Jumaat, Jun 29, 2012

Daddy sudah pulanggggg!~


Daddy dah balik uols!!!!

Kami sangat gumbira.... 

Adalah sangat terharu bila tengok Qila dan Ariq sangat excited menyambut kepulangan Daddy.... Daddy tak sempat nak buat ape pun, setiap saat asyik sebut nama Daddy.... 

"Daddy tengok ni saye ada ni..." 

"Daddy tengok ni saye buat ni...."

Tak menang tangan Daddy nak layan dua anak dia tu....

Syukur alhamdulillah.... Dua2 tak kekok atau malu-malu pun.... Dah memang rindu sangatlah tu.... 

Kali ni Daddy pulang agak lama... Daddy tak akan kembali ke laut biru sebulan dua ni.... Sebabnya, Daddy akan sambung belajar.... So dia akan bersama kami di sini sekurang-kurangnya selama setahun... 

So, ini kali pertama kami dapat hidup bersama selama setahun... Syukur alhamdulillah...

Semoga Tuhan permudahkan segala urusan... 

Sorrylah uols.... Tak sempat nak update sangat... Pasni ada meeting...

Daaaaaaaaaa.....


Rabu, Jun 27, 2012

Johor Premium Outlet!

Semalam, aku dan officemates gi jenjalan UTM... Hahaha... Tak payahle tanya apa kami buat kat sana... Huhuhuhu..
 Iye-iyelah tu aku gi duduk bebetul sebelah Pengarah macam besar le sangat pangkat aku padehal nan hadoooo.... Dengar macam tekun tapi..... Akekekeke...
 Ni semua lakonan, jangan tertipu.... Hahahahaha...
 Yeay yeay dapat goodie bag... Sukalah tuuuu...
 Rombongan cik kiah ke UTM... Masa ni dah nak dekat pukul 1 lebih.. Kami gi sembahyang kat masjid UTM, pastu gerak ke ICC pulak... Cantik sungguh UTM... Buat aku rindu zaman aku study dulu.... Rindu sangat!!!

Kat ICC ini je gambar aku yg ada..... 
Gelap!! Janji muka aku terang... Hahahaha...

Masa ni hujan tak berapa lebat.. So kami semua seia sekata mahu terus blah balik Melaka TETAPI kenalah singgah Johor Premium Outlet dulu uols... Dah alang-alang sampai JB kan.... Dekat je pun dari UTM ni.. Keluar tol Skudai, masuk tol Senai.... Tapi ade sesat sikitle... Hehehehe....

Sampai je JPO, kami posing serba sedikit
 Ni separuh dari officemates aku..... Posing pun ikhlas tak ikhlas sebab tak sabar nak shopping!!! Thanx to Megat sebab jadi driver dan fotografer kami.... Baik kan dia?? Semua gambar2 ni dia yang ambil... Hehehe...
 Coach aku serbu dulu tapi tak beli ape pun.... Saje survey harga... Ada sales uols, 60% tapi aku tak beli pun... Aku dah pangkah Coach sebab dah bosan... Hehehehe...

Kami tak lama kat sana sbb officemates aku semua nak balik cepat.. Diorg pun bukan kaki shopping...

Herm.... As for me yang baru pertama kali datang sini... Oklah... So-so aje tempatnya... Aku just cari baju-baju anak2 aku je... Dahle aku pakai 4 inch heels... Merasalah kan catwalk kat JPO tu.. Bagi aku takdelah besar sangat dan aku takdelah masuk semua outlets yang ada situ... Aku serbu yang mana ada baju kids je... Even Levis dan Burberry yang aku nak masuk sangat tu pun aku tak sempat nak masuk.. Nevermind.... Next time baybeh....

Aku sempat masuk Padini, Poney, Cotton On, Vincci, Fossil, GAP, Guess, Clarks dan beberapa lagi aku tak ingatlah nyah... Aku berpecah dengan officemates aku sebab nak cepat... Hehehe... Within one and the half hour time baybeh!~ Memang shopping laju macam pelesit!

