Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2012

Hadiah birthday...

Imej
Tahun ni macam-macam hadiah Qila dapat sampaikan Mummy pun tak ingat dan nampak mana dia letak or campak semua tu sebabnye bilik dia ya rabbi bersepah betul dengan mainan.... 
Just nak bagitau apa yang Mummy dan Nenek dia beri pada dia tahun ni.... (Ni pun masa nak ambil bear dan dolphin ni kat dalam bilik dia terpaksa selak2 macam nak carik treasure hunt gitu! LOL)  Teddy bear tu kan... Masa memula nampak kat dalam kereta, bukan main excited happy... Mummy beli kat Koperasi tempat kerja Mummy.... Huhuhu... Konon balik masa ambil dia kat baby sitter nak bagi surprise... Memang dia surprise... Priceless tengok wajah happy dia....
Dalam kereta sepanjang perjalanan balik rumah bukan main suka sangat... Tak putus2 cakap suka dgn bear besar tu dan cakap thank you kat Mummy... Tapi kan, lepas je sampai rumah... Dia turun dari kereta, dia biarkan je bear tu dalam kereta... Dia buat bodo je sampaile sekarang... Huahuahuahauahauahu... Kau memangle kaaaaaaaaannn... Sian bear tu skrg takde pun …

Syukur Alhamdulillah

Imej
Ambooii... Capang je mata masing2 tengok tajuk kan... Huhuhu..

Apsal Marsha bersyukur di hari Isnin nieh??? Adekah dia pregnant??? Adekah dia dapat bonus 5 bulan elaun dari sang Suami??? Adekah dia dapat hadiah kereta BMW X6 percuma... Muehehehehe..

Muahahahaha...

Nan hado uols.... Mek sekarang tengah menderita demam selsema... Hahaha.. Akhirnya selepas berhempas pulas hidup selama 2 bulan tanpa bibik, akhirnya aku rebah jua.... Eceh.... Rebah selepas berjuang habis-habisan menguruskan anak2 dan rumah tercinta... Bukanlah aku patah semangat uols... Sejak Jumaat malam haritu kesihatan aku dah kong... Badan sangat stress dan penat hanya Tuhan sahaja yang tahu... Lantas Sabtu pagi terus demam dan selsema teruk... Sampaile hari ni... :(

Syukur Alhamdulillah sebab diduga dengan penyakit ringan je ni.... Sekurang-kurangnya segala dosa2 kecil ku dihapuskan oleh Dia yang maha kuasa... Aminnnn...

Tapi, kesian kat anak2..... Terutama Qila... Mummy yang kepenatan dan asyik bersin plus sakit kepa…

Girls Day Out!~

Imej
Selesai saje school, dalam 12 tghari Mummy ambil Qila kat school.... Tukar kereta dalam baju je... Qila siap bebel "Alaaa.. Macam mana saye nak pakai seluar ni... Mummy stop dekat depan tu saye nak pakai seluar.." Hahahahaha.... Ala pakai je masa kereta gerak.. Boleh je kan bukan susah sangat pun... 
So sampai je Pahlawan Mall, memula decide nak tengok wayang... Sekali tetiba macam 'tersesat' pulak... Ternampak Funkid kat level 3 Pahlawan Mall tu... Terus Qila meluru nak masuk sana....  RM8 per entry. Unlimited time.... My happy baby.... Memula masuk tu tak keruan dia.. Lari sana sini non stop! Mummy tengok dia, Mummy yang penat....  Masa ni dai duduk kejap, main masak-masak...  Excite ni sebab terjumpa makanan kegemaran dia, donut!  Happy sungguhlah tu kan.... Seronok gak main2 kat sini.....   Berpeluh2 dah anak Mummy ni... Mashaaaamm.. Padehal air cond bukan main sejuk lagi....  Beria-ia dia memasak... Dapat Mummy relax jap....
Settle kat sini, Qila seret Mummy ke…

