Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2012

Cepatlah masa berlalu.......

Imej
Kadang2 rasa cepat sangat masa berlalu.....
Kadang2 pula rasa, aiyoooo..... Lambatnya masa berlalu......
Huhuhuuhuuh..... 
Ohye, aku dah start rasa pening, mabuk dan kurang sihat since minggu lepas... Kalau lambat makan lagi teruk melarat... So kena sentiasa sumbat mulut ni dengan makanan walaupun tekak susah nak telan... 
Kalau dapat burp selalu memang amat lega... Kentut pun sama... Amat melegakan... Paling teruk bila petang..... Perut menggelodak... Sangat mabuk dan kepala melayang-layang tengok screen PC... Kat rumah pulak kena duduk tegak je untuk tengok TV.. Kalau salah angle, memang berpusing kepala aku.... Memang seksa le nak habiskan Drama Adam & Hawa uols.... Kalau banyak sangat adegan gerak laju2 or iklan, aku akan berpusing mabuk.... Huwaaaaaaaaaa....
Tak sukeeeeeeeeeeeee....... :(
Kesian sangat Qila dan Ariq... Terabai... Kadang2 diorg nak bermanja, ajak teman jalan2 petang... Ajak teman main basikal tapi Mummy betul2 tak larat..... Sambil tidur pun, mabuk.... Malam2…

Wish list....

Imej
Last week dah beli Buggyboard... Yesss... Memandangkan anak2 dah nak masuk 3 orang ni, dan yang dua orang si manja tu still guna stroller, mmg pening kepala nak fikir cara nak bawak diorg bertiga keluar serentak nanti.......
So lepas je beli Buggyboard, lepas je Daddy pasang terus weols suruh bebudak tu try guna benda alah ni... Rasa mcm kesian pulak sebab takkan nak diri je sepanjang masa kan??? Mesti penat kan...... Qila memanglah boleh duduk diam... Tapi Ariq mesti akan lompat terjun kalau dah bosan... 
Apa??? Dah tua bangka pun nak duduk stroller???? Yesss... Qila mmg diva.. Dia tak suka jalan lama2 sebab nanti dia komplen penat dan mintak dukung... Ariq pulak diwajibkan duduk dalam stroller sebab dia suka lari sana sini takde siapa larat nak kejar... :p Dia pun suka mintak dukung.... So kami fikir Buggyboard boleh atasi masalah ini.. Heheheh... Ini rupa Buggyboard tu... Letak kat Maclaren mmg cun... Cuma tulah, kalau penat diri mmg tak berguna lah benda ni.... Kalaulah dua2 nak …

Openhouse dan Hi5 Holiday!~

Imej
Sunday.... 16 September 2012... Hari yang sungguh panjang...
Tetiba ko nak berdrama kheeennnnn... Hahahahaha.. 
Pepagi dah gerak dari rumah.... Pergi berangkat ke rumah kakak Arni kat Bandar Seri Putra untuk open house... Rasanya ni openhouse terakhir untuk tahun ni kot..... Kami berkenalan melalui PGK kat facebook... So ni kira macam kunjungan balas lah sbb openhouse kami tuhari kak Arni datang satu family.. :)
Makanan sungguh sedap.... Ariq makan bertambah-tambah... Berbaloi bawak datang jauh-jauh.... Hehehehe...  Ayuh bergambar....... Yang baju bunga2 biru itulah kak Arni.... Sangat peramah orangnya... :) Rumahnye sangat cantik tapi tak sempat nak masuk... Kami sampai nak dekat 12 tghari... Nak rushing ke KLCC pastu...  Kiri I tu Ayu.... Kanan tu pulak Shasha... Ni semua seafarers wives....
Lepas dah kenyang terus shoot ke KLCC.. Nasib baik tak jammed.... Smooth je sampai masuk parking convention centre... Kami nak gi Plenary Hall sebab nak tengok Hi5 Holiday!!!!
Exciteddddddddddd…

Update anak2 dan apa sahaja yang sewaktu dengannya...

Imej
Ush... Lama betul tak mengomel kat sini... Kat blog ni... Rindu tapi pada masa yang sama sangat malas... huhuhuhu...
Ohye, aku dah janji nak upload gambar katil anak2 aku.... Projek menghias bilik anak2 ni sudah terbantut uols... Yelah sekarang Daddy sibuk dengan exams... So lepas Daddy habis exam nanti kite sambung pasang shelves dan lampu tidur ye...
As for now mari layan gambar katil Qila dan Ariq.....  Disebabkan diorg masih kecil.. So diorg tidur sebilik dulu... Dah besar nanti kenalah asingkan... So tempat Ariq di sebelah kiri, tempat Qila di sebelah kanan.... Tengoklah Ariq tu kalau berposing depan camera..... Dialah poser! Ni saiz medium.... Katil ni boleh pasang 3 saiz iaitu small, medium dan large... Kalau large akan jadi katil single biasa... Tilam pun mmg khas untuk 3 saiz tu... Kalau nak besarkan tambah je kat kepala dia... So as for now, Daddy pasang saiz medium untuk both Qila dan Ariq.. Kami sengaja pilih color black instead of putih untuk tampak classy... Huhuhu..... …

Alhamdulillah.........

Imej
Alhamdulillah..... Hajat untuk menambah cahayamata dimakbulkan Allah s.w.tSemoga janin yang berada dalam rahim Mummy ini akan membesar dengan sihat sempurna, kuat dan baik budi.... Hopefully badan Mummy akan sihat dan kuat macam dia juga sampailah cukup usianya 40 minggu nanti....Tiada apa kata lagi selain dari syukur kepadamu Ya Allah di atas rezeki ini...Alhamdulillah......Hermmm... Macam mana agaknye gaya aku beranak tiga ek... Huhuhuhuhuhu...Published with Blogger-droid v2.0.6

Open house pertama kami..

Imej
Amboiiiiiiiiiii... Punyelah bersawang blog aku ni...... Sikit punye malas nak update... Huhuhuhu...

Banyak benda nak update tapi susah betul lah nka transfer gambar dari SIII ke pc ni... Nak update dari SIII alahaaaaaaaaaaiii cinonet je tak puas nak taip uols... (Hahahaha dasar tak bersyukur komplen itu ini 24jam.. Pffthhh!)

Ohye, 31 Ogos tuhari buat pertama kali aku dan Bi buat openhouse di rumah kami... Yelah sejak kahwin ni, ini kali pertama buat openhouse.... Mula2 tu fikir ade ke orang sudi nak datang kan.... Siapalah kami ni.... Rumah pun biasa2 saja... Rumah standard yang belum di-decor bagai..... Ade ke orang nak datang jengah....

Tetapi... Ya Allah syukur sangat... Tetamu datang non-stop sejak 4 petang hinggalah tengah malam!!!! Kejang kaki den!!! Time kemuncak apabila gang V-Sixers Bi datang berbelas-belas kereta serentak!!! Ade berpuluh kids bertempiaran keliling rumah... Hahahahahahahaha... Bayangkanlah.......

Kawan-kawan office ramai juga yang datang... Ex-schoolmates, ka…