Review aku??? Macam aku cakap tadi, so-so aje... Takde pun murah gila babas kan... Dan takdelah sehappening oulets kat US ke Europe ke... Tak adil lah kite nak compare JPO dgn  oulets kat overseas kan... Masih kategori mahal sebab diorg pun nak dapat keuntungan sebab tempat ni still baru... Belum boleh rolling duit lagi... Hehehe... Tunggulah 5 tahun lagi sure happening...

Kualiti barang pun aduhaaaiii... Contohnye mcm baju kids kat Poney, baju yang murah agak low material.. Kalau beli, orang tak percaya itu brand Poney sebab alahaiii.. Nipis sangat.. Kembang... Pastu ada yang kotor.. Berkedut... Macam kau beli kat Reject Shop lah... Hehehe.. GAP pun sama... Kualiti macam dari China je... Tapi kalau kau pandai cari, adelah jumpa yang afordable dan berkualiti tinggi.. Kena slow2 selak sehelai demi sehelai dan aku pulak kesuntukkan masa... Memang memula baran gak, eh macam ni kualiti goods kat sini... Tapi, dah namapun outlets kaaannn... Nak yang high kualiti, gi butik lah doh! LOL

Tapi aku suka Guess... Butik Guess nampak lebih classy dan baju2 semua cantik tersusun dan takdelah nipis sangat... Murah pun murah.... :) Kalau repeat datang sini, aku nak serbu Guess jelah untuk borong baju kids... Guess pulak aku masuk last minute dikala officesmate aku dah call cakap diorg dah nak balik dah... Huhuhuhu... So tak sempat nak pilih bebetulll.. Main sambar je ape yg depan mata... Huhuhu..

Ohye, Clarks ok murah rm40-rm30 dari harga sebenar.. Tapi takde choices untuk kids... Semua pattern lama... 
 Singgah Machap untuk dinner.... Kat RNR pun nak amik gambar... Gediks!
Ni aje yang sempat dibawa pulang....

Semua untuk anak-anak... Fossil tu aje aku punye... Jadilah.... Nanti Daddy balik, kalau ade rezeki bolehlah pergi lagi sebab bukanlah jauh sangat pun Senai tu dari Melaka kan... Suasana sangat redup kalau nak shopping lama pun ok.. Ade playground untuk kids... Ada buggy jugak untuk kids... Oklah, family friendly.. Restaurants mcm tak berapa banyak choices...

Should be after 5 years kot baru complete dan happening... Hehehehehe....

Oklah ciow.. Kami sekeluarga sedang dalam mode happy sebab InsyaAllah Daddy akan pulang kepangkuan kami sehari dua lagi... Alhamdulillah...

:)

Khamis, Jun 21, 2012

Rindu paling maximum

Instagram...

Skrg sume gila main Instagram... Sebab gambar yang terhasil agak unik, cool dan style... Hahahaha.. So aku pun lorat nak main sama.. Cume aku takde Iphone je lah.... Pakai Ipad jerrsss.. :p
 Alolololo... Rasa nak lastik je mulut dia tu..... Suka buat muka manis taw... Geram Mummy....
 Ni pun sama.... Asyik bising Mummy ambil gambar dia.... Terpaksa tipu cakap Daddy yang suruh, Daddy nak tengok... Hehehehehe... Terus dia posing terpaksa.. Hahahaha...
 Sekarang ni dua2 dah terer main basikal.... Jatuh longkang dah banyak kali dah... Sebab masing2 tak reti main brake lagi... Hehehe... Ko tengok, lepas tangan tu...... Rempit mana entah yang dia tiru...
Kalau rasa macam berat or naik bukit, diorg akan kayuh sambil diri... Dua2 beradik pun sama.... Mummy tengok Mummy yg geram sbb takut diorg jatuh... Hehehehe.. Mummy mmg kiasu.. :p

Sepatutnya, next month Daddy dah boleh balik... InsyaAllah.... Pastu, dah boleh shopping raya together... :)

Kejap je masa berlalu walaupun sebenarnya sudah 5 bulan tidak berjumpa Daddy.... Rindu di tahap paling tinggi dah ni... Daddy pun tak sabar nak balik... Dia skrg on the way ke Kuantan dari China port.. Lepas tu ke Port Klang.. Beria-ia suruh Mummy datang bawa anak-anak... Daddy pun dah rindu sangat dah kat anak2 dia..

