Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2012

Baju raya

Imej
Haaaaa.... Dalam pada tak buat persediaan, tetiba je tadi siang sampai pulak baju raya Mummy dari Poplook kheeennn...Jangan kata Mummy hover ek...  I beli sepasang sahaja... Org lain beli berpasang2 kot.... Nak buat mcm mana... Dah masuk 3 bulan ni, ini sahaja design yang muat uolsss.... Anak dah nak masuk 3, perut dah penuh lemak tu yang cepat buncit... Huhuhu....Rasanya inilah baju terakhir kot Mummy beli dari Jovian Mandagie... Dah malas dah nak beli baju dia.... Cukuplah apa yang ada.... Bosan dah sebenarnya.... Nampaknye Mummy sorg jelah pakai baju baru... Daddy, Qila dan Ariq recycle baju melayu dan kurung aidil fitri aje... Muehehehe.... Oklah tu, raya bukan nak kemana pun.... Khennn?? Baju raya aritu pun tak habis pakai lagi..... Kali ni konsep Mummy memang betul jimat cermat... Ihiks....Uols punye baju raya color apa??? Hehehe..
Published with Blogger-droid v2.0.6

Adushhhh blog ku terabai.....

Sejak pregnant ni, malas betul nak update blog.... Mahunye tak, malam pas dinner terus melangu depan tv layan karenah Qila dan Ariq.... Pukul 9 malam dah masuk bilik utk tidurrrr.... Pukul 10 malam bangun untuk tgk Adam dan Hawa jap.. Pastu zasssss tidur balik... Huhuhuhu...Kat office pulak blog mmg tak boleh bukak langsung... Internet lembab gila... Maybank2u pun haram susah nak bukak... So memanglah tak bukak langsung blog sendiri dan orang lain.... Domain je boleh bukak tp blogspot mmg langsung tak boleh... Sentap...Kat rumah jangan harap ada can nak bukak lappy kalau bebudak ni belum tidur... Buat cari gaduh je... Dulu seorang nak berlawan rebut, skrg ni Ariq pun dah sibuk nak tgk youtube... Padehal boleh je tgk kat ipad, lain kot feel dia sbb screen lebih besar...Dan dgn kesihatan dan hormon Mummy yang turun naik ni memang takde semangatle nak update blog... Instagram pun dah slow... FB apetah lagi..... Saje Tuhan nak bagi banyakkan buat benda yg lebih berfaedah seperti membaca q…

Kidzania dan Aquaria

Imej
Huhuh... Lama betul Mummy peram cerita ni..... Masalah teknikal uols... Hehehehe...
Ohye, ni semua sambungan aktiviti ketika di Equatorial Hotel last two weeks... Masa ni last day kami kat sana... Memula Mummy malas gila nak join aktiviti ke Kidzania ni.... Sebab rasanya Qila takkan happy pun... Ariq lagilah bukan tahu apa.... Tapi Daddy suruh pergi gak... Suruh bawak bebudak ni naik bas....
So 15 minit sebelum bas bertolak, baru iols buat keputusan untuk pergi.... Memangle kelam kabut.... Huhuhuhu.... Anak-anakku yang sangat happy dapat naik bas... Masa ni comel je nak duduk berdua kan.... Tak sampai 15 minit bas bergerak, Mummy tengok adik dah terlentok.... Qila pun dah lembik.... Alolololooo.... Terpaksa Mummy duduk sekali dengan diorg... Pangku Ariq, dan pegang Qila.... Terlentok je diorg tidur.... heheheh... Sampai Kidzania dalam 10 lebih.... Tak jammed pun...
Tapi biasalah dah rombongan ni kan... Dua bas lagi... Memang lecehle... Nak kira orang nak beratur bagai.. Nak dekat puk…

MISC Senior Officers Forum

Imej
Va va vaaa.... Tajuk aje dah boring khen...... Jangan boring dulu uols..... Yang berforum adalah Daddy..... Weols kaum ibu2 dan anak2 penuh dengan activities yang telah disusun oleh MISC... So takdelah duduk terperuk je kat dalam bilik tu kan.... Dan takdelah pulak kami nak join berforum kan... Kuasa mak uols....
Actually forum ni start dari Jumaat 6 Oktober lepas sampaile esok 9 Oktober... Tapi weols takdelah join sampai habis... A'qila perlu ke school dan Mummy pula perlu ke office... So kami just teman Daddy sejak Jumaat sampai mLm Ahad je.... Jadilah kan.... Boring nyah duduk hotel lama2.... Sesak napas.... Qila memang happy sampai tanak balik... Eh ko, banyak comel.... Sila ingat sekolah dan rumah kite ye...
So ni just nak share aktiviti Ariq dan Qila sepanjang kat Equatorial Hotel, Bangi tu..... Iye... Kami berkampung kat sana lah....
Diorang memang sangat happy.... Masa sampai je Jumaat tu ada welcoming dinner, bebudak ni punyelah suka sebab dinner kat tepi pool... Habis b…

Mari update!!!!

Imej
Cer teka mak kat mana????????
Muhehehehe...Ok itu je nak update.... Mak alah pada pc skrg uolsss... Sabar ye... :p

Choyyyyyy.... Gambar senget le pulops... Biol lah android blogger ni... Anggap je lah ala2 artwork ye uols... Huhuhu...