Catatan

Tunjukkan catatan dari 2013

Last weekend

Imej
Dua gambar atas tu diambil beberapa minit sebelum........
Yang bawah ni diambil beberapa minit selepas itu.... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Hahahaha... Penangan jammed... :P
Sian anak Mummy...

Short getaway bersama whole family..

Imej
Hampir sebulan gak planning nak bercuti ramai2 dengan family belah Mama ni... Nak give up pun ada sebab dua tempat yang kami rancang nak pergi telah dilanda banjir... Memula plan ke Cherating.. Batal sebab jauh sangat.. Tak sesuai nak bawak wife adik aku sebab tgh sarat pregnant... Ke Desaru pulak terpaksa batal saat akhir sebab banjir pulak di Kota Tinggi..
Sudahnya 2 3 hari sebelum aku managed untuk booked homestay untuk kami 4 keluarga secara very last minute... Sebabnya mostly hotel/apartment di PD fully booked gara2 cuti sekolah... Hampir putus asa uols.. Nak mencari apartment yang ada 4 bilik dan swimming pool.... 
Dah namapun rezeki... Google punye google jumpa RC Cape Nautiva Villa Port Dickson.. Memang tak pernah dengar dan tak tahu kat mana... Lepas baca good reviews dari orang ramai di iBilik.com, so cecepat aku google lagi.... Jumpa pulak facebooknya, terus contact owner then bayar deposit..
Kalau through iBilik kena bayar full. Bercakap dengar owner sendiri, dan dia sang…

Weekend

Imej
Dah lama sebenarnya nak update tapi manjang lupa... Lagipun skrg tgh menggila tengok The Heirs/The Inheritors..
Muehehehe....
Pejam celik pejam celik kejap je dah Jumaat... How time flies... Amily pun dah nak masuk 7 bulan lagi seminggu ni... Kejap je masa berlalu.... Tiga2 anak saya yang semakin membesar....... Dulu ciom wangi je sensorg... Sekarang ni masam peluh je sebab tak reti duduk diam termasukle yang paling kecik tu....
Ko tengok... Dia kuat merayau skrg... Dok kejarkan mainan kakak dan abang yang bersepah satu rumah tu... 
Last weekend adalah hari yg sibuk sebab gi wedding cousin Mummy kat Cheras... Sempat gak stop by Alamanda untuk shopping sbb tgh YES kan sekarang... Sempat jugak stop by Bangi makan kat The Grato...
Sayang sangat Wynn dan Yasser takde kat kedai... Qila sangat excited nak jumpa Mummy Wynn tapi apa nak buat, takde rezeki.... :(( Amily posing dgn ninit baru... Eh Mummy sukalah brand ni.. 
Suavinex.. Semua barang2 dia sgt unik dan cute.... Ninit dia supercute…

Amily dah 6 bulan 2 minggu!!

Imej
Kejap je masa berlalu kan...  Daddy dah 2 bulan on board.... Amily pulak dah masuk 6 bulan 2 minggu..... Tak lama lagi masuk tahun baru.... Pastu puasa, pastu raya...
Eh ko ganti puasa pun nan hado lagi dah nak cakap pasal raya.... Kuikuikui..
Mampu?!
Alhamdulilllah.... Awal2 dulu masa Amily 2 3 bulan memang dia agak cranky... Nangis terjerit2 sampai keluar anak tekak... Letak rumah baby sitter pun seawal 3 bulan usia dia memang baby sitter takut betul kalau dia menangis... Memang kuat....
Masa tu pun dia banyak masalah. Dengan ezcema yang sangat teruk... Kesian sangat... Tidur malam dia tak pernah lena... Cranky sepanjang masa. Siang pulak asyik menggaru. Sampaikan 24hrs kena sarungkan mittens kat tangan dia... Dia selalu menangis sebab tak tahan gatal.... Sedih sangat tengok keadaan dia masa tu.
Nak tengok gambar dia masa tu?? Teruk sangat kan? Sedih sangat masa ni. Sampai ambil blood test semua....
Result terbukti  Amily moderate allergies to cow milk... Start dari tu, Mummy pun t…

Potong cake lagi....

Imej
Sesekali setahuns ekali sambut birthday memanglah syiok... Bebudak kan bila lagi nak merasa. Lagipun Mummy buat kecil-kecilan aje...
Sebenarnya Qila dah sentap masa kat school dia tak merasa TIUP lilin. So balik dari school tu terus dia call Mummy mengadu. Siap requested cake doraemon. Eh ko... Orang lain punye birthday orang lain yang hovah.. So, Mummy pun pergilah kedai kek kat Mydin nun masa lunch hour.... Rezeki Qila, ada pulak kek doraemon kat sana... Syukur.... Demi anak2... Tapi dia sentap sebab takde nama dia kat atas kek tu.... Boahahahaha... Sorry sayang, mummy kamu ni lurus le pulak... Lupa nak tambah nama Qila....
Susah jugak anak kalau dah tau baca. Takbleh nak auta der... Tapi dia tetap happy sebab dapat cake doraemon as per requested!
Maka berlakulah episod pemotongan cake kali kedua kat rumah petang tu... Family Mama dan Ayah pun ada so meriahle sikit.... Sedap jugak cake ni sebab fresh cream.... Pertama kali cake ni habis licin dibedal Ariq dan Qila... Tak muak uols.…

Happy birthday Sayang!!!

Imej
Theme tahun ni as per requested, Lightning Mc Queen!!!!!
Thanx to officemate Mummy sebab buatkan cake ni.... Ariq siap pejam mata masa Mummy tunjuk kat dia pagi tadi.... Happy sangat tengok dia suka... Malam tadi masa cake ni sampai, Ariq dah tidur.. Sweet kan??? 
Oleh kerana Mummy buat kecil-kecilan je kat school, so adalah sikit goodies untuk classmates Ariq... Paling cute adalah note book ni...  Muehehehe... Hopefully diorg suka....  Ni pun mcm cute jek...  Masuk dalam plastik jadilah mcm ni..... Ada balloons, eraser dan tiup2 tu apa ntah nama dia...  Ariq dah tidur so kakak dan kak Shameera tolong masukkan...
So pagi tadi lepas check up Amily kat klinik weols pun pergilah ke school Ariq for celebrate....
Amily recharged tenaga jap kat dalam kereta... Tido beria...  Ni tengah edarkan goodies pack utk classmates dia.... 
My proud baby boy.... Senyum kambeng jek.... Malu2 jek bila suruh pose depan cake dia... Hehehehe  Blowwww....  Manja sungguhlah dengan teacher dia....   Meh gamba…