Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2012

Daddy sudah pulanggggg!~

Imej
Daddy dah balik uols!!!!
Kami sangat gumbira.... 
Adalah sangat terharu bila tengok Qila dan Ariq sangat excited menyambut kepulangan Daddy.... Daddy tak sempat nak buat ape pun, setiap saat asyik sebut nama Daddy.... 
"Daddy tengok ni saye ada ni..." 
"Daddy tengok ni saye buat ni...."
Tak menang tangan Daddy nak layan dua anak dia tu....
Syukur alhamdulillah.... Dua2 tak kekok atau malu-malu pun.... Dah memang rindu sangatlah tu.... 
Kali ni Daddy pulang agak lama... Daddy tak akan kembali ke laut biru sebulan dua ni.... Sebabnya, Daddy akan sambung belajar.... So dia akan bersama kami di sini sekurang-kurangnya selama setahun... 
So, ini kali pertama kami dapat hidup bersama selama setahun... Syukur alhamdulillah...
Semoga Tuhan permudahkan segala urusan... 
Sorrylah uols.... Tak sempat nak update sangat... Pasni ada meeting...
Daaaaaaaaaa.....

Johor Premium Outlet!

Imej
Semalam, aku dan officemates gi jenjalan UTM... Hahaha... Tak payahle tanya apa kami buat kat sana... Huhuhuhu..  Iye-iyelah tu aku gi duduk bebetul sebelah Pengarah macam besar le sangat pangkat aku padehal nan hadoooo.... Dengar macam tekun tapi..... Akekekeke...  Ni semua lakonan, jangan tertipu.... Hahahahaha...  Yeay yeay dapat goodie bag... Sukalah tuuuu...  Rombongan cik kiah ke UTM... Masa ni dah nak dekat pukul 1 lebih.. Kami gi sembahyang kat masjid UTM, pastu gerak ke ICC pulak... Cantik sungguh UTM... Buat aku rindu zaman aku study dulu.... Rindu sangat!!!
Kat ICC ini je gambar aku yg ada.....  Gelap!! Janji muka aku terang... Hahahaha...
Masa ni hujan tak berapa lebat.. So kami semua seia sekata mahu terus blah balik Melaka TETAPI kenalah singgah Johor Premium Outlet dulu uols... Dah alang-alang sampai JB kan.... Dekat je pun dari UTM ni.. Keluar tol Skudai, masuk tol Senai.... Tapi ade sesat sikitle... Hehehehe....
Sampai je JPO, kami posing serba sedikit  Ni separuh da…

Rindu paling maximum

Imej
Instagram...
Skrg sume gila main Instagram... Sebab gambar yang terhasil agak unik, cool dan style... Hahahaha.. So aku pun lorat nak main sama.. Cume aku takde Iphone je lah.... Pakai Ipad jerrsss.. :p  Alolololo... Rasa nak lastik je mulut dia tu..... Suka buat muka manis taw... Geram Mummy....  Ni pun sama.... Asyik bising Mummy ambil gambar dia.... Terpaksa tipu cakap Daddy yang suruh, Daddy nak tengok... Hehehehehe... Terus dia posing terpaksa.. Hahahaha...  Sekarang ni dua2 dah terer main basikal.... Jatuh longkang dah banyak kali dah... Sebab masing2 tak reti main brake lagi... Hehehe... Ko tengok, lepas tangan tu...... Rempit mana entah yang dia tiru... Kalau rasa macam berat or naik bukit, diorg akan kayuh sambil diri... Dua2 beradik pun sama.... Mummy tengok Mummy yg geram sbb takut diorg jatuh... Hehehehe.. Mummy mmg kiasu.. :p
Sepatutnya, next month Daddy dah boleh balik... InsyaAllah.... Pastu, dah boleh shopping raya together... :)
Kejap je masa berlalu walaupun sebenar…

Ush.. Lamanye tak update!

Imej
Entahlah kenapa sejak dua menjak ni liat betul nak update blog u...... 
Banyak nak cerita tapi masa yang ada sangat terhad dan sangat berharga gitu... Even kat rumah pun bila bukak lappy or Ipad, aku akan menggunakan masa yg ada itu untuk menonton Drama...
Muahahahahaha... Drama ape??? Drama swasta??? Drama melayu??? 
Oh no babe.... No.... Mak tengok Drama Korea lah uols..... Ape lagi kan.......... Kemaruk dan kemaruk dan kemaruk!!! Susah wooooo...... Sanggup berteleku depan lappy tetiap malam tengok cite Korea.... Esoknya gi opis menguaaaaaaaap memanjang.. Hehehe.. 
Sejak bibik dah balik ni, mak banyak sangat masa nak tengok balik semua cerita2 yang dalam wish list.. Memang banyak okay beratur list... Satu cerita mostly 20 episodes.. 1 episode 1 jam... Perghhhhhhhh... Pedih mata nak habiskan... Bistu tak fikir, hati aku ni... Kejap nangis... Kejap terkejut... Kejap tersentap... Boahahahahahaha.... Cerita Korea kalau takde adegan ayer mata memang tak sah! Choyyy sangat okay... :p
Ohy…

Bila tiga-tiga demam...