Aku pun sangat looking forward untuk menyambut kehadiran JULAI... Di samping menunggu kepulangan Bi, aku juga menunggu sesuatu dari Milan, Italy... Ahaks.... Sangat teruja menunggu ia sampai ke Malaysia... :)

Julai juga, genap ulangtahun perkahwinan aku dan Bi... Sudah masuk tahun 5 tahun kami bersama, melayari bahtera perkahwinan... :)

Hish... Sangat tidak sabar..... Cepatlah masa berlalu.......

I am truly excited.. :)

Selasa, Jun 19, 2012

Ush.. Lamanye tak update!

Entahlah kenapa sejak dua menjak ni liat betul nak update blog u...... 

Banyak nak cerita tapi masa yang ada sangat terhad dan sangat berharga gitu... Even kat rumah pun bila bukak lappy or Ipad, aku akan menggunakan masa yg ada itu untuk menonton Drama...

Muahahahahaha... Drama ape??? Drama swasta??? Drama melayu??? 

Oh no babe.... No.... Mak tengok Drama Korea lah uols..... Ape lagi kan.......... Kemaruk dan kemaruk dan kemaruk!!! Susah wooooo...... Sanggup berteleku depan lappy tetiap malam tengok cite Korea.... Esoknya gi opis menguaaaaaaaap memanjang.. Hehehe.. 

Sejak bibik dah balik ni, mak banyak sangat masa nak tengok balik semua cerita2 yang dalam wish list.. Memang banyak okay beratur list... Satu cerita mostly 20 episodes.. 1 episode 1 jam... Perghhhhhhhh... Pedih mata nak habiskan... Bistu tak fikir, hati aku ni... Kejap nangis... Kejap terkejut... Kejap tersentap... Boahahahahahaha.... Cerita Korea kalau takde adegan ayer mata memang tak sah! Choyyy sangat okay... :p

Ohye, nak tau sekarang ni aku tengah kemaruk tengok cerita ape???
IRIS

Action drama.. Selepas City Hunter, aku memang kemaruk tengok action drama... Best gila cerita ni... Sakit jantung aku tengok... Hero dia, perghhhh sangat macho... Bila part dia senyum... Adoyaaaaaaaaaaaaaiiii cair..... Sedih jugaklah sebab dia terpaksa berpisah dgn gf dia tu sebab keadaan tak mengizinkan... Kalau nak tahu kena tengok sendiri ar... Best babe! Dahle view negara Korea-Japan sangat cantik terutama bila winter.. Memang merenjissss je hati dan kalbu nak pergi bercuti kesana... Haih...  Gi ar tengok cerita ni uols..

No regret!

Selain IRIS, sesekali nak bagi tenang sikit jantung aku ni, aku tengok cite ni gak...
Take Care of Us, Captain

Cite ala2 Awan Dania tapi ni kisah hidup Pilot lah.... Ada Captain, 1st Officer and bla bla bla... Teringat Suamiku sendiri sebab dia pun kerja bawak kapal... Ada Captain and officers bagai.... Best jugak cerita ni... Cool... Ada part sangat sedih.. Ada part cute... Ni heroin yg sama dengan cerita Boys Over Flower..

Ohye, jugak sesekali bila nak jiwang2 aku layan gak cerita ni :-
Love Rain

Cerita cinta uols... Cinta yang tak kesampaian... Tapi cerita cinta mereka disambung oleh anak masing2.. Hehehe.. So diorg berlakon dua zaman lah... :)

Hahahahaha... Aku tahu dan kenal ramai sangat orang yang gila dengan cerita Korea ni... Tu belum lagi tengok kat Astro OneHD 393... Haih memang tak jadi kerja lah kalau dah mengadap cite Korea ni... Hehehe...

