Khamis, Januari 24, 2013

Sungguh lama tak pergi beach...

Last week..... Last minit plan Daddy ajak gi rumah sewa dia kat Kuala, sesambil dia nak bawak tv dan helikopter dia tu.... So alang2 dah sampai Kuala, Daddy ajak singgah main pasir.....

Kebetulan aku tengah hangin satu badan dengan bibik yang paling rajin kat rumah ni.... So memang kenalah sejukkan badan dengan angin laut khen..... Heuheuheu...
On the way tu sangat ngantuk sebab kami bertolak tengahari...... Berat je mata Mummy ni haaaa..... Ariq tgh layan cookies macam tuan besar.... 
Hahahahaha..... Perjalanan yang agak jauh buatkan si budak ni pun mengantuk..... Ternganga layan mata..... Kakak dia dah lama zzzzzzZZZZZZZ... Singgah Masjid Tanah makan KFC..... :p

Kami sampai rumah sewa Daddy terus layan mata baring nap jap... Tidur le apa lagi... Bebudak ni tak tidur, entah apa yg diorg buat..... Bila dah redup sikit baru gerak ke Pengkalan Balak... 
Best je sebab mendung...... Sedaplah buat lepak sambil tunggu diorg main pasir dan terjun tiruk.... 
Ariq memang penggeli pasir... Slow2 je dia mengorek pasir tu tapi tak gerak sangatlah.... Statik je kaki dia kat satu tempat.... Geli bebenor.... Tataule ikut perangai siapa....
 
Mummy duduk kat khemah je layan instagram.... Muehehehe..... 
Qila dah terjun dah.... Dia mana boleh tahan tengok air kan...... Ariq je masih takut dan berkira2.... Puas pujuk....  
Last-last terpedaya jugak dia dengan pujuk rayu Daddy.... Hehehehe.... Tapi kejap2 dia nak lari naik atas.... Tapi tak berani so dia patah balik kat Daddy.... Hahahahaha.... Sangat lucu okay bila dia imbangkan badan kat dalam air dan merangkak keluar dari air..... Takut sangatlah kau tenggelam kan dik oiiii... 
Senyum lega lepas dapat keluar dari air dengan selamatnya.... Hahahahaha...

Pukul 6 lebih kami gerak balik rumah...... Hasilnya????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
..
.

Latih sangat sampai tertidur kat lantai kereta....... Macamlah kau berenang merentas pulau kan dik..... Hahahahahaha....

Video dah upload kat fb... Kat sini error lah pulak... Pfffthhh!

Salam maulidur rasul uols.... Apa plan cuti panjang ni???? Kami ada gathering esok... Daddy punye lah... ExMRSM Muar yang buat so layankan jelaaahhh...

Daaaaaaa.....


1 ulasan:

Nur Hafiza Rahsid berkata...

HAHAHAHAHA Ariq. Comelnyeeee perangaii. Penat sangat sampai tidur kat bawah T_T