Ahad, Januari 20, 2013

Persiapan baby... My 3rd baby...


3rd baby kami ni inshaAllah due pada 10 Mei 2013... Lama lagi pun..... Tapi excitednya lebih sebab di awal kehamilan sampailah inshaAllah kelahiran nanti Daddy ada bersama.... Mahu tak excited kan.... Daddy akan start kerja maybe September 2013 kot... InshaAllah.....

Qila dan Ariq pun sgt excited lebih2 lagi bila diorg dah boleh rasa baby kicking dalam perut Mummy... Speechless moment... Masing2 asyik pegang perut Mummy tunggu baby kicking.... Baby ni sgt2 aktif... Baru 5 bulan perut Mummy dan terbonjol2 senget benget kena tendang dan tumbuk dengan dia... Lebih2 lagi kalau dengar suara abang dan kakak dia kan....
Lagi aktif dia menggeletis kat dalam perut ni... Hahahaha...

So far kami semua dah tahu gender.... Takde apa nak dirahsiakan sebab kwn2 insta dan fb semua dah tahu dah... Hehehe.. Lepas je tahu, Mummy yang over ni dah start shopping!!!! Benda yg paling best lah kan for sure, shopping baju dan barang2 baby..... Supercute dan syomeeeellll sangat.... Tak cukup malls, Mummy sambung shopping online pulak... Tak cukup dgn tu, serbu pulak baby shops yang bersepah kat sana sini.... Tak payah masuk malls pun sebabnya otw balik rumah dr office mmg melambak baby shops... Skrg ni sales sana sini... Double syioklah kan... Almost semua kedai dah jadi member... Heuheuheuheu...
Memang terapi jiwa sungguh!! Hahahahah...

Terima kasih jugak kat Daddy sebab layan karenah bini dia ni.... Tapi uols jangan salah anggap ye.... Tak semua barang2 Iols beli mengharap duit dia...... Iols ni bekerja... Dapat gaji dan bonus mcm org lain jugeks... Takdelah mengharap duit Daddy je 100%.... Kecik ati Iols... :p

Ohye.... Last 2 days dah keluarkan semua baju2 baby Qila dan Ariq.... Banyak sangat baju2 diorg yg masih baik tapi byk tompok2 kuning kerana dok berlipat dalam wardrobe lama sangat... Tak tahulah boleh hilang ke tak... So I pass baton to bibik... Biar dia basuh semuanya...

Tapi knowing me as wanita yang suka benda baru... Hehehehe.... Iols dah beli few clothes untuk our new baby... Kenalah beli jugak... Kasihan dia mesti nak yg baru jugak...

Baby cot tak perlu beli... Stroller pun sama... Weols just beli playpen untuk letak baby kat dining hall... Skrg susah nak letak baby kat bouncer or atas lantai sebabnya Ariq.... Mummy Daddy takut dia terpijak or terduduk adik dia je.... Huhuhu.... Tu sbb kena letak dalam playpen...

Botol susu dah beli sikit... Weols ambil keputusan utk pakai MAM sahaja sbb botol susu Ariq banyak yg masih boleh guna... Just tukat teats dan ring putih dalam tu je... Mummy jugak beli brand Pura Kiki... Saje nak try sesuatu yg terbaru dlm pasaran...

Gambar?? Later lah ye... Ni pun menaip pakai S3 sahajor.....

Banyak lagi benda dalam kepala nak beli tapi slow2 lah.... Banyak masa lagi.... Hehehehe...

Ohye, bakal baby baru kami ni inshaAllah adalah girl.... Qila adalah insan yg paling happy sebab dia mmg nak sangat baby girl... Sorry Ariq.... Title cucu lelaki or anak lelaki tunggal masih menjadi kepunyaan Ariq... Or maybe kekal menjadi milik Ariq selamanya...:)

Yang penting semuanya sihat dan sempurna.......... Amin.....

Oklah Uols... Nak bawak anak2 gi beachs... ;)

Published with Blogger-droid v2.0.6

4 ulasan:

Amy Z! berkata...

Hye darling. Must be excited expecting baby girl ni. And what makes me excited is, I due 5.5.2013 ni!! Lebih kurang je dgn yours! Hihihi. Tapi I belum scan lagi. Nervous! Haha.

Ni baru second la tapi. Belum dapat kejar you, noks. I kawen lambat. Hahaha.

I belum shopping barang baby lagi. Dah tau gender baru nak pergi shopping. Tak sabar gak ni. Haha.

Anyway, kita sama2 berdebar menanti baby keluar lebih kurang sama nanti. Take care yourself k, mommy? ;-)

xoxo

Marsha~ berkata...

Woaahhh Amy.. dekat2 pulak due kita... actually i dengan qila pun birthday on may... hahaha... kalau ni betul girl mmg 3 girls in the family celebrate birthday on may.... meriahlah dan pening paler daddy nak bg hadiah... hehehehe..

Lepas ni kita share2 tips apa produk yg bagus dan best di pasaran ye... syioknyeeee ada kawan due lebih kurang sama... heheheh

norhidana miswan berkata...

pttlah sakan mensoping ek kak, baju bby girl dahla mcm2 dh tu banyak sgt design, kaler corak yg cumel2... uh asal gi mana2 mall mmg mata nih nampak baju girl je lawo walaupun anak dana boy... msti bby tu pun tak sbr nk main ngn akak n abg dia itu yg dia bkn main aktif hehehe

jaga diri ye kak...

Marsha~ berkata...

Tulah Dana.... mmg geram betok tgk baju baby.... skrg ni pulak byk boleh dpt online kan... tak mcm dulu.... skrg semua petik belu online sbb lebih murah dr kat kedai like mcm yang imported tu... hehehe.... Dana nanti insyaAlah 2nd bolehle dpt girl.
. ;)