Ohye, aku selalu tengok kat epdrama, viki dan dramaload.. Bersyukur kepada internet yang laju lah... Kalau lembabnya datang... Adoiiiiiiiiiii sakit jiwa noks! Setipa malam jugak sampai terbawa-bawa dalam mimpi..

Email suami pun nak balas takde masa uols... Sengal betul.. Heheheheh.. Oklah uols... Siapa yang belum menjinakkan diri ke kancah Drama Korea ni, silakanlah berbuat demikian ye... Hehehehe..

Jumaat, Jun 15, 2012

Bila tiga-tiga demam...

Isnin lepas, Mummy MC... Demam uols.... Tapi dalam demam2 tu aku bukan duduk rumah tidur je... Dari pagi sampai ke malam kesana kemari menguruskan macam2 hal... Penat gila rasa nak pengsan.... 

Pagi2 dah bangun hantar Qila gi school... Pastu gi bank bla bla bla.... Gi beli lauk then balik rumah... Tghari ambil Qila kat school.... Dia memang suka Mummy ambil dan hantar dia... :) Qila sangat hover.. Setiap kali dia jalan, dia mesti pandang beg dia tu.. Hahahaha.... Suka lah tu, lepas 2 minggu akhirnya dapat dia melaram bag dia tu ke sekolah... Hehehe..
 Puas Mummy pesan, kalau turun tangga, jangan diseret bang tu.... Tapi tetap dia buat jugak... Hahahah..
 Sampai je rumah Qila mintak belikan cool fever... Dia kata dia macam nak demam... Bila rasa kepala dia, ha ah lah dia memang demam... Aduhaaaii terus gabra ok.. Takde angin takde ribut tetiba demam..... Haih... Terus check temperature.. 38 pulak tu.. Terus bagi ubat, then mandikan dia.... Petang terus bawak gi klinik..

Malam, Ariq pulak demam... Aik?? Ape kehal ni kami anak beranak demam serentak? Malam Mummy masuk ubat bontot sebab Ariq punye demam tinggi... 39 lebih... Dia ni jarang sangat sakit, bila dah sakit tu baring jelaha dia... Tapi lepas je temperature turun, melasak balik...
So esoknya Mummy cuti lagi... Sambung EL pulak.... Demi menjaga anak2 dan diri sendiri yang demam.. Huhuhu...Merah bibir Ariq... Qila pulak kalau demam, bibir dia biru pucat lesi...
 Every time temperature dia tinggi, Mummy akan mandikan dia... Every time lepas mandi tu jugak mesti nak berlotion dan berbedak.... Aduhaaaaaaaiiii.... Sangat menjaga kecantikan... Hahahaha...
 Demam... Pergilah jauh-jauh... Ni penangan makan durian dan rambutan kat kampung kot.....
 Sian dua2 anak Mummy ni..... Sempat gak berbalas sms/email dengan Daddy cerita keadaan diorg ni... Risau daddy...
Petang Selasa tu masing2 dah kebah sikit... Terus upah ice cream... Heheheheh....

Rabu baru Mummy naik kerja... Setakat harini alhamdulillah... Dua2 dah sihat.... Syukur demam tak lama, cuma tekak dia je masih sakit katanya.... Panas dalam kot.... Minum susu pun tanak... Makan nak KFC je... Hamboi hover taw.....

Petang ni Mummy outstation ke Seremban.... :( Sedih.... Esok petang baru balik..... Huwaaaaaaaaaa... Mesti rindu sangat kat budak bertuah ni.... 

Oklah bye...

Rabu, Jun 13, 2012

Hujung minggu

Lama betul tak update blog kan...... Last week aku sibuk uols... Bukan sibuk buat kerja pun... Sibuk buat benda lain... Ahakss..

