Jumaat, Januari 11, 2013

Happy New Year!!!!!

Hehehehe... Sekali lagi tajuk poyo dikeluarkan... :)

Janagn marah ar.... Nak jugak habiskan entry ni......

So pepagi 31 Disember tu dah bersiap nak gerak ke check point kedua.... Hehehehe... Bangun mandi then masukkan barang2 dalam bas Daddy ni.... 
Ni anak baru DUA ye.... Baru satu malam dah penuh dengan kotak2 toys dan barang shopping Mummy.... Mueheheheh.... 

Kami semua termasuk Wynn dan Yaseer breakfast kat area Petronas sebelum nak ke Bangi Tol tu.... Tataulah apa nama tempat tu... Pas je breakfast terus Ariq dan Mummy mendapat seruan panggil alam... Terus ke Tol Bangi punye toilet... Mueheheheh... Sesambil tu berjumpa seorang lagi reseller Fareeda nak COD tudung dari dia... :)
Comel kan.... Aku memang mengidam color hijau ni.... Hehehehe...

Lepas tu terus gerak ke KL.... Nak check hotel lah ape lagi... Tapi too bad, pukul 2pm baru boleh masuk bilik... So sementara tu kami gi jenjalan pusing dan lunch terus...

Qila siap tengok jam bilalah nak pukul dua... Sebab dia tanye kenapa tak masuk2 hotel padehal nak sampai pun kan... Bila jam kereta tunjuk ke angka dua dia pun menjerit "Yessssssssss Mummy dah pukul dua!!!!"

Hahahaha... Punyelah excited nak masuk hotel sebabnya?????
Nak berenang le apa lagi......... Tapi A'qila memang berani.... Dia memang suka swimming... Tak mainlah pool kekanak uols... Dia swimming kat pool dewasa okay.... Tak penat pulak dia terapung macam tu berjam2... Lainlah ada pelampung badan kan....
Selamba je dia terjun.... DIa betul2 konfident dengan pelampung kat lengan dia tu.... Aku risau sangat tapi budak ni tatau takut.... Tapi minah2 salleh tepi pool [un sengih je tengok Qila swimming sensorang berpusing2 macam renang berirama... Ni gara2 tengok video mermaid lah ni kat youtube!
Hopefully cepatlah Qila boleh swim kan sayang....
Swimming pun bagus untuk kuatkan lung dia.... Dia kan selalu batuk dulu...

Ariq??????
Ni ajelah yg boleh..... Dia takut sangat.... Ni pun kejap je.... Pastu dah mencicit naik cari Mummy...
Kakak belajar floating......
Ariq hanya menjadi penonton setia dari atas sahajor....
Habis swimming nak dekat maghrib kot... Naik je Mummy lapar.... Order makan.....

Mee goreng mamak dan nasi ayam... Jus orange sampai lambat sbb miss communication... Ihiks...

Malam tu, kami menonton fireworks dari atas katil sahaja.... mataku melekat susah sangat nak bukak... Nampak fireworks pun mamai2... Daddy je yang ambil gambar.... Ihiks... Ohye, kami stay kat Furama Bukit Bintang... Lupe pulak.... Ihiks...

Happy New Year Daddy... Ciom2 then sambung tido.... Muehehehehehe...

Esoknya bangun pagi breakfast then Qila sambung swimming... Duduk hotel ni pun dia swimming puas2... Daddy pun dah bercadang nak register Malacca Club so Qila boleh swimming puas2 ye pasni....
Ariq tengah blur tengok orang...... 
Qila dah sesiap pakai swim suit... Pas je makan terus terjun! Dah kolam tepi tu.... Mummy Daddy sambung makan... Hehehehe...

Mandi sampai nak dekat check out time....

Check out je terus naik choo choo train pulak...... Tradisi wajib kalau datang KL... Ihiks...

Macam biasa, kami naik dari Tun Sambathan ke Bukit Bintang....
My happy baby boy.......
And my happy baby girl......
And happy me sebab dapat shopping kat H&M lagi.... Huahuahuahuahuahua....

Petang singgah Bangi untuk ambil tudung dari Wynn (aiyoooo tak habsi2 tudung) dan singgah makan kat Red Wok Bangi.....

Malam buta baru sampai Melaka... Huhuhuhuhu....
Trip ke H&M kali ni Mummy beli je baju2 baby.... Walaupun belum tahu gender..... Heheheheh
Untuk kids....
Muehehehehe... Jangan tanyeeeee....
Dan sepasang je baju maternity untuk Mummy....
Kakak dah lama tidur sebab esoknya nak school tapi si Ariq masih bermain toy baru dia.... Hot Wheels!

Punyelah happy kan sampai tanak tido.....

Itulah cerita New Year kami..... :)


2 ulasan:

norhidana miswan berkata...

waaaaaaa seronoknyer, suke tul qila swimming yek.... berani lak tu tak mcm ariq yg malu ngn air hehehe

cunn lah kak tudung2 fnj tuh, wah2 sume ada kaler pink ek, tp mmg cun, kalu pd dana mana2 yg ada kaler pink tuh mmg cumel hehehe... kn?

eLL berkata...

wahh..marsha semenjak mengandung ni nampak u makin cantik...hehehe...betoll ni..