Rabu, Januari 09, 2013

Keluar rumah Tahun 2012, balik rumah tahun 2013!

Hehehehe... Tajuk konon gempak...

Entry lama terperam ni.... Ni masa weols gi jalan-jalan shopping, makan dan projek tengok fireworks lah kononnya......

Actually  30 December yang lepas.. Keluar rumah dalam pukul 10 pagi... Singgah sana sini, nak dekat pukul 2 petang baru sampai check point pertama iaitu Alam Sari Bangi.... Ngeeeeeeheee...
Ada budak tengah tahan geli sebab dia yak kat dalam kereta.... Nasib baik dah nak dekat sampai.... Ariq kalau on trip memang pakai pampers balik... Dia kuat kencing, tak kuasa eh nak berhenti banyak kali... Buatnye dia tak tahan nak terkencing kat tengah2 hiway??? Mana nak carik toilet khen??? 
Sampai je rumah Wynn, terus keluar lunch dulu.... Lapar wey........ Kami makan di Rumah Makan Cibiuk, Sek 7 di Kajang... Sedaaaaaappp... Sambal semuanya mantap dan berasap!!

 Antara foods yang sempat diambil gambarnya... Alkisahnya sepanjang makan ni, aku dan Wynn sibuk dgn phone masing2 melihat update jualan masyhur tudung Fareeda kat fb... Hari ni kan hari last... So reseller yang pergi jualan masyhur kat Butik Bangi tu akan update segera kat fb.. So aku dan Wynn sambil makan tu sambil deal dgn reseller nak COD tudung yang kami berkenan... Hahahahahah.... Gigih kan???? Nasib baik suami masing2 memahami... Bi siap sokong lagi... Dia kata "Cakap dgn org tu, fast payment! Sekarang jugak bayar...." Hehehehe.. Takut sangat orang lain beli tudung tu khen....... Kebetulan reseller dua2 orang Kajang so kami COD jam tu kat situ jugak.. Hehehehe..

Lepas makan balik rumah Wynn, lepak borak2.... Anak2ku berdua itu sangat suka lah sebab Wynn dan Yasseer bela banyak kucing.... 
 Qila baru 2nd time datang sini tapi dia boleh ingat beberapa nama kucing Wynn like macam Jay, Princess, dan ape lagi ntah aku lupe... Hehehehe...
 Ini Messy... Dia sangat gemokkkk dan obesiti... Heheheh.... Manja lak tu... Bi duduk dalam cattery tu sampai tanak keluar... Geram pulak aku....
Nilah buktinyaaaaaaa.... Pffthh!
Sampaikan anak-anak menumpang kasih Uncle Yasser masa menyusu... Dah daddy tanak keluar dari cattery!
Ariq siap mintak izin, "Boleh Angah tidur sebelah Uncle Yaseer???" Alololoooo.....

Malam, kami pergi Paradigm Mall pulekssss... Nak cari apa???

H&M dan Bulgogi Brothers!!!

Yeaaaaaaaaaayyy.... Tercapai jugak hajat nak serbu H&M sini... Oklah not bad... Kids pun dapat toys sorang satu kotak kemain besar kat Toysrus... Happylah diorg so Mummy, Daddy, Uncle Yasser serta Mummy Wynn boleh makan dengan tenang....
Layanan kat Bulgogi Brothers sangat superb! Tu Qila tunjuk water bottle yang diorg sediakan untuk kids... Sangat comel..... :)

Cer tengok Qila pakai gelang apa... FNJ uols...... Cincin pun ada... Actually datang sekali dengan set tudung Fareeda Mummy... Bagi dia ajelah... Dah dia suka...
 Pink for girl dan blue for boy... Ada tea apa eh dalam tu.... Senapas Ariq minum... Heuheuheuheu....
 Tak lama lagi dah berlima.... :)
Ni ape ntah.... Waitress bagi banyak sangat complementary foods.. Nak bagi kami rasa dan bagi feed back... Penuh satu meja tu uols..... Rimas mak sebab banyak sangat!! 
Ni pun free...
Mummy, adik, angah & siku Daddy...
Anak Mummy yang happy makan corns... 
 Ni ape ntah... Ariq suka sangat makan ni... Habis 3 ketul siap mintak lagi... Tapi dah habis... Malas nak order lain sebab foods lain banyak...
 Yeay...... Grill meats baybeh!! Ni kena makan dengan daun2 salad tu.... Baru Korean style.... :) Heheheheh...
Mummy makan ape ntah lupe..... Hahahaha... 
Chicken ni.... Boleh tahan tapi besar sangat mangkuk dia.... Tak habis...
Ni pulak Bi punye.... Ah jangan tanya aku lah sebab aku lupe dia.... Dah lama uols... Lupe.... Hehehehe..

Thanx Wynn sebab melayan karenah mak buyung yang nak makan macam2 ni...

Sambung nanti ye..... 

1 ulasan:

norhidana miswan berkata...

sukeee... dpt tgk perut comel akak tu, makin berseri2 akak... lawak tul lah tgk ariq nyer gaya geli ngn yak dia hehehe...

suweet sgt lah kak qila ngn baju putih ada bunge itam tu,..nama pun anak dara pandai bergaya ngn gelang FNJ tuh