Ohye, sejak Jumaat lepas bibik sudah pulang kepangkuan kami.... Oh.... Sangat lega.... Boleh rest puas-puas makan tido berak cangkung! Agegegegege....
Peace..... Cer tengok perut Qila..... Sampai terngaga butang baju kebaya dia ni.... Hahahaha... Ohye, kami pulang ke kampung pepagi sabtu tu sebab ada wedding saudara rapat... Qila yang requested nak pakai baju kebaya.. Nak sama dengan Kak Shameera dia... Dah besar panjang dah anak Mummy ni.... Cakap macam mak nenek... Ade je dia nak bagi cadangan dia tau... :p

Kami gi wedding jalan kaki je...... 
 Qila siaple mengendong pooh dia tu... Ariq tanak dipimpin... Macam dah besar sangatlah tu... Cuaca haritu sangatlah redup... Selesa sungguh!
 Mummy sempat suruh Ariq stop then pandang belakang.... Peace tak habis-habis..
 Ni simpang nak masuk rumah pengantin... Sampai je rumah pengantin, kami tersu lepak dalam.. Awal lagi baru jam 11 pagi... So lepak dalam dulu... Ariq excited... Siap cakap "Woaaaaaaaahhh sooo nice!" Hahahaha... Rumah kampung biasa-biasa je... Ikhlas sangatlah tu memuji kann...

Kami stay satu malam je, esok pepagi ahad tu dah balik rumah.... Tengahari sempatlah jugak Mummy masak spagheti untuk anak2.. Diorang lama tak makan spagheti... 
Ni aje bahan-bahan yang ada.. No carrots.. No garnishing at all.... Just campak hot dog cheese... Campak mushroom button, daging cincang + sos bolognese.. Dah siap!
Yang makan paling berselera siapa lagi tak lain tak bukan.... Anak sulungku..... Tak menyempat Mummy angkat kuah bolognese dari dapur... Dia dah menghadap pinggang kat atas meja tu...
Suka dia makan "mee" panjang2 tu.... Yelah diorg sebut mee... Janji makan habis licin....

Petang, lari rumah mertua makan nasi sana... Akekekekekeke...

Esoknya, aku MC sebab demam.. Hehehehe

Jumaat, Jun 08, 2012

Macam ni nak gi Bandung????

"Tak payah!!!!!"

Jawap nenek...

Akekekekekekekekeke.... Menjaga diorg ni macam menjaga EMPAT orang budak notty... Haiyooo...

Kalau korang tak caye, korang gi tanye mak aku... LOL

Actually, Mama plan nak ajak aku gi Bandung, untuk cari barang2 wedding adik aku... Plan nak bawak budak2 bertuah ni sekali.. Tapi, kat kedai makan pun kami dah haru biru tunggang langgang... Ni kan pulak kat Pasar Baru Bandung yang sesak tu???

Never! Bagi sepuluh juta rupiah pun tidakle aku sanggup uols!!!!
Posing ketika baru sampai.... Masa ni ada seekor lembu sedang meragut rumput di seberang jalan... Ohye, kedai makan tomyam ni depan Shah Beach Resort kat Tg Kling tu... Ariq sangat behaved duduk sampaile habis makan... Dia bikin onar lepas dah kenyang makan... Qila pulak bikin onar sebelum dan semasa makan... Huahuahuahuahuahua...

Eh kau tengok lengan Qila..... Perrrggghhh.... Berketul macam lengan Daddy dia...
Alolololoooo.... Ariq memang poser.... Rasa nak geget2 bibir dan hidung dia.... Qila tu tengah tahan geram... Bukan senang nak amik gambar diorg baik mcm ni..... 

Ni masa tgh tunggu order sampai.. Kami camwhore dulu... :)
Ciom adik tapi macam nak tercekik budak tu dia grip... 
Mata tu jeling camera tak tahan.... Romantik je kaaannn... Qila tetap dengan muka tahan geram dia... Hahahaha...
Sepanjang menunggu order, sampaile habis makan Qila bikin onar... Ni baru lepas nangis sebab dia baru je tumpahkan air sirap kat badan dia... Dia minum air tu pakai straw pastu tetiba dia gi sembur straw tu... Habis terpercik sebab gelas tu penuh... 1/4 tumpah kat badan dia... Lekit!!! Terus nangis laaaaaaaaaahh.. Eh bukan salah siapa2... Sendiri salah kan... Mana ade bawak baju spare...

