Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2012

Baju raya!

Imej
Hahahaha... Puasa belum sampai 2 minggu ko dah sibuk cerita pasal baju raya.... Seligi kang...
Ada aku kesah pun kalau ada sesape nak meng-anonymous-kan diri lantas meninggalkan komen2 pedas yang blog ni?? Pfffttthhh! Sekian lama menanti, inilah masanya aku dapat beraya dengan Suamiku uols... InsyaAllah, dengan izin Allah.... Sudah tentunya excited sikit... Bagilah can uols.... :p
Actually ni semua gambar2 basi... Sejak bergiat active dalam Instagram ni.... Aku selalu update kat sana je... Lagi seronok.. Tapi blog ni tetap jugak kena update... Nanti dia merajuk, susah pulak kheennn...
Uols pun tahu skrg musim designers menjual baju2 rekaan diorg untuk raya.. Tapi harga takdelah mencecah ribuan ringgit kheeen.. Memang khaslah untuk orang2 yang makan gaji macam kita ni kan... So aku antara salah seorang yang tak melepaskan peluang untuk membeli... Dapat sehelai pun jadilah... Janji hado...
First sekali yang keluarkan baju raya adelah Rizalman... Brand Rizalman 20 dijual di semua Tesco …

Johor Premium Outlet with loves

Imej
Tajuk sangat ngada... Yelah, this time pergi dengan semua yang tersayang... With loves lah tu baybeh.... :P
Pagi2 dah kena kejut dengan anak2.... Tak kasi can langsung... Lepas mandi manda kat pool, masing-masing dah kelaparan... So Daddy terpaksa order nasi lemak dan nasi goreng untuk anak2 kesayangan dia tu... Ariq memang sangat lapar.. Bila dengar je Daddy kata Daddy dah order nasi lemak, dia merengek2 ajak keluar nak beli nasi lemak katanye.. Dia kan memang suka makan nasi lemak.... Puas Daddy cakap, nanti orang tu datang hantar tapi Ariq tetaaaaaaaappp merengek ajak keluar nak beli nasi lemak bungkus... Kesian nok aku tengok anak aku tu... Sampai merajuk baring kat lantai cakap adik nak nasi lemak...
Bila sampai je room service bawak nasi lemak, Ya Allah, Ariq tak tunggu lama... Terus dia serbu mamat tu, terus dia ambil sudu dari tangan mamat tu.... Ko bayangkan, habis licin nasi lemak tu Ariq makan uols.... Siap gaul sambal lagi.. Sah memang lapar sangatle tu... Bila dah pedas …

Hari pertama ramadhan - Pulai Spring Resort, JB

Imej
Jumaat petang, masa lepak2 dengan Daddy kat buaian luar rumah, tetiba datang idea nak bawak anak2 berjalan... Kebetulan weekend ni takde program, so kami carilah idea untuk berjalan.... Hehehe..
So memula ingat nak gi Cameron, tapi bila fikir balik macam cuaca tak menentu... Kalau hujan, mesti boring... So kami cancel ajelah...
Tapi bila malam je, Mummy rasa mcm nak ajak Daddy gi shopping kat Johor Premium Outlet le pulak.. Haritu tak puas shopping sana.. So Mummy ajak Daddy pergi hari Ahad, terus Daddy kata tidur ajelah kat sana.... So kami terus google, hotel mana terdekat dengan JPO... So kami pilih Pulai Spring Resort, JB So sabtu tengahari baru gerak ke JB.. Singgah RnR mana ntah untuk bagi bebudak ni makan... Diorg makan bubur McD dgn Nuggets je... Mummy Daddy telan air liur jelah...... Huwaa.... Dugaan.... Anak bujangku bawak diri... Makan Nugget sendiri sambil menikmati view yang agak panas... Macam dah besar sangatlah tu kan....
Sampai Pulai Spring Resort dalam pukul 4pm kot…

Dapur baru...

Imej
Jumaat lepas... Mummy balik je dari office, sekali tengok ada dapur baru daaaaaaaaa.... Kehlassss Daddy beli tak bagi tau Mummy..... Terooooooja Mummy nak memasak tau.. Muehehehe..
Nak tengok dapur baru I??? Jangan kata I show off ye..... Mueheheheh... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Taraaaaaaaaaaaaaa.... 
Bukan untuk aku daaaa... Untuk anak2 jeeghss.. Pfffttthhhh!
Hehehe... Tergezut Mummy sbb Daddy takde bagitau pun apa2.. Masa balik tu dia takde pulak kat rumah.. Mana ntah pergi.... Bila tanya bibik, bila tuan beli ni... Bibik cakap petang tadi...
Ariq nampak Mummy je terusssssssss dia campak botol susu dia, terus ajak Mummy main sama.. Eh, dia pun teruja... Hehehe.. Siap cakap "Mummy duduk, adik nak masak"  Macam2lah Ariq bebel explain kat aku apa dia masak.. Timun lah... Ayam lah.... Ohye, ni dapur BBQ set ye... Siap ada payung gitu... Tu sebab Daddy letak kat tengah2 alam ni... Haha.. Yang best ia sangat kukuh... Aku duduk kat situ pu…

Pergi rumah Daddy...