Imej
Isnin lepas, Mummy MC... Demam uols.... Tapi dalam demam2 tu aku bukan duduk rumah tidur je... Dari pagi sampai ke malam kesana kemari menguruskan macam2 hal... Penat gila rasa nak pengsan.... 
Pagi2 dah bangun hantar Qila gi school... Pastu gi bank bla bla bla.... Gi beli lauk then balik rumah... Tghari ambil Qila kat school.... Dia memang suka Mummy ambil dan hantar dia... :) Qila sangat hover.. Setiap kali dia jalan, dia mesti pandang beg dia tu.. Hahahaha.... Suka lah tu, lepas 2 minggu akhirnya dapat dia melaram bag dia tu ke sekolah... Hehehe..  Puas Mummy pesan, kalau turun tangga, jangan diseret bang tu.... Tapi tetap dia buat jugak... Hahahah..  Sampai je rumah Qila mintak belikan cool fever... Dia kata dia macam nak demam... Bila rasa kepala dia, ha ah lah dia memang demam... Aduhaaaii terus gabra ok.. Takde angin takde ribut tetiba demam..... Haih... Terus check temperature.. 38 pulak tu.. Terus bagi ubat, then mandikan dia.... Petang terus bawak gi klinik..
Malam, Ariq pu…

Hujung minggu

Imej
Lama betul tak update blog kan...... Last week aku sibuk uols... Bukan sibuk buat kerja pun... Sibuk buat benda lain... Ahakss..
Ohye, sejak Jumaat lepas bibik sudah pulang kepangkuan kami.... Oh.... Sangat lega.... Boleh rest puas-puas makan tido berak cangkung! Agegegegege.... Peace..... Cer tengok perut Qila..... Sampai terngaga butang baju kebaya dia ni.... Hahahaha... Ohye, kami pulang ke kampung pepagi sabtu tu sebab ada wedding saudara rapat... Qila yang requested nak pakai baju kebaya.. Nak sama dengan Kak Shameera dia... Dah besar panjang dah anak Mummy ni.... Cakap macam mak nenek... Ade je dia nak bagi cadangan dia tau... :p
Kami gi wedding jalan kaki je......   Qila siaple mengendong pooh dia tu... Ariq tanak dipimpin... Macam dah besar sangatlah tu... Cuaca haritu sangatlah redup... Selesa sungguh!  Mummy sempat suruh Ariq stop then pandang belakang.... Peace tak habis-habis..  Ni simpang nak masuk rumah pengantin... Sampai je rumah pengantin, kami tersu lepak dalam.. Aw…

Macam ni nak gi Bandung????

Imej
"Tak payah!!!!!"
Jawap nenek...
Akekekekekekekekeke.... Menjaga diorg ni macam menjaga EMPAT orang budak notty... Haiyooo...
Kalau korang tak caye, korang gi tanye mak aku... LOL
Actually, Mama plan nak ajak aku gi Bandung, untuk cari barang2 wedding adik aku... Plan nak bawak budak2 bertuah ni sekali.. Tapi, kat kedai makan pun kami dah haru biru tunggang langgang... Ni kan pulak kat Pasar Baru Bandung yang sesak tu???
Never! Bagi sepuluh juta rupiah pun tidakle aku sanggup uols!!!! Posing ketika baru sampai.... Masa ni ada seekor lembu sedang meragut rumput di seberang jalan... Ohye, kedai makan tomyam ni depan Shah Beach Resort kat Tg Kling tu... Ariq sangat behaved duduk sampaile habis makan... Dia bikin onar lepas dah kenyang makan... Qila pulak bikin onar sebelum dan semasa makan... Huahuahuahuahuahua...
Eh kau tengok lengan Qila..... Perrrggghhh.... Berketul macam lengan Daddy dia... Alolololoooo.... Ariq memang poser.... Rasa nak geget2 bibir dan hidung dia.... Qila…

Cantik kan????

Imej
Low key indeed.. 
Simple yet elegant...
Arggggggghhhhhhh!!!!
Ade sesiapa nak pergi France????????????????
Pleaseeeeeeeeeeeeeeee.... Euro tengah drop ni... Huhuhuhu...

Its June baybeh...

Imej
Kejap je dah June kan..... Next month dah nak puasa... Aduhaaaaaaiii... Cepat betul masa berlalu... Rasa takut pulak sebabnye, amal ibadah tunggang langgang lagi ni, usia pulak makin lanjut.... Tapi sumbangan pada agama, bangsa dan negara tetaaaaaap masih nan hado... :p
Weekend kami macam biasa... Tiada yang luar biasa... Aku dari pagi sampai malam asyikle mengemas rumah dan mengasuh anak2 non stop... Sepanjang weekend Bi ada call, emails dan sms... Dia kat HK sekarang... Paling cepat pun, 2 3 minggu sebelum raya dia akan kembali ke pangkuan kami... Sebabnya, dia genap on board selama 6 bulan pada pertengahan bulan Julai, so paling cepat dia boleh balik at least 2 minggu lepas tu.... Kita tunggu jelah ye... Hopefully, this year dapatlah dia pulang beraya bersama-sama kami sekeluarga.. Amin... Pada sesiapa yang mengikuti kisah aku sekeluarga, ini tahun KETIGA Bi plan nak balik raya... Dua tahun sebelum ni mmg dah plan nak balik tapi semuanya hancur berderai.... Belum ada keizinan Ilah…

Aduhai.... Joget style apa ni Qila??

Imej
Sila abaikan kain baju bebudak ni yang bersepah belum berlipat kat depan TV tu ye...... 
Muehehehe..
Ilham tarian ni Qila dapat akibat menonton Happy Feet 2 non stop sejak dapat school bag Happy Feet 2 untuk hadiah birthday dia tu...
Aduhaaaaaaaaaai anak... Dengan baju dan seluar ketat, nampak sangat boroi nak oi......
Video ni diambil semalam, masa Mummy baru sampai dari office.. Dia menari non stop sampai berpeluh2.. Bagus... Senaman hilangkan lemak badan... Akekekeke...
Nanti kite menari Zumba sama2 kat rumah eh sayang... Akekekekeke