Bila nenek tanye kenapa gi sembur, dia cakap "Mulut kite yang jadi sendiri buuurrrrrrrrrrrrr macam tu.."

Iyolah tu....
Habis basah perut dan peha dia.... Nangis sampai mengamuk nak terbalikkan meja... Tengok lenganle kaaaaaannn... Pastu dia gi main baling 2 tisu kat kucing... Adoiiiiiiiii... Asyik2 dia merungut kenapa seluar dengan baju dia tak kering2... Dalam kereta masa otw balik, dia bising2 badan dia dah gatal... Hehehehe...

Masa makan mmg semua diamlah kejap sebab masing2 lapar... Tapi berebur air le pulok... Berebut telur.. Habis tercampak segala mak nenek folk and spoon! Aku mmg buat tebal muka je... Pekerja kedai tu nak jeling or nak cakap anak aku nakal ke hape ke lantak.. At least aku ada anak untuk menakal.. Dari orang yang takde anak langsung... Syukur.. Meja kitaorg dah macam nak pecah dah.. Hahahahaha... 
Ariq ushar cat... Sini banyak cat.... Lepas ke dia kenyang, dia turun dari baby chair ni then terus pergi ke jalan besar nak tengok lembu... Adoooiiii.... Nak bayar pun aku asyik berkejaran mengejar Ariq... Kejap nak wash hand, kejap nak tengok cat, kejap nak tengok cow... Aku risau dia berlari ke jalan besar je sebab kedai ni bebetul tepi jalan besar... 
Ni sebelum membikin onar... Sebab masih terang dan nampak lembu.... Bila dah gelap, dah tak nampak lembu terus dia melasak... Haih...

Rasanya, takkan merasa lah korang ikut Mummy dan Nenek ke Bandung nun...

Duduk ajelah rumah dengan Daddy dan atuknenek Tengkera! :p

Khamis, Jun 07, 2012

Cantik kan????


Low key indeed.. 

Simple yet elegant...

Arggggggghhhhhhh!!!!

Ade sesiapa nak pergi France????????????????

Pleaseeeeeeeeeeeeeeee.... Euro tengah drop ni... Huhuhuhu...

Isnin, Jun 04, 2012

Its June baybeh...

Kejap je dah June kan..... Next month dah nak puasa... Aduhaaaaaaiii... Cepat betul masa berlalu... Rasa takut pulak sebabnye, amal ibadah tunggang langgang lagi ni, usia pulak makin lanjut.... Tapi sumbangan pada agama, bangsa dan negara tetaaaaaap masih nan hado... :p

Weekend kami macam biasa... Tiada yang luar biasa... Aku dari pagi sampai malam asyikle mengemas rumah dan mengasuh anak2 non stop... Sepanjang weekend Bi ada call, emails dan sms... Dia kat HK sekarang... Paling cepat pun, 2 3 minggu sebelum raya dia akan kembali ke pangkuan kami... Sebabnya, dia genap on board selama 6 bulan pada pertengahan bulan Julai, so paling cepat dia boleh balik at least 2 minggu lepas tu.... Kita tunggu jelah ye... Hopefully, this year dapatlah dia pulang beraya bersama-sama kami sekeluarga.. Amin... Pada sesiapa yang mengikuti kisah aku sekeluarga, ini tahun KETIGA Bi plan nak balik raya... Dua tahun sebelum ni mmg dah plan nak balik tapi semuanya hancur berderai.... Belum ada keizinan Ilahi untuk Bi pulang beraya bersama-sama kami.... Dua tahun dia tak jadi balik on time... DUA kali jugak tempah baju raya beria-ia, tapi dia tak pernah dapat pakai pun.. Hehehe..