Sempena Ulang Tahun Kelahirannya yang ke - 4

Imej
Semalam, genap usia A'qila Izzara empat tahun... Herm... Cepatnya masa berlalu kan... Pejam celik pejam celik, harini A'qila Izzara dah berusia 4 tahun 1 hari....
Macam baru je semalam rasa sakit melahirkan dia... Si gebu manja anak perempuan pertama Mummy, seberat 3.1kg kat hospital...
Semalam juga genap 4 tahun wanita bernama Marsha ini menjadi seorang ibu... Woaaaaaahhhh...
Empat tahun yang penuh warna warni... Suka duka... Tadi tengok balik video2 dia masa kecil, alahaaaaiii... Rindu sangat!
So demi membahagiakan dia, 2 bulan lepas lagi Mummy dah order cake idaman dia... Tahun ni dia requested cake Jake and The Neverland Pirate...
So inilah hasilnya :-  Sarat dengan treasure..... Kemas sangat.... Berbaloi sangat dengan harganya... Ihiks... Hari Ahad tuhari, masa Qila dan Ariq tengok cake ni.... Ya Allah, tak terkata manisnya senyuman mereka... Dua2 menjerit excited... "Woaaaahhh... Cake Jake and The Pirate!!!" Walaupun Ariq sebut pirate jadi parrot... Oklah tu k…

Selamat Pengantin Baru Sayanggggg....

Imej
Semalam...... Sambil-sambil tengok TV malam2 tu kan, Qila tetiba cakap dia nak pakai inai... So nenek suruh dia ambil sendiri mana dia simpan inai yang dia pakai dulu... Qila sangat bagus dalam mengingat mana dia letak barang2 dia... So dia pun ambillah kat laci dapur.... 
"Mummy... Pakaikan saye inai..."
So aku stop kejap buat kerja rumah, layan lah dia kejap... Tapi rasa macam syiok pulak kan..... Terus buat 'lebih' sikit...  Taraaaaaaaaaaaa..... Dah siap dua2 tangan... Dia hulur kaki pulak..... Siap ada bunga 3 kuntum dengan Minnie Mouse! Tangan kiri pun sama tapi dia suruh likis Mickey pulak.. Hehehehe... Kaki pun ada bunga ookay.... Qila siap cakap... "Yang panjang2 ni ulat ke Mummy????"
Choooyyyyy... Itu corak absurd lah sayang..... Ulat ape pulak... Suka sangat dia..... Hilang sedih dia sebab sebelum mandi tu dia macam sedih rindu kat Daddy dia... Asyikkkkkkk bertakung air mata dia.... Huhuhu...
"Nenek! Kite macam pengantin kan??
Iyolah naaaaaa…

Balik kampung...

Imej
Last weekend... Khamis sampaile ahad kami balik kampung kat Muar... Ada majlis pertunangan anak kepada sepupu aku.. So memang meriahle sebab semua ada... Siapa yang happy??? Haruslah anak-anak aku keenn..
Seronok tengok diorang happy..... Ariq suka sangat jalan2 kat luar sebab ada banyak chicken.. Qila pulak lari sana sini sampai terbatuk2 berkejaran dengan anak Adi si Haiqal... Haiqal siap tanya Qila... "Eh adik kau tu laki ke perempuan???" Hampeeeehhsss...  Ni le Haiqal yang becok macam pak nam tu... Umur 6 tahun... Cucu kepada sepupu aku yg paling tua... So cucu aku jugakle ni... Ihiks... Dia suka kat Ariq, asyik2 nak cium anak aku tu... Sampai aku cakap dgn dia Ariq tu boy bukan girl... Hahahaha...  Seronok diorg kan bila aku suruh posing.... Ariq being cheeky... Sengaja tunduk ke bawah...  Ariq paling kecik kat kampung ni so dia memang dapat perhatian lebih lah... Dia jadi banyak cakap pulak... Makan pun boleh tahan.. Seronok kot sebab ramai2 tu kan... Paling best bila…