Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2012

28 Disember 2012

Imej
Harini ni office sangat lengang dari pagi bawa ke petang....
Daddy hantar Mummy gi office tadi pagi.....
So Mummy tiada kereta mahu berjimba masa lunch hour tadi... Ingat baru nak shopping kat Jusco tapi..........
Semua kawan2 yang ada kereta punya hal kekeluargaan masing.... Yang paling rapat dgn Mummy kat office ni seorang ada kerja luar, seorang lagi time off... Seorang lagi kereta rusak le pulak.... Huwaaa...
Takpe takpe... Setakat nak shopping kat Jusco pun nak heboh.... Puiiii... 
So lunch hour tadi duduk office layan cerita Korea, I Need Romance... Isk isk... Cerita geli2 tu.... Akekekekeke...
So... Apa uols akan buat sempena akhir tahun ni??? Holiday atau just duduk rumah untuk bersedia menyambut alam persekolahan?? Heheheh...
As for us, kami ada big wedding weekend ni.. So tak boleh nak kemana... Cousin Bi kahwin... By sunday baru free kalau nak berjalan.... Mummy dan plan dengan Daddy nak bawak kids gi KL... Tengok fireworks pada malam New Year... InsyaAllah kalau takde ara…

Yang sulung pulak...

Imej
Dah cerita pasal Angah, sekarang Mummy nak cerita pasal yang sulung pulak lah.....
Siapa lagi kalau bukan si tegap Mummy ni...... Hobi dia sekarang kat rumah adalah:- Dok membonceng basikal bibik..... Nak kayuh sendiri malas... Hahahahaha..... Syiok kot....

Basikal bibik tu Daddy beli dari China... Boleh lipat dua... So dia yang pakai skrg.... Peace.... Qila sekarang ni memang tak sabar nak tunggu adik kedua dia ni lahir... Dia memang mengharap sangat akan dapat baby girl.... Dah plan dah dia nak tolong Mummy buai adik kat bouncer... Mueheheheh....
Kalau dapat adik boy, mesti Qila kecewa khen.... Heuheuheuheu... Mummy suka sangat kalau dapat baby girl.... Boleh passing segala baju2 dan shoes Qila yang melambak tu kat adik... Toys lagi..... Bags dan teddy bears yang penuh satu bilik tu... Pfffthhh! 
Bila Mummy tanya, "Tak jeles ke nanti baby girl manja dengan Daddy???"
Dia jawap "Taklah" sambil peluk Daddy...
Iyelah tu........... Tapi ciri2 ke-kakak-kan dah nampak …

Angah

Imej
Hehehehe.... After few weeks memujuk dia untuk dipanggil Angah, sekarang ni barulah berjaya.....
Barulah dia boleh terima nama dia dah bertukar dari ADIK ke ANGAH.....
Tapi, Angah saja... Ayot (moyang) suka panggil Abang Ngah... Dia marah okay... 
"Angah lah!!! Bukan Abang Ngah..."
Hehehehe... Ape-apelah dikkk...
Mummy selalu tersasul panggil dia Adik... Dah biasa kan... Kadang2 Mummy panggil dia Sayang... Kadang2 baru panggil Ariq... So tiga nama tu dia memang dah biasa...
Haritu Mummy saja tegur dia... "Hi darling!"
Hahahaha.. Mummy kena marah lagi... "Eh bukanlah... Angah!"
Hohoohohohoh..  Ni lah manja Mummy sorang ni... Budak kuat merengek.... Sejak nak dapat adik ni, 24hrs merengek.... Nak minum susu pun merengek... "Mummy... Adik nak susu lah Maaa...." Sambil buat muka manja mengada merengek2... Sambil tidur pun merengek mintak dibelai2... Minum susu pun merengak nak dengan Mummy.... Nak gentel siku Mummy.... Dia memang masih bahasakan di…

Ariq wish list

Imej
Wish list lah sangat kan....
Eh memanglah uols.... Almost sebulan dia merengek nak main blowling besar.... Nak main bowling besar... Hahahaha.. Everytime bersiap nak keluar, mesti dia akan tanya "Kita nak pergi main bowling eh???"