So tahun ni aku tempah gak baju melayu untuk Bi... Tapi cukup sekadar sehelai je... So raya kedua, or ketiga Bi akan pakai jelah baju2 melayu dia yang tak dapat pakai tahun-tahun sebelum ni... Jimat uols... Heheheh.. Tahun ni Bi pilih color PINK... Magenta pink gittuewww... Dah siap bertempah last week... Lega...

Bi ada email tanye dah beli langsir baru ke belum.. Adoiii.. Mesti nak suruh aku jahit macam last year kan... Tak kuasa lah... Mak serik nok! Tahun lepas, hampir sebulan aku nak siapkan langsir2 rumah lama aku tu.. Pakai beberapa bulan terus pindah rumah sekarang... Langsir yang ada ni ha baru je 5 bulan umurnya... Pakai jelah apa yang ada.... :p Tak kuasa wey nak jahit baru.... Serik nok... Penat! Nak tempah beria-ia macam ngada le pulak sebab langsir ni baru je lagi... Better bajet tu buat beli benda lain.. Kaaannn... :P

Aku tak berapa beria-ia sangat untuk buat persediaan raya tahun ni... Tahun ni, aku nak semuanya serba sederhana dan berjimat cermat... Hehehe... Aku rasa kuih raya pun aku tanak order beria-ia lagi.. Ramai jugak terkejut dengan 'tema' aku tahun ni... Hahaha semua org dok kata aku dah insaf... Hahahahahawau btol kan... Padehal every year pun aku bukan berhabisan untuk raya pun... Sederhana je pun.. Just tahun ni aku tempah sehelai je baju aku dan anak2... Cukuplah tu... Sebelum ni, Qila punye baju kurung sampai 7 8 pasang... Pakainye sekali dua je... Lepas tu just terperuk je kat dalam almari... Bukan pakai pun... So tahun ni aku rasa cukuplah sehelai dipakai sedondon pagi raya... Raya kedua pakai je baju biasa... Kan?? Ihiks... Tak membazir.. Baju2 lain boleh beli banyak sebab akan selalu pakai... :)

Lagipun, aku nak saving untuk benda lain... :) 

Projek lepas raya.. InsyaAllah..... 
Peace yo!!!! Saving saving gak ye, baju-baju raya Ariq dengan kakak jangan cut budget ye Mummy.... Huhuhuhuhu...

Ohye, nak bagitau, anak bongsu saya ni dah pandai kayuh basikal dengan laju walaupun tak reti nak main brake.. Dia brake pakai kaki je uols... Heheheh.. Sgt cumil!

Qila pun sama, bawak kemain laju pastu brake pakai kaki... Aku risau diorg terlajak masuk longkang je mcm Mummy dulu... Huhuhuhuhu...

Ohye, mana pergi padding lutut dgn siku diorg yang Daddy beli eh??? Sejak pindah rumah dah tak nampak lagi... Hermmm..

Ohye, esok bibik akan kembali bekerja.... Yahoooooooooo..... Mulai esok aku akan stop mengemas dan mengemop rumah... Wakakakakakakak.. Bolehlah tangan I ni lembut semula... Wakakakaka.. Keji statement.. :P

Jumaat, Jun 01, 2012

Aduhai.... Joget style apa ni Qila??

video

Sila abaikan kain baju bebudak ni yang bersepah belum berlipat kat depan TV tu ye...... 

Muehehehe..

Ilham tarian ni Qila dapat akibat menonton Happy Feet 2 non stop sejak dapat school bag Happy Feet 2 untuk hadiah birthday dia tu...

Aduhaaaaaaaaaai anak... Dengan baju dan seluar ketat, nampak sangat boroi nak oi......

Video ni diambil semalam, masa Mummy baru sampai dari office.. Dia menari non stop sampai berpeluh2.. Bagus... Senaman hilangkan lemak badan... Akekekeke...

Nanti kite menari Zumba sama2 kat rumah eh sayang... Akekekekeke