas tu hujan gerimis pun turun...........

Malam Mummy ada urusan lain.... So Daddy jaga anak2 kat hotel... Agegegege.... Thanx Daddy.... Love you sangat2 sebab being so sporting! :)

Esoknya pulak agenda paling syiok lah kan...... Lepas breakfast dan check out semua, kami ke Setia City Mall.... Nak shopping lah apa lagi.... Muehehehehe.... Dah kebetulan ada kat Shah Alam, tuju ke sana ajelah..... Yang penting ada H&M!!! Port favorite Mummy setakat ni... Muhehehehe... Mmg sebelum ni pergi sana beli baju baby, belum tahu gender... So skrg ni bila dah tahu, mmg meroyanlah....... Tapi H&M sini kecik... Tak sebesar Paradigm dan Lot 10... So takde choices sangat lah.... :(
Tapi takdelah shopping semata.... Selang seli kenalah ambil hati kids..... Kat sana banyak rides yang diorg suka naik... Memang banyak kali kena singgah nak bagi diorg main... Habis duit syiling Mummy... Nasib baik mmg ada bawak spare kemana2... 
Ni paling diorg sukalah sebab tak pernah naik.... Tractor.... Tu Ariq tengah nyanyi dan joget Oppa Gangnam Style... Boleh?
Of coz Ariq sengih sampai telinga..... Lama sangat dia nak naik tractor... Naik yang ni pun jadilah...

Lama gak kami kat sana.... Puas hati dapat beli baju baby girl kat H&M.... Ihiks.... Mummy pilih baju baby... Daddy pilih untuk Qila dan Ariq... Pepandai Daddylah.... Tapi Daddy lama betul... Mummy dah settle pilih baju baby, dia still tak habis memilih... Ko tahu dia nak belikan apa??? Dia nak belikan Ariq Cars swimming trunk, untuk Qila pulak bathrobe angry bird!!! Adoiiii... Mummy reject lah! Dahle mahal..... Bukan guna selalu pun... Dan si Ariq tu bukan berani nak swim pun... So takkan guna pun swimming trunk tu.... Si Qila pulak nak pakai bathrobe kat mana?? Ingat artis ke lepas mandi nak menggedik pakai bathrobe??? Angry bird pulak tu... Kalau barbie princess keeee mcikey mouse keeee okay jugak kan....

Daddy ada juga pilih baju untuk Ariq tapi mak aiiihh... Saiz baby... Muahahahaha... Sayang oh sayangggg... Masih belum pandai memilih baju untuk anak2... :P

So last2 Mummy jugak yang kena pilih untuk diorg.... Haihhh...

Lepas late lunch, sambung shopping... Memula ingat nak carik toys untuk anak2 tapi takde toyrus rupanya kat sini.... Masa nak pergi ELC, terrrrrrrsinggah Mamours pulaaakkkk.... Ternampak Quinny Zapp Xtra color pink! Tanya harga, ada pulak less 20%.... Memula ingat nak beli kat Littlewhiz sebab way cheaper tapi Littlewhiz takde color pink... So Daddy kata beli ajelah.... Dah alang2 kan.... Terus jadi member... 
Taraaa... Dan masa tu jugaklah Qila kata dia dah penat dan tak larat nak jalan.... So dialah yang rasmikan dulu stroller baby ni walaupun kau dah nak dekat 25kg kheeeeeeennn.... Sengih sampai telinga konon Daddy belikan dia stroller baru.... Pfffthhh! Sementara tunggu salesman tu pasang stroller, weols sambung shopping kat Mothercare depan Mamours tu... :) Baju baby girlllllllllllllllll... Oh em geeeeeeeeee..... Rambang mata Mummy...... Daddy cari toys, Mummy cari baju baby... Huehuehuehue...

Dah nak dekat jam 6 petang kami pun baliklah ke Melaka... 

Penat tapi puas hati dapat apa yang dihajati.... 
Sampai je Melaka singgah rumah nenek dulu sebab Uncle Jib baru je sign off.... Almost 7 bulan dia belayar..... So anak2 buah yang manja ni dapatlah habuan masing2.... Qila dapat Merida Brave.. Khas dari US ni..... 
Ariq pulak dapat Woody Toys Story... Dua2 boleh bercakap... Lagilah bebudak ni suka... Esoknya jugak Daddy beli DVD dua movies ni untuk anak2 dia tengok... 

Comel sangat bila Ariq panggil Woody tu as Moody.... Pelat tak habis2.... Hehehehehe...

Ohye, next entry Mummy akan cerita apa project Mummy malam tu ye..... :)

4 ulasan:

norhidana miswan berkata...

seronoknyer, muke qila paling hepi time kt tp pool tuh... pastu suke tgk gaya ariq time dpt naik traktor tu hehehe... apa lah projek akak tu ek... suprise nyer

Amy Z! berkata...

Haha. I tau project apa kah itu. I jeles tauu. Hakhakhak.

Eh. Best gak setia mall tu eh? Tak crowded sgt. Senang nak bawak anak2 jalan2 dan mama shopping2. Hihi.

Suliana berkata...

seronoknya shopping!! tak pernah lagi pegi H&M.. dgr review org cite best soping..

gee ryder berkata...

ko takpe lagi org melaka bercuti ke shah alam. yg adik ipar aku duk bangi bercuti ke shah alam. stay quality sama cam ko hahahah. sudahnya kena kutuk dgn laki aku kekeke