Pastu hari2 dok zikir kat telinga Mummy dengan Daddy... "Adik nak main bowlingggg.... Adik nak main bowling lah..."
Dengan atuk nenek pun dia dok canang...
"Nanti adik nak main bowling dengan Daddy..........."
Haaaa..... So Daddy kesian sangat, so sebelum Daddy final exam lastweek, sempat gak Daddy curi masa untuk bawa dia main bowling..... Tengah terngaga sebab teruja.... Ni 3rd time diorg datang ke bowling center... Tapi tak pernah main... Just teman Mummy... This time, Mummy pulak teman diorg main.... :) Qila at first excited.... Tapi lepas first game dia dah boring... Hehehehe....  Beria-ia nak angkat bola tu... Hadoiii... Seriau Mummy.....  Macam biasa adegan berebut pasti ada... Heheheh... Tengok tu.... Beria-ia membaling.…

Sebelum shopping barang2 persekolahan...

Macam biasa, bila nak start je persekolahan, mesti nak shopping barang2 utk school kan terutamanya bag!! Utk Qila bag dia mmg beli 2 kali setahun... Biar dia tak boring pakai bag yg sama... As for Ariq pulak.... Ni first time dia masuk school, mestilah kena beli bag utk dia... Excited!!!!So, Mummy tanyalah diorg, nak bag apa khennn....Mummy : Qila nak school bag apa?
Qila : Bag Pooh lah Mummy...
Mummy : Huh?? Bag Pooh??? Budak 5 tahun manalah pakai bag Pooh.... Pooh tak educated lah... Utk baby boleh lah...
Qila : Alaaa... Saya belum ada lagi bag pooh..
Mummy : Oklah, Qila nak yang murah ke yang mahal?
Qila : Murah tu apa?
Mummy : Murah tu pakai duit sikit je... Kalau mahal, pakai duit banyaaakkk..
Qila : Yang murah ajelah...
Mummy : Okay.... Nak yang vouge keee yang biasa jek?
Qila : Vouge tu apa?
Mummy : Vouge tu yang cantik.. Yang malatops.... Biasa tu yang simple je... Yang biasa-biasa jelah.....
Qila : Yang biasa ajelah Mummy.....Auuuwwww.... Macam manalah Mummy tak cair.... Qil…

Melopong...

Imej
Anak siapa lah ni????? Published with Blogger-droid v2.0.6

Aduh...

Imej
Aku terlupa nokkkk nak update blog..... Pfffthhh!!
Boleh gitu??? Ni ha lunch hour time rasa sangap sangat..... Sebabnye semalam balik lambat... Sampai rumah dah tengah malam.... So tak cukup tidurle...
Ohye, aku kemana semalam????
Ke KLIA ambil mertua... Sabtu lagi dah ke KL, tidur Subang rumah mak sedara Bi... Ahad ada wedding kat Klang... Petang baru gi KLIA ambil mertua...
Yesss.... Diorg baru pulang dari Manchester... Mak 3 bulan kat sana dan Abah almost sebulan.... Abang ipar aku akan pulang Januari so barang2 yang kupesan hanya akan sampai on Januari... Oh cant wait baybeh....
Perkembangan terkini??? Ohye, aku dah nak masuk 17weeks of pregnancy.... Rasa mcm lambat je masa berjalan.... Cepatle beranak... Malas lah nak pregnant ni.... Badan rasa berat terutama ketika duduk atau menyangkung... Maklumle pungkok kecik... Belum lagi 7 8 bulan nanti lagi rasa berat sangat...

Isshh.. Tak baik merungut Sha... Ada orang tu tak pernah merasa nikmat mengandung taw.... Huhuhuhu...
Huhuhu...…