Imej
Bila ni ek... Last week... Aku rasa last week hari Isnin... :)
Balik je kerja terus bawak anak2 gi rumah Daddy kat Kuala Linggi... Daddy buat bbq kat rumah sewa dia... So Daddy insist sangat nak anak2 dan bini dia datang sana....
So, ayuh kita....   Oleh kerana perjalanan agak jauh... Dalam 45 minit gitu, so masing kena pakai booster seat... Kalau tak, Mummy yang meroyan kat dalam kereta kang...  Si manja ni, bila dah kena ikat tu mulalah dia bosan kan.... Nak tido, mata masih segar bugar... Mulalah dia mengentel maknye ni... Iye, anak aku ni mmg kuat gentel.... Kalau ada Daddy, dia gentel puting Daddy... Kalau aku, dia gentel siku... Ni nak gentel siku tak sampai, dia gentel jari.... Pegang tangan tak lepas macam orang bercinta... Terpaksa Mummy tukar gear pakai tangan kanan.. Haaa.. Skrg ni dah boleh gentel apa kau nak, sbb Daddy dah belikan Mummy kereta auto... Yippeyyy!  Ni lah rumah Daddy.... Takde orang lagi.. Kami tetamu yang pertama so Mummy lepak kat dalam sambil tengok Deja…

Louis Vuitton Raspail Monogram PM for sale!~

Imej
STICKY MODE BAYBEH! Louis Vuitton Raspail Monogram PM
The bag is actually mine.. Bought it at Milan, Italy few weeks back.. ETA Kuala Lumpur around 3rd week of July... 
Bag raya uols..... Bag raya!!!!
Fresh from Italy oven uols.....
Comes with LV Boutique's receipt, Paperbag and Dustbag..
AUTHENTIC Louis Vuitton okay... 
This Raspail just released on March 2012. So memang belum ramai orang pakai.... This is one of the latest LV Core Colection Line.. Top view.... Ukuran Raspail ini adelah :
16.1" x 15.7" x 5.1"
- Natural cowhide leather trimmings
- Signature handle fastener
- Shiny goldenbrass picecs
- Burgundy textile lining
- D-ring
Inside view.... Burgundy textile lining inside perfects the tote nicely.... Indeed.. Made in Spain ye uols.... Zip tu kalau nak pakai boleh, tanak pakai pun boleh....
Cun! Ni ada satu contoh, minah ni pakai..... Not too big, not too small.... Just nice... 
*pic from google
Reason for sale????
Semalam, malam nisfu shaaban..... Aku dapat petunju…

Shopping raya!!!

Imej
Hehehe... Shopping rayalah sangat... Padehal bukan beli apa pun.... Poyo..
Pics all credit to Wynn, my best kronies ever.... Heheheh.. Thank you noks... Thank you sebab teman mak shopping dan join shopping sekali... Heheheh... Ribs ribs ribs... Hahahahaha...
Wynn lah yang rajin ambil semua gambar2 ni..... Iphone dia best wooo... :)
Meh tayang vontot dulu....  Benda pertama yang buat mak kopak teruk semalam adalah benda ni....
Happy sangat..... Terus rasa nak balik rumah peluk2 sebab malu nak peluk kat situ... Muahahah... Kat Tony Romas ni... Dapatle peluk jap... Huhuhuhuhu... Once in a while dapat beli beg LV... Siapa tak suka nok... Terima kasih Bi.... Untuk segalanya...... :)
Ohye, semalam sambil2 menyelam shopping tu... Aku sempat jumpa Asram dan Angela gak... Thank you Sere sebab banje makan.. Hehehe... Pas makan, dah kenyang ape lagi... Shopping!!!
Mostly shopping baju2 raya untuk anak2 je.... Aku dapatle sepasang sandals Guess... Huhuhuhuhu... Jahanam duhet aku semalam....... T…

Dah ready for annual concert???

Imej
Semalam, masa kat dalam kereta, ada satu lagu dari band mana aku tatau, keluar kat radio.. So Qila terjerit excited.. Katanya tu lagu untuk concert dia akhir tahun ni.... So beria-ia dia tunjukkan gaya joget tu...
"This part must go down like this..." "This part must do like this.." "Kaki kena bukak left right then clap your hands"
Bla bla bla bla.....
Bila tanye lagu apa ni??? 
"With the boys sound!!" (sound ke out ntah aku pun tak clear apa dia cakap)
So masuk je dalam rumah, aku pun bukakle Ipad.. Bukak Youtube dan ajak dia cari lagu tu... Aku taiplah "The boys sound", tapi entah apa-apa yang keluar...
So aku taip pulak "The Boys"
Keluar banyak KPOP grup pastu Qila tunjuk yang ni :- "Yang ni.... Yang ni...."  Dia tunjuk video gambar Girl's Generation ni... So aku macam tak berapa percaya, sekali bukak video tu... Hahahahah... Betul uols...
The Boys by Girl's Generation adelah lagu yang Qila maksudkan... …

Lepas kenduri kahwin selalu uols buat apa???

Imej
Hahahahahahaha...... Meh up dulu gambar semasa majlis berlangsung..  Masih handsome kacak bergaya masa ni... Ariq happy lari sana sini tengok chicken.. Tu gelang kat tangan tu dia jumpe kat kerusi.. Boleh pulak dipakainye...  Qila makan dengan selera... Nasi minyak mmg favorite dia... Ini wedding sepupu aku belah Arwah Abah... Kat Alor Gajah, dekat je pun so memang datang lenggang kangkung je... Sempat membongkang jap kat rumah sebelah sebab ngantuk.. Cuaca sangat best mendung berangin so best sangat....
So dalam pukul 4 petang tu, sesi kemas mengemas dan membasuh pun bermulalah....
Tradisi  mengemas dan membasuh sambil main air ni aku rasa orang Melaka je kot buat... Negeri2 lain ada tapi tak banyak... Sekarang ni pun semua main caterer je, takde lagi upacara basuh periuk dan pinggan mangkuk..
Bagi yang masak sendiri, petang2 tu mesti ada sesi membasuh kan... Haaa.. Masa tu sedara mara semua dah tukar baju... Bagi yang datang lenggang kangkung macam aku, memanglah tak bawak baju ext…