Khamis, Januari 31, 2013

Semuanya ku borong PINK... Kalau baby boy acaner???

Actually si comel ni tidak menunjukkan jantinanya semasa last scan tuhari..... Boahahahahahahaha...

Tapi doktor yang scan tu konfiden sangat pulak yang baby ni adalah girl... Sebab dia kata, kalau boy, dah jelas boleh nampak telur dan bebird dia... Sebab tak nampak makanya 80% adalah GIRL.... Doktor siap ada shoot video baby ni tencing kat dalam perut Mummy.... Boahahahaha.... Notty you.... 

So Mummy pun konfiden jugaklah yang baby ni adelah GIRL....... So terus start shopping dan shopping dan shopping pinky2 dan purple2 baby stuffs sampai naik muntah!

Sampai satu tahap nak muntah dah tengok barang2 pink dan purple!

Boleh?????

Baby dalam perut baruuuuuu 6 bulan tapi Mummy dah hover shopping sampai rasa nak muntah!

Bedding sets dah siap order dan bayar deposit... Butterfly and turtle concept PINK lagi....... Beli online dari NeedlesCrafts kat Facebook... Tak sabar siap end of March nanti!!!

Oh em geeeeeeee... Haritu dah suruh bibik keluarkan baby cot dan basuh tilam baby.... Pastu termenung....

Dan terfikir, apa akan terjadi sekiranya yang keluar nanti adalah baby BOY???!!!!

Fitamssss...

Mamfussssssssssssss.....

So atas dasar itu, ku terpakasa stop shopping jap sementara nak tunggu next scan! Boleh????

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiii.......

Macam dah terlambat jeghsss.... Boahahahahahahahaha...

Tapi takpe, nak tayang apa yang kubeli online......
.
.
.
.
.
.
.
From www.bbluvsme.com... Sangat comey... Tak tahan rasa nak borong semua.... Materialnya sangat kualiti... Mek suka mek suka...... 
Ni pulak dari mama.and.kids.junction kat Facebook.... I memang selalu beli dari dia.... Today ada satu lagi big pakej Insha Allah akan sampai... MOMBO Nursing Pillow dan few baby stuffs yang baru purchased beberapa hari lepas... Gambar atas itu adalah PuraKiki Feeding Bottles dan baby blanket.. Semua items yang dijual di mama.and.kids.junction sangat2 super duper cute baybeh!!! Rasa nak borong semuaaaaaaaaaa.... Tapi tak cukup DUHET!!!! Huhuhu....

Nafsu serakah betul......... 
Ni pulak playpen yang beli sama2 Daddy kat baby shop kat Melaka ni.... Selain playpen ni weols beli jugak banyak barang2 baby macam baju, MAM feeding bottles, baby wrap dan macam2 lagi.... Botak Daddy membayar tuhari.... Playpen ni saje pasang awal sebab excited... So Qila yang rasmikan dulu.... Dia gi letak anak2 dia kat dalam ni...... Barang2 lain tak ambil gambar sebab eh overnye kau semua beli nak ambil gambar dan nak tayang sini.... Setakat benda2 basic tu tak payah masuk blog... Ni mak nak cerita yang penting je... Mueheheh... Ni tak beli berus botol pun nak tayang kat blog ape cerita kheeennn??? :P

Last 2 weeks, masa lunch break ada gak memborong baju2 girlish kat Jusco nun..... Baju2 baby sekarang mahal betul.... Rompers brand Disney yang gambar2 Mickey Minnie tu semua semahal RM49.00 sehelai!!! Hek alor...... Mahalnyeeeeeeee... Baik beli yang betul2 branded kalau cenggitu harganya... Tapi sebab dah berkenan kat gambar Minnie Mouse tu, belilah jugeks.... Uhuks.... Mittens dan booties pun dah beli.... Tapi tak banyak sebab Qila dan Ariq punye dulu masih banyak yang elok lagi so masih boleh pakai... 

Sekarang ni kalau nak beli baju baby... Uols perasan tak, baju lain harga... Seluar lain harga.... Range harga belasan ke puluhan ringgit.. So kalau beli sepasang tanpa diskaun memanglah mahal totalnya!! Tu sebab Mummy suka beli rompers dan sleepsuits or jumpsuits je.... Nak sidai pun tak banyak nak pakai hanger... Kalau beli baju lain seluar lain, memang lebih mahal dan makan space bila nak menjemur baju.... Tak caye cuba uols fikir??? Ahaks...

Masa dalam pantang memang bidan bising sebab diorg susah nak pakaikan baby dengan rompers dan suits... Diorg kata baju dan seluar asing2 lebih senang nak pakai sebab baby lembik lagi tapi ada mak kesah??? :P Muehehehe...

Mak aku pun bising gak time Ariq dulu.... Tapi belasah jeeeee.... Diorg bebel2 kejap je, bukan seumur hidup!

Hahahaha.. 

Ohye, tak cukup dengan itu, 

Pagi tadi ternampak ini pulak :-

Oh my godddddddd........ Sangat PINK dan gurly gituh!!!!! Like 1000 kali..... Muehehehehehe..... I suka handle dia sebab senang nak sangkut shopping bags! Kena kumpul duit ni sebab high end stroller mcm Quinny ni harus beribu beriban..... Haih...... Mana nak cekau duhet niiiiiiiiii..... 

Haih...... Kalau termasuk ini, 5 strollers sudah kubeli sejak mempunyai anak ni..... Anak baru 2 nak masuk 3.... Tapi strollers dah ada LIMA.... Agegegege... 

Okay okay.... Bawak mengucap......

So, sementara next scan better ku tahan nafsu shopping ni sekejap.... In case baby boy, terpaksalah jual balik.... Or simpan untuk next baby.... Boleh??? Hahahahaha.... Hopefully confirm lah baby girl..... :P Kalau tak, bagi jelah kat Busu Boy nanti.... Dia pun nak kahwin dah.... 

Dan.....

Untuk Mummy yang berkorban mengandung dan membawa perut,

Hadiah untuk diri sendiri...... 
Cantik kaaaaaaaaaaannnn??????

Hahahahahaha... Ngada.... 
Dan ini pulak ikhlas dari Daddy..... Hadiah sebab pregnantkan anak ketiganya......

Thank you sayangggggggg... Suka sangat sebab cantik... :)

Muacsh! Muachs!!

So lepas ni, boleh beli barang untuk pantang Mummy pulak..... Itu senang je.... Sehari boleh setlle.... Ihiks.....

4 ulasan:

myaishahhafiz berkata...

bestkan shopping brg baby. tak per klau yg keluar nanti baby boy,
brg2 tu bleh simpan utk next baby plak :)

dya berkata...

akk manyak nye shopping..^^

Elyn Sani berkata...

Aku scan boy. Kalau kuar girl meh tukar segala brg dgn aku ek nyah muahhaaha

Suraya Nordin berkata...

salam sis. Sy google jacyhnta by jovian n found ur blog. If let say nak let go let me know ya. Ni email aya_troublemaker@yahoo.com. thanks :)