Sabtu, Februari 09, 2013

check list barang baby!

Petang tadi breastpump dah sampai... So skrg Mummy ada dua pump.... Gigih kan.... Boleh invention buat double pumping gitu.... Ihiks... Dua2 pun brand Avent... Pump yang baru ni dapat bottle Avent baru.... Sangat cute!

So skrg check list untuk barang baby almost done...

1. Cot dan playpen - settle
2. Bedding sets - settle
3. Feeding bottles - settle
4. Bf supporting pillow - settle
5. Receiving blanket + napkin - settle
6. Newborn rompers, jumpsuits etc - settle
7. Towel - pending
8. Mittens, booties + girdle/barut - settle
9. Breastpumps - settle
10. Baby wrap/bedung - settle
11. Rocker - pending
12. Diapers - pending
13. Baby oils - pending
14. Changing mat - pending
15. Topi/hats - pending
16. Toiletries - pending (ni mesti byk nanti org bagi hadiah.. kuikuikui)
17. Bath tub - pending
18. Mummy nipple cream - pending
19. Set pantang - pending
20. Baby stroller - pending eh ke dah beli before this tapi nak yg lain... Pfthhhh!
21. Nappy cream - sblm ni aku pakai brand apa ek? Lupe noks....
22. Feeding towels - Ah susah2 pakai napkin je noks!! Bibs tu semua tak payah beli.. Bazir sbb tak akan pakai pon!  Baby nak mengaruk nak susu kau tak akan sempat nak pasang bibs... ;p
23. Last... Antidust latex baby pillow.... Pillow yang leper tu noks.. Aku suka anak2 aku pakai pillow jenis tu so nanti cantik kepalanya... Baby pillow yang ada lubang tengah tu tak tahan lama... Kalau baby tidur meniarap elok pakai latex pillow...

Okay.... Wuiiii.... Banyak lagi benda penting belum beli.... Tapi takpe.. Banyak masa lagi noks.... Jangan gelabah, ku tampar baru ko tahu.... Hohoho..

Benda yang aku takkan beli sbb tanak ulang kesilapan lalu ialah baby carrier or mobby wrap or whatsoever tu... Dulu beli beratus2 tp nan hado pakai.... Aku lebih prefer strollers lah... Thats why aku tak kisah nak beli stroller byk2 sbb anak2 aku semua mmg naik stroller sampai skrg... So mmg berbaloi beli noks...

Ohye... Baby carseats pun boleh pakai yg lama... Ada dua carseats dan bolster seat yg masih elok..

Anak dah masuk 3 tetap excited membeli... Ni pun banyak boleh recycle barang2 kakak dan abang dia.. Tambah pulak gender selang seli ni.... Memang rabak poket khennn...

Ohye, uols buat apa cuti panjang ni??? Kami ke KL esok... Cousin Daddy tunang so ingat nak singgah Manjaku Bangi.... Ada sales tak ek?? Siapa tahu?? Nak singgah sana sebab majlis pertunangan kat area Bangi... Ihikss...

Tapi see how lah... Rasanya kena stop shopping dulu kot sebab takde tempat nak letak semua barang2 sbb belum kemas bilik lagi...

Oklah uolsss...

Thanx for reading!

Published with Blogger-droid v2.0.6

1 ulasan:

cenderamata dari hati berkata...

layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

hamper barangan bayi pada harga berpatutan untuk diri sendiri & dihadiahkan kpd kenalan

maaf tumpang iklan

(alat senaman untuk kempiskan perut/ kurus pun ada..kembali kurus slps